De gemeente Pattaya zal de controles op masseurs aan Jomtien Beach opvoeren na meldingen dat buitenlanders zich als gekwalificeerde therapeuten voordeden.

Sretapol Boonsawat, adviseur van de Jomtien Massage Club, laat weten dat werknemers uit buurlanden de officiële gekleurde uniformen hebben gekocht en aan het werk zijn gegaan op de stranden van Dongtan en Jomtien, ondanks dat ze daarvoor niet zijn opgeleid.

Een merkwaardige uitspraak wat aangeeft dat de indertijd ingevoerde kwaliteitseisen voor masseurs, zoals opleiding en hygiëne niet gecontroleerd zijn. Op zich geen nieuws in Thailand, waar voorgestelde maatregelen niet of nauwelijks gecontroleerd of gehandhaafd worden.

Boonsawat, zegt dat de autoriteiten de inspecties zullen opvoeren om ervoor te zorgen dat alle masseurs worden geregistreerd en dat ze certificaten hebben die hun kwalificaties bewijzen. Klanten kunnen eventueel ook ondervraagd worden over de werkwijze van de masseurs.

Deze certificaten zullen ook wel weer ergens op duiken in het “circuit”, blijft alleen nog de vraag open hoe het zit met de workpermit. Of geldt dat niet voor Aziatische mensen uit de buurlanden? Je kunt alleen een workpermit krijgen bij aantoonbare kwalificaties en een certificaat. De werkgever moet dan zorgen voor een werkvergunning. Misschien zijn dit de zogenaamde ZZP-ers in Thailand?!

Momenteel zijn er 185 masseurs op Dongtan Beach, herkenbaar aan de blauwe korte broeken en 180 op Jomtien Beach herkenbaar aan de roze shirts.

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Controle op buitenlandse aanbieders van strandmassages in Jomtien”

  1. Leo Th. zegt op

    Natuurlijk zijn al die masseuses en masseurs op het strand ‘ZZP’ers’. Denk dat weinigen een opleiding hebben gevolgd. Een certificaat dat hun kwalificatie zou moeten aantonen voor een (voet) massage op het strand gaat wel erg ver. Heb mij in de loop der jaren honderden malen op het strand laten masseren. Meestal relaxed en als het soms tegenviel dan hoefde de desbetreffende een volgende keer niet terug te komen. Favorieten selecteerden zichzelf. Een strandmassage is veelal eerder een aangename verpozing dan een werkelijke ‘investering’ in je lichamelijke gezondheid. Laten we nu niet alles strak willen organiseren. Behoort gewoon bij één van de charmes van Thailand.

  2. Luit zegt op

    In de toekomst zal het zo zijn als u land in Bangkok er iemand met u mee gaat tijdens de vakantie, zo dat ze kunnen controleren of u wel echt vakantie komt vieren, dan/wel verblijven,,,,,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website