In Travmagazine, een vakblad voor de reisbranche, stond een kort artikeltje over onze ambassadeur die zich sterk maakt om Thai in de toekomst visumvrij naar Nederland en andere Schengenlanden te laten reizen.

Ambassadeur Joan Boer zou samen met ambassadeurs van andere Schengenlanden deze mogelijkheid onderzoeken.

Een mooi streven van onze ambassadeur, welke perfect aansluit op het voornemen van de Europese Commissie om de regels voor een Schengenvisum te vereenvoudigen. De EC wil hiermee het toerisme naar Europa stimuleren wat goed is voor de economie en de werkgelegenheid. Meer hierover lees je in dit artikel: www.thailandblog.nl/nieuws/europa-soepeler-regels-schengenvisum/

Mocht het initiatief van de heer Boer slagen, dan zou dat een zegen zijn voor Nederlanders en Belgen met een Thaise partner. Het scheelt ons allen, tijd, geld en frustratie. Wel denk ik dat voor dit zijn daadwerkelijke beslag kan krijgen, we minimaal enkele jaren verder zijn.

Desalniettemin een goed initiatief, hulde aan onze ambassadeur.

24 reacties op “Ambassadeur Boer wil dat Thaise toeristen visumvrij naar Nederland kunnen reizen”

 1. Rob V. zegt op

  Prima iniatief en zal op termijn ook gebeuren. Onlangs is de visumplicht voor Macedonië opgeheven. Met Peru en Colombia is eind februari overeengekomen dat er geen visumplicht meer zal zijn. Met meer landren zijn er gesprekken om de visumplicht af te schaffen (Rusland, Turkije). Alleen centraal en ZO Azië blijft dan nog zo’n beetje over als visumplichtig: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/index_en.htm

  Daar moeten in de komende 10 jaar toch ook de ASEAN landen vanaf kunnen, die visumplicht?
  Thailand staat in de top 15 van visum aanvragers en reizigers dus ook dat lijkt me een goede reden. Ik weet helaas geen cijfers van Thai die niet tijdig terugkeren of op andere wijze de visum regels (vermoedelijk) overtreden (illegaal werken tijdens VKV).

  • Rob V. zegt op

   Correctie: Macedonië moest Moldavië zijn, de visumplicht met Moldavië is afgeschaft. Ik moet die dingen niet uit het hoofd proberen.

 2. Noah zegt op

  Ik ben het dus niet eens om in dit geval Thaise vrouwen als toerist zonder visum naar Nederland te laten afreizen. Dit heb maar een reden en daar lees ik niets over…..Hoe gaan we het probleem mensenhandel ( in dit geval wallenhandel oplossen ). Zag gister Brandpunt Reporter gemist over de slag om de wallen en daar wordt je als normaal mens niet vrolijk van! Afgetuigd worden omdat je niet genoeg klanten hebt, werken van 9 s’ morgens tot 3 s’ nachts.

  Ken me de uitzending van die slechterik Joran van der Sloot nog herrinneren vanuit Bangkok met een verborgen camera waarin hij meisjes probeerde te ronselen om ze daarna in de prostitutie te duwen! Nee, daar wil ik al deze meisjes van beschermen, maar hoe maak je dat waterdicht? Als ze geld hebben kunnen ze reizen, maar als een slechterik met slechte bedoelingen haar een leuk verhaaltje verteld en haar cash geld heeft kan ze aantonen dat ze met vakantie gaat ( wat ze ook denkt ). Helaas weten normaal denkende lezers wat de eigenlijke bedoeling is, mag ik hopen?

  Dus eerst dit grote probleem waterdicht oplossen ( wat ik betwijfel ) en dan mag iedere Thai, want daar gaat het in dit geval over voor mij heerlijk vrij reizen!

