Aangezien er in reacties veel onwaarheden geschreven is nu, maar eens het echte verhaal over EuroTV en IPTV

In 2014 introduceerde NL-TV Nederlandse TV in Thailand met een prijs van 900 THB per maand, waar destijds niemand over klaagde. Later ontstond er een conflict binnen het bedrijf, waardoor het werd opgesplitst in EuroTV en NL-TV. EuroTV verlaagde de prijs naar 600 THB om te concurreren met NL-TV. Deze prijsverlaging, samen met het feit dat de technici van NL-TV naar EuroTV overstapten, betekende het einde voor NL-TV. Als wraak bood NL-TV nog maandenlang gratis diensten aan, maar de technische problemen stapelden zich op, waardoor mensen uiteindelijk ervoor kozen om te betalen voor een probleemloze kijkervaring. EuroTV werd binnen enkele maanden de enige aanbieder van Nederlandse TV, maar heeft de prijs nooit