De Nederlandse ambassade plaatste eerder deze week een aantal indrukwekkende foto’s (zie hieronder) van de dodenherdenking van afgelopen zaterdag in Kanchanaburi.

De begeleidende tekst luidde als volgt:

“Zaterdag was het de 70ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Om dit in herinnering te brengen en hen, die tijdens de oorlog stierven, te eren, hield onze ambassade een speciale herdenkingsbijeenkomst op de Kanchanaburi War Cemetery. Onze nieuwe ambassadeur Karel Hartogh hield een inspirerende toespraak waarin hij het belang benadrukte, dat nieuwe generaties de tragedies die plaatsvonden, niet vergeten.

De herdenking kreeg een speciaal tintje door Faber Vlaggen Asia Co, Ltd, die 2350 vlaggen schonk, die door de ambassade bij ieder Nederlands graf op de begraafplaatsen in Kanchanaburi en Chunkai werden geplaatst. De dag was een eerbetoon aan alle dappere mannen die omkwamen en een mooie manier om de herinnering levend te houden”. 

Ik nodig graag onze lezers uit, die bij die herdenking aanwezig waren, ons in een reactie te vertellen, hoe zij die dag ervaren hebben.

2 reacties op “Dodenherdenking Kanchanaburi 2015”

 1. l.lagemaat zegt op

  Een indrukwekkende dodenherdenkings plechtigheid , 15 augustus 2015, die in Don Ruk War Cemetry
  in Kanchanaburi gehouden werd. Rod Beattle, oprichter en onderzoeker van het Thailand – Birma spoorweg centrum, tevens ridder in de orde van Oranje-Nassau, opende deze herdenking.
  Gevolgd door een speech van H.E.ambassadeur Karel Hartogh.
  Daarna volgenden de kransleggingen o.a. door de 3 NVT’s van Thailand.
  Een tweede, wat intiemere kranslegging, vond plaats bij een tweede begraafplaats, de Chungkai Cemetery.
  Een van de aanwezigen was een overlevende uit “Het Spoor des Doods”.
  Wat ik niet geweten heb is dat de Thaise premier Phibun Songkram een formeel bondgenootschap aanging
  op 21 december 1941 met de Japanners en de oorlog verklaarde aan Engeland en Amerika.
  Echter de Thaise delegatie in Washington M.R.Seni Pramoj weigerde de verklaring te overhandigen aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken en vormde de Vrije Thaise beweging.

  groet,
  Lodewijk

 2. Kees westra zegt op

  Prachtig en dankbaar. Mijn opa Sergeant Kornelis Westra rust hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website