  • gerrit van Elst zegt op

   Je denkt een beetje eenzijdig…..er zijn heel veel gevallen waarbij een Thai afscheid moet nemen van haar man of geliefde omdat zij niet naar Nederland kan…..vanwege veel regels….veel schrijnende gevallen…je moet bijna rijk zijn om je geliefde mee naar Nederland te kunnen nemen……in Nederland kan je ook een toekomst opbouwen met je Thaise partner…..nu is dit voor heel veel mensen niet mogelijk……en natuurlijk ben ik het ermee eens dat je goed moet opletten dat de Thaien niet misbruikt worden zoals je schetst…voor mij is het niet mogelijk om mijn vrouw mee te nemen…..ook al zou ik het zo graag willen….
   De reden waarom ik dat niet kan is simpel…niet genoeg geld……meer….de nieren van mijn vrouwtje werken niet meer……bloed tranfusies zijn hier erg duur( 3 maal per week)……ik ga door tot mijn geld op is…

   • Rob V. zegt op

    Beste Gerrit, in het geval van visumplicht afschaffing wordt het wel iets maar niet véél makkelijker voor kort verblijf. Ze kunnen jouw partner nog steeds bij de grens vragen of ze financieel voldoende middelen heeft (34 euro per dag in Nederland OF iemand die garant staat zoals jij als partner maar het mag ook iemand anders zijn: een vriend, familie van jou, je buurman, Frans Bauer -als je die kan strikken financieel garant te willen staan..-). Als ze haar bij de grens dus niet zo doorlaten maar eruit pikken ter controle heeft ze nog steeds het een en ander aan te tonen. Zoals Hans zei om 13:36: het is meer dat met een visumvrijstelling je minder papierwerk en geregel vooraf hebt.

    Heeft ook geen gevolgen voor migratie: je partner naar Nederland halen (of als Nederlander naar Thailand migreren) valt onder nationale regels, daar veranderd niets aan. Dan blijft de inkomenseis voor de referent (mag alleen de partner zijn) enzo overeind staan. Die eisen zie ik de komende jaren helaas echt niet veranderen voor Thai en Nederlanders die naar elkaars land willen migreren.

    Maar zo op het vliegtuig stappen naar Nederland (of Thailand) voor maximaal 90 dagen mits je genoeg geld en onderdak hebt, prima. Het is geen wondermiddel of rode loper, wel een lagere drempel, iets minder bureaucratie.

    Ik hoop dat jouw partner nu of straks naar Nederland kan komen, moet je wel onderdak hebben in NL en eventueel een vriend die garant staat als jullie dat zelf niet kunnen. of je gaat met je vrouw op vakantie naar een ander EU land dan Nederland, dan vervallen alle eisen mits je maar aantoont dat je vrouw je vrouw is (trouwakte dus laten zien): dan krijg je kosteloos, snel en zonder verdere eisen een visum. Zie visum regels betreffende ” familieleden van EU/EEA onderdanen” . Zie: http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-family/index_en.htm

   • Bennie zegt op

    Hoed af voor je volharding in zo’n moeilijke omstandigheden, héél veel respect hiervoor!

 3. Khun Peter zegt op

  Precies. Dames uit Brazilië kunnen ook visumvrij naar het Schengengebied reizen en die worden ook nog wel eens in verband gebracht met vrouwenhandel etc. Dus dat kan geen argument zijn in relatie tot Thaise dames.

  • Noah zegt op

   Dat begrijp ik, ik hield mij alleen ff aan Thailand omdat het hier over Thailand gaat en Thailandblog!

 4. Tukker zegt op

  Een goed plan van onze Ambassadeur krijg veel verzoeken van de family van mijn vrouw om Nederland eens te bezoeken . Maar ze zijn in ons land o zo bang dat de mensen hier willen blijven . Net of Nederland zaligmakend is met al zijn regels . Maar wat ik niet begrijp als iemand naar Nederland wil komen en geen sponsor heeft moet ze aantonen dat ze 34 € per dag te besteden heeft maar dat is toch lang niet genoeg voor slapen en eten. Maar ja het zal nog wel enige jaren duren voor het zover is maar er wordt in ieder geval over nagedacht .

