Dinsdagochtend werd de bekende Thai – Belgian brug op de Rama IV Road beschadigd door brand. De reparatie gaat minsten een maand duren. Voor de toch al overbelaste verkeerswegen in de hoofdstad is dit een ramp.

De Thai -Belgian brug is ooit geschonken door de Belgen, zie hier meer informatie: www.thailandblog.nl/achtergrond/de-belgische-bridge-troubled-roads/

De brand ontstond in de afvalbakken onder de flyover. Bij de brand werd de stalen constructie van de brug ontzet. Tien van de stalen balken zijn beschadigd. Ze worden vervangen door balken van de gesloopte flyovers op de Ratchayothin en Kasetsart kruising.

De duur van de reparatiewerkzaamheden wordt geschat op 45 dagen, toch wil gouverneur Aswin van Bangkok dat de brug in een maand weer gereed is. De gemeente treft samen met de politie maatregelen om het verkeer zowel op de Rama IV Road als omliggende wegen zo goed mogelijk te regelen.

De vuilnisvaten waren eigendom van het districtskantoor Pathumwan dat er vuilnis opslaat. Dat wordt nu verwijderd. Andere flyovers worden nu ook geïnspecteerd op afval en brandbaar materiaal. De politie denkt niet aan brandstichting.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Brand Thai – Belgian brug Bangkok: Reparatie brug gaat voor verkeerschaos zorgen”

  1. fred zegt op

    Er zijn in Bangkok als ze willen helemaal geen overbelaste wegen. Thais zitten gewoon heel graag in hun airco auto. Als morgen iedereen gewoon op de scooter kruipt wat ideaal is in een tropisch land is er ruimte zat. Maar ja liever 3 uren in de file staan met een mooie dure auto staat natuurlijk veel beter als met een (goedkope) scooter rijden….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website