De Nederlandse ambassadeurs van Singapore en Thailand, de heer Jaap Werner en de heer Karel Hartogh, hebben maandag 11 januari 2016 op de Nederlandse ambassade in Bangkok officieel het startsein gegeven van het Oranje ASEAN project. Dit project, dat gezamenlijk door publieke en private partners is geïnitieerd, is gericht op de bevordering van duurzaam ondernemen in Zuidoost-Azië.

The Orange ASEAN project omvat: de Orange Nest en Orange Factories

Het Orange Nest is als het ware een couveuse in de Nederlandse ambassade voor nieuwe business. Nederlandse sociale ondernemers gericht op duurzaamheid en innovatie, die activiteiten in Thailand en de regio willen opstarten, kunnen niet alleen over kantoorruimte beschikken, maar ook gebruik maken van zakelijke dienstverlening, het netwerk en de kennis van de ambassade.

Orange Factories brengen 25 studenten en jonge ondernemers uit Zuidoost-Azië en Nederland samen om innovatieve oplossingen te ontwerpen voor de uitdagingen van duurzaamheid in de regio. Ondersteund door academici en deskundigen, ontwikkelen de deelnemers in drie weken tijd business cases voor real-life problemen. De eerste “factory” zal zich richten op afval en recycling. Dit jaar zullen er drie Orange Factories in de regio worden georganiseerd.

Het Oranje ASEAN project wordt gesponsord door FrieslandCampina, DSM en de Rabobank.

Meer informatie is te vinden op www.orangeasean.com of u neemt contact op met

Mevr.Katinka Kleijn (Nederland ambassade in Bangkok) via [email protected]

Bron: Persbericht van de Nederlandse Ambassade, Bangkok

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website