 5. Pim zegt op

  Wijs de Thaise dames zeker op de gevaren die aanwezig zijn .

  Controle over degene die haar naar Nederland heeft uitgenodigd te komen zal zeker nodig zijn .
  Ik waardeer het zeer van onze ambassadeur om de deur open te zetten voor velen die met hun Thaise vriendin of vrouw veel problemen zijn opgelost .
  Ik neem aan dat Johan de Boer niet de ervaring heeft zoals mijn persoon in de mensenhandel .
  Treurige verhalen met moorden heb ik in Nederland meegemaakt ,op mijn manier heb ik er meer kunnen voorkomen .
  Door mijn zaak in NL .tegenover een bordeel ben ik vertrouwenspersoon geworden van deze slachtoffers die mij hun ellende vertelden .
  Zodoende is mijn advies ,wat de achtergrond kan zijn waarom ze NL.wil bezoeken .
  De mooiste smoesjes zijn ze ingetrapt , laat hen duidelijk weten dat de overheid hun gangen nagaat wat ze werkelijk komen doen .
  Geef hen desnoods bij binnenkomst een code om alarm te kunnen slaan als er iets fout zit buiten hun weten om .
  Met tranen in mijn ogen type ik dit ,omdat ik weet welke gevaren er zijn en ook heb meegemaakt .
  Lieve meisjes uit Thailand en Afrika en op het moment uit de oost blok landen die denken hun geluk te hebben gevonden worden bedonderd .
  Zie wat er nu gebeurd in Pattaya ,de Russin heeft geen werkvergunning ,ook deze zijn slachtoffer van bepaalde heren .
  Prostitutie is verboden en wat een Thai kan mag een buitenlander niet doen zonder werkvergunning .
  De Pooier heeft het geld door de dames gedwongen geld af te geven aan hem , kan hij aan de grote man iets leuks geven ,zoals een bril met donkere glazen .
  Ook na dit voorbeeld gebeurd in NL .hetzelfde .
  Vroeger was het Haring Arie waar je ook mee kon lachen op de wallen .
  Die en zijn maatjes waren eerlijk tegenover de dames van plezier .
  Nu is het meer Poetin zijn familie daar en ook hier .
  Beste Johan ik waardeer u zeer .
  Ik hoop dat u met mijn ervaringen hier iets mee kan doen .
  Op het blog kan ik niet alles vertellen .

 6. chris zegt op

  Ik heb waardering voor de ambassadeur maar ben ook realist. VISUMVRIJ naar Nederland voor toeristen met een Thai paspoort? Dat betekent – als ik het tenminste goed begrijp – dat elke Thai gewoon het vliegtuig naar Nederland kan nemen en op Schiphol of onze tweede nationale luchthaven Lelystad een stempeltje in zijn/haar paspoort krijgt dat hij/zij 30 (of wellicht minder, of meer) dagen in Nederland of een ander Schengen land mag verblijven? Dat gaat voorlopig niet gebeuren. Er is een aantal redenen waarom dat – volgens mij – niet gaat gebeuren:
  1. het begrip ’toerist’ kan nauwelijks eenduidig worden geformuleerd. Voor groepsreizen naar Nederland is dat wellicht nog te doen maar voor individuele reizigers nauwelijks. Is een Thai vrouw die met haar wettelijke (wettelijke voor Thailand, Nederland of beide?) Nederlandse echtgenoot op familiebezoek gaat in Haaksbergen een toerist of niet? Hoeveel bezienswaardigheden moet zij daarvoor bezoeken? Wat als de Thai vrouw niet officieel getrouwd is? En als de vriend nog in Nederland woont? De gemiddelde verblijfsduur van buitenlandse toeristen in Nederland is ongeveer 12 dagen. Geldt dat gratis stempeltje van de Nederlandse douane dan maar voor 12 dagen (jaarlijks geindexeerd met de dan gemeten verblijfsduur)? Als een Thai nu naar Nederland reist voor 14 dagen waarvan hij/zij er 4 moet werken (bv. op de Vakantiebeurs, voor een Nederlands bedrijf) is hij/zij dan een toerist of niet, oftewel: kan hij/zij wel of niet visumvrij Nederland binnenkomen? Wie gaat dat allemaal controleren? Niemand? Gelooft u het zelf? En als de douane op Schiphol dat moet doen: hoveel meer werk en wachtrijen levert dat op, denkt u?
  2. Het economisch belang van het toerisme vanuit Thailand naar Nederland is zeer gering Dus: waarom al deze poespas?
  3. Het gemak waarmee je in Thailand een Thai paspoort kunt ‘kopen’ gecombineerd met ‘geen visum nodig’ zet de achterdeur open voor ongewenste gasten in Nederland. Criminelen met een Thai paspoort hoeven niet per definitie vanuit Thailand naar Nederland te reizen.

