De immigratiepolitie heeft twee Amerikanen gearresteerd op het vliegveld van Don Mueang, nadat ze met blote billen zich hebben laten fotograferen bij de Wat Arun (Tempel van de Dageraad) en de foto’s op sociale media plaatsten.

De beide mannen van 38 jaar, een homostel, bekende dat zij zich daaraan schuldig hadden gemaakt. Ze werden daarop naar het politiebureau van Bangkok Yai gebracht voor een procesverbaal. Ze zijn beschuldigd van onzedelijk gedrag waarop een boete staat van maximaal 5.000 baht.

De Amerikanen worden voorlopig op het politiebureau vastgehouden om voor de rechtbank te verschijnen.

Een politiewoordvoerder laat weten dat toeristen respect moeten hebben voor plaatsen van cultureel, historisch en religieus belang in Thailand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Amerikanen gearresteerd voor tonen blote billen bij tempel”

 1. Bert zegt op

  Eigen schuld dikke bult zeiden wij vroeger.
  Boete is eigenlijk veel te laag.
  Dit gedrag wordt in het preutse Amerika ook niet getolereerd.

 2. Peter zegt op

  Terecht.
  Het is storend hoeveel buitenlanders zich hier misdragen en geen enkele rekening houden met Thaise normen.

 3. Wil zegt op

  Hoe dom en respectloos kan je zijn! Uitzetten en nooit meer Thailand in.

 4. fred zegt op

  Ik hoop, dat ze heel lang opgesloten worden. Dit soort respectloos gedrag doen ze maar in hun eigen Disneyland met Donald (Trump). Trouwens, de gevangenis in Thailand zal ook wel een soort sprookjesland zijn voor dit stel.

 5. teun zegt op

  Randdebielen! Moet je in VS eens doen. Ze zouden geen TBH 5.000 maar TBH 50.000 boete moeten krijgen. Of misschien nog beter: 1 maand gevangenisstraf door te brengen in hun blote kont.

 6. Peter zegt op

  Totaal respectloos, boete veel te laag!!

 7. Henk zegt op

  Jammer dat de maximale straf hiervoor niet hoger is. Wat een wangedrag!

 8. Khun Peter zegt op

  Ik vind ‘opflikkeren’ wel een leuke woordspeling in dit geval….

 9. Leo Th. zegt op

  Exhibitionisme is in mijn ogen een vreemde afwijking maar ook zeer respectloos om deze ‘lusten’ ten toon te spreiden bij een voor anderen heilige tempel. De toevoeging dat het een homostel is lijkt mij niet relevant. Er wordt gesproken over een maximale boete van 5000 Bath, valt reuze mee, en niet over gevangenisstraf. Maar gauw de boete voldoen en thuis een gedragscursus gaan volgen. Hard nodig want als je 38 jaar bent zou je toch over meer fatsoensnormen moeten beschikken.

  • nowe yves zegt op

   schande

 10. Arie zegt op

  Echt respectloos veel hogere boete opzetten en land uit en er nooit meer toelaten

 11. Eric zegt op

  Ze mogen nu hun blote kont tonen aan de medegevangenen. Met kans op slagen

 12. Jacques zegt op

  In het leven heb je veel te maken met keuzes en verleidingen. Beiden geven voor een bepaalde groep mensen telkens weer problemen. Ze kunnen het niet laten om op de verleidingen in te gaan, met alle gevolgen van dien. Ik vraag mij af wat er in hun hoofd omgaat zo staande tussen die politiemensen. Ik hoop dat ze tot inkeer komen en dit soort onzin achterwegen gaan laten, maar vrees dat dit schrikmoment niet bepalend is voor hun toekomstige gedrag. De boete is dit zeker niet. De mens is volhardend in zijn gebreken dat zien we telkens weer.

 13. Bert zegt op

  het is verdomd jammer dat toeristen die naar Thailand komen zich niet de moeite nemen om voorbereiden wat de gewoonte en de omgang- en respectnormen in Thailand zijn. geloof mij deze normen zijn een stuk beter dan in de zogenaamde westerse wereld
  Ik heb het idee dat ze denken dat ze zich alles kunnen permitteren.

  Lekker een ticket naarhet Bangkok Hilton

 14. Will Wokke zegt op

  Triets dat er mensen/toeristen die zich niet inlezen in het land wat je bezoeken ga. Boete ach neem ze mee naar AirPort en zet ze het land uit op eigen kosten. Voorlopig op de zwarte lijst

 15. Bob zegt op

  Het heeft niks te maken met Thaise normen, in Nederland of ander Westers land ga je ook niet bij of in de kerk met de billen bloot ?!

  • Rob V. zegt op

   Inderdaad, hier lopen we ook niet in de blote kont door het Rijksmuseum of een kerk. Dus dat deze figuren zich in dus niet hebben ingelezen over Thailand/Azië is kolder. Deze mensen zijn van type exhibitionist. Openbaar naakt mag hier ook niet buiten de aangeweze plekken. En in Amerika zijn ze nog een tikkie preutser.

   Een levenslang verbod gaat wat ver, een boete voor de eerste maal is prima. Daarna hogere boetes en kun je altijd nog overwegen om geen visum meer te verstrekken als je het hardleers tuig blijkt te zijn.

 16. Ton. zegt op

  Dit is volkomen respectloos. Ik vraag mij af welke waarden en normen je hanteert als je gast bent. Zelf ben ik al heel vaak in Thailand geweest. Het land op de fiets doorkruist van Noord naar Zuid maar altijd met
  respect voor religie en levenswijze van de Thai en dan ervaar je hoe vriendelijk en gastvrij zij zijn. .

 17. Endorfun zegt op

  Boete van 5000 USD lijkt me meer op zijn plaats, met 2 maand Bangkok Hilton en 10 jaar inreisverbod !
  Of straf zoals in hun eigen land …

 18. Henkwag zegt op

  Na nader onderzoek door de thaise politie blijkt dat deze 2 oelewappers een internetblog hebben dat zoiets als “reizende blote-konten” wordt genoemd. Op dit blog heeft de politie nog een aantal voor Thailand zeer aanstootgevende foto’s gevonden, waarvan ook nog eenzelfde soort foto bij andere tempels en bezienswaardigheden. De kans is dan ook groot dat ze er niet met slechts een relatief kleine boete van afkomen, maar dat ze alsnog een gevangenisstraf krijgen (tussen 1 en 5 jaar) alsmede een aanmerkelijk hogere boete !

 19. peter zegt op

  absurd dat je voor een peukje weg gooien op het strand dan 100000 bath boete en/of 1 jaar gevangenis krijgt en dit maar een 5000 bath kost. Zeker voor een Amerikaan, hadden ze moeten beboeten met 500000 bath.

 20. Tino Kuis zegt op

  Ik wil aan de hierboven voorgestelde straffen nog wel een paar toevoegen uit de Nederlandse cultuur. Ik dacht aan de schandpaal, kielhalen of vierendelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website