  Nee. Ik maak me geen illusies. Het visum voor Thai die naar Nederland willen bljft bestaan. Het is veel beter om aan de bron, dwz in Bangkok zaken te verbeteren.

  • Rob V. zegt op

   1) Alleen de visumplicht verdwijnt maar men moet nog evengoed aan alle eisen voldoen zoals voldoende geld, maximaal verblijf (90 dagen per 180) etc. Of je voor een tour komt, vriendenbezoek of zaken is niet relevant, niemand heeft dan meer een visum nodig maar nog steeds genoeg geld nodig, een reisdoel etc. Vul de klantdienstwijzer van de IND maar eens in met voor een willekeurig land, met doel kort verblijf: Bij de grens kan men dus nog geweigerd worden, ook visumvrije Brazilianen, Amerikanen etc. of een santie worden opgelegt (uitzetting, inreisverbod, ongewenstheidverklaring) als een Amerikaan hier zonder verblijfspapieren 6 maanden verblijft (dat mag niet).

   2) Thailand staat in de top 20 van grootste reizigers aantalen rond plaats 10 van visum plichtige landen. Zie: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/index_en.htm#stats Ik ben bezig een blogje hierover te schrijven maar er zitten wat gaatjes in de data die ik probeer uit te vogelen zodat de cijfers exact kloppen |(ben een perfectionist). Zo staat er bijvoorbeeld ergens opgegeven” 500 aanvragen, 490 toekenningen waarvan 50 Multi entry en onbekend aantal visa met territoriale beperking. Afgewezen 9 stuks”. Dan is er 1 aanvraag in rook opgegaan en ik puzzel me rot of ik een verklaring kan vinden en onderbouwen.

   3) Controle bij de grens, dan moet het een goed nep paspoort zijn en dat risico bestaat dus ook bij zo’n beetje heel Amerika (beide continenten), die zijn bijna geheel visum vrij dan kun je beter een fake Argentijns of Braziliaans paspoort bekomen.

 7. Rob V. zegt op

  Inderdaad Hans, illegale arbeid, uitbuiting en mensenhandel staan los van de visumplicht. Bijna heel Latijns Amerika (en heel Noord Amerika) kan visum vrij inreizen, een groot deel van de landen achter het voormalige ijzeren gordijnen zitten of komen bij de EU en kunnen visum vrij reizen. Ook daar risico’s op illegale arbeid, uitbuiting etc.

  Nu kun je bij mensen buiten Schengen ze nog bij de grens proberen er uit te filteren, en dat gebeurt ook. Iemand zonder visumplicht kunnen ze tegenhouden als men vermoed dat er iets niet in de haak is: niet genoeg geld op zak (voor Nederland 34 euro per dag per persoon), geen duidelijk reisdoel, vreemde verhaal over verblijfplaats etc. Een Thaise, Braziliaanse of Amerikaanse man/vrouw met vreemd verhaal of reisgeschiedenis kunnen ze eruit plukken en de toegang weigeren. Hier richt men zich al op risicogroepen en daar valt Thailand ook onder al is mij niet helder in hoeverre dit illegale vrijwillige arbeid betreft (stiekem geld verdienen in restaurant, massage of seksindustrie) of daadwerkelijke uitbuiting (een andere partij die de man of vrouw in kwestie een mooi verhaal voorspiegelt en na aankomst in de val laten lopen in tegen de zin laat werken zoals bijvoorbeeld prostitutie).

  Na binnenkomst (met of zonder visum) kun je ongewenste praktijken opsporen door inspecties: hebben werknemers een werkvergunning (als die al vereist is), zo kun je vreemdelingen die vrijwillig of tegen hun zin werken eruit filteren. Blijft ook nog het SIS (Schengen Informatie Systeem) overeind waarin men de reisgeschiedenis vastlegt, vertrekt iemand te laat (niet-EU toeristen mogen hier maar 90 dagen per 180 blijven ook als ze visum vrijgesteld zijn) dan krijg je een aantekening en mogelijk een inreisverbod voor 1-10 jaar. Iemand die dus eventjes 6 maanden hier stiekem werkt heeft daarna dus een groot probleem ook als men de persoon niet betrapt op illegale arbeid: overstay. Die persoon kun je dan bij een volgende reis weigeren bij alle Schengen en andere EU landen (het VK heeft ook inzicht in het SIS).

  En ik zou dus weleens willen weten hoeveel Thai (en anderen) betrapt worden op overstay, zwartwerken op visum, wie uit de mensenhandel gered wordt en hoeveel personen men schat dat er slachtoffer zijn. Als die cijfers schrikbarend zouden zijn kun je nader bepalen hoe je controles/filters op kunt werpen waaronder dus bij aankomst, met visum plichten etc. Daarna wordt het afwegen: als mét visum plicht 10 incidenten op een totaal van 10.000 reizigers is en zonder visum plicht 20 op 50.000 reizigers zul je andere conclusies trekken over het stoppen van illegaliteit, uitbuiting etc. dan wanneer dan 1000 op 12.000 betrapt worde, ofwel: hoeveel meer bonafide reizigers hebben er baat bij (plus de economie en de Europese burger) en hoeveel meer schade is er voor zowel de staat, EU burger of de reiziger. Een visumplicht lijkt mij alleen gerechtvaardigd als zonder die plicht misbruik de pan uit rijst. Heb je daarvoor wel cijfers en prognoses nodig…

  • Noah zegt op

   Moderator: svp niet chatten

 8. Jielus zegt op

  Klinkt goed! Maar zouden ze eerst die 15 dagen overland arriveren kunnen aanpassen? De halve wereld krijgt alweer 30 dagen aan de grens met Laos, Cambodja en Maleisië, Nederland nog gewoon maar 14 dagen! Te gek voor woorden!

 9. Sudranoel zegt op

  Geweldig initiatief van onze ambassadeur

 10. Sudranoel zegt op

  Willen de zwartkijkers die reageren mbt mogelijke toename mensenhandel bij het visumvrij reizen voor Thai, de visumplicht weinig soelaas bied tegen dit soort criminelen.

 11. Dave zegt op

  Ook andersom? Moet Nederland weer het beste jongetje uit de klas zijn? Ik ben er sowieso op tegen. In 2006 had Thailand 90 dagen voor toeristen totdat ze in de gaten hadden dat er wel geld aan verdient kon worden. Het resultaat zie je nu… een werkelijk corrupte en ondoorzichtige rotzooi. Nee hoor, laat een Thai ook maar lekker betalen. Overigens mocht dit lukken zijn we sowieso een paar jaar verder want dit beslust Nederland niet meer maar Brussel.

  • Rob V. zegt op

   Gelijke visum voorwaarden over en weer is wel aannemelijk (mits men dus uit de gesprekken tussen Schengen en THailand/ASEAN komt…). 90 dagen (per 180) visum vrij voor reizigers uit Europa naar Thailand en vanuit Thailand of andere ASEAN landen naar het Schengen gebied over land, zee en de lucht.

   Inzet bij besprekingen is voor zover ik weet (maar ik lees die verslagen niet na) dezelfde afspraken over en weer: neem de visum afschaffing voor Peru en Bolivia als een van de laatste Latijns Amerikaanse landen, zo’n zelfde inzet zal dan voor Thailand opgaan:

   “The European Parliament’s decision to allow Peruvian citizens to travel freely to countries in the Schengen Area is “a good result” that benefits both sides, a senior official from the European Union (EU) has said. “This will open up opportunities and advantages also for EU citizens, as any existing visa requirement for EU citizens to travel to these countries will be eliminated,” said EU Home Affairs Commissioner Cecilia Malmstrom. “The solution found to include Peru and Colombia on the visa-free list is a good result,” said Malmstrom, “It strikes the right balance between the desire to offer visa-free travel to Peruvian and Colombian nationals and the need to avoid migratory risks and safeguard the security of the EU.”
   Bron: http://www.peruthisweek.com/news-eu-official-says-decision-to-eliminate-schengen-visa-for-peru-benefits-all-involved-102389

 12. colin de jong zegt op

  Een mooi streven van onze ambassadeur, want het gelijkheids beginsel is een goede gedachte. Echter de realiteit zal leren dat het helaas uit de klauw gaat lopen,want Thais kennen weinig normen en waarden, en houden zich niet of nauwelijks aan regels.Het is ze ook niet geleerd en bijgebracht dan vaak alleen door ons Farangs,maar als het grote geld in zicht is, zetten ze vaak alle regels overboord. Kan alleen als er zeer zware sancties op staan, en een goede controle regeling.Ik pleit al jaren voor het gelijkheids beginsel, en het zou goed zijn als onze ambassadeur daar met de Eu ambassadeurs eens over gaat beraadslagen.Want elke Thai kan in ons land een zaak en huis kopen op haar of hem naam, en dat is een groot stuk rechtsongelijkheid. Gelijke monikken,gelijke kappen.

 13. Ton zegt op

  Een goed initiatief, dat ik graag ondersteun. Gelijke monniken, gelijke kappen.
  Heb mijzelf vaak afgevraagd, waarom NL zo moeilijk doet.
  Alle mogelijke regeltjes voor goedwillenden, terwijl illegalen zo de grens overkomen (illegaliteit is niet meer strafbaar gesteld). 90 dagen visumvrij verblijf als toerist mag van mij ook.
  Het scheelt weer een honderden km-lange rit naar Bangkok, wachtrijen, bureaucratie, visum- en hotelkosten.
  Een medaille heeft altijd 2 kanten, dus er is altijd wel een nadeel te ontdekken.
  Maar om het daarop te laten stuk lopen? Risico’s kan men altijd beperken. Denk eens positief.
  Ook attractieve NL-vakantiegangsters naar TH gaan niet allemaal naar Walking Street.
  Goed nieuws voor diegenen, die samen met hun vriendin een tijdje naar NL willen of hun vriendin even naar NL willen laten overkomen.

  • Rob V. zegt op

   Over illegaliteit gesproken en gelijke kappen, bij gemeenschappelijke Schengen-ASEAN afspraken zou het mooi meegenomen zijn als men ook dat meer op lijn trekt.

   Zo is overstay/illegaliteit niet strafbaar in Nederland al hoewel men wel een inreisverbod, ongewenstheid verklaring of gedwongen deportatie kan opleggen. Duitsland stelt het wel strafbaar (boete, niet betalen dan een celstraf), Thailand stelt het ook strafbaar. Als ASEAN en Schengen (EU) nu overeenkomen dat illegaliteit (overstay) strafbaar wordt, bijvoorbeeld met een bepaald bedrag (zeg 25 euro) dan is dat ook meteen gelijk getrokken. Dat krijgt een Thai met overstay in Duitsland en Nederland gewoon dezelfde maatregelen opgelegd en is deze vergelijkbaar als een Nederlander of Duitser in ASEAN (Thailand) in overstay is (zeg 500 bath per dag). Denk bijvoorbeeld aan 1-3 dagen marge, daarna X bedrag per dag overstay tot een bepaalde maximum som.

   NB: illegaliteit is in NL niet strafbaar, maar het omzeilen van inreisverbod, ongewenstheidsverklaring of order tot vertrek/uitzet (deportatie)is wel degelijk strafbaar.

 14. chris zegt op

  Twee voorbeelden.
  1. Mijn Thai collega zou met mij naar Nederland reizen voor een weekje besprekingen op een universiteit. Voor mij een peuleschil met mijn multiple-entry. Mijn Thai collega moest voor een weekje Nederland onder andere een uitnodiging hebben van de te bezoeken universiteit, een brief van de president van de Thai universiteit, copie van zijn vliegticket, een copie van de statuten van de universiteit en een copie van de laatste stand van zaken op alle bankrekeningen van de universiteit. Daarnaast moest hij met de ambasade een afspraak maken voor een visum-gesprek.
  2. Een Duitse vriend van me, hier op vakantie in Bangkok, bedacht een paar weken geleden dat het wel zo leuk zou zijn om een paar dagen naar Cambodja te gaan. Hij ging naar de website van de Cambodjaanse ambassade, vulde online een formulier in en stuurde dat terug met een kopie van zijn paspoort en zijn Thailand visum. Hij betaalde met zijn creditcard online. Drie dagen later ontving hij per email een visum (MET zijn foto erin) voor Cambodja met het verzoek dit visum uit te knippen en in zijn paspoort te plakken. Hij weet niet waar de Cambodjaanse ambassade in Bangkok is.

  Nou vraag ik je. Cambodja kan alles online en Nederland kan het blijkbaar niet. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om zaken te regelen zoals Cambodja dat kan. Zeker niet als er een groep Thai is die tenminste 1 keer per jaar naar Nederland reizen, en dat al jarenlang. Dat heet: vaste klanten. Daar doe je wat extraas voor.
  Neen. Zolang in Nederland de angst voor vreemdelingen overheerst (en dat wordt dankzij de PVV alleen maar erger) worden regels niet soepeler maar waarschijnlijk strenger. Natuurlijk zijn mensen gelijk, maar sommigen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen.

 15. Chris Verhoeven zegt op

  Ik ben wel blij met deze berichten.

  Echter, zoals de regels er nu voorstaan, vind ik het op zich niet heel verkeerd. Alleen, mijn vrouw werkt in een videotheek met een 0-uren contract. Geen vaste baan dus, geen naar schoolgaande kinderen, geen eigen huis. Dus ik enn mijn vrouw vinden enkel de regel, dat ze moet aantonen terug te keren naar thailand een nogal zwart-wit regel. Ik lees ook vaak op het buitenlandse partner forum, hoe veel mensen hier tegenaan lopen en dat moet niet kunnen, vind ik.

  Ik snap dat er regels nageleefd moeten worden, maar we zijn dan ook getrouwd. Ik wil garant voor haar staan. Dus dan moeten ze niet zo moeilijk doen. Ook hebben we zat foto’s van de afgelopen jaren.

  Binnenkort gaan we voor het eerst een toeristenvisum aanvragen, dus ben benieuwd. Laten we hopen dat alles goed gaat.

  Groeten Chris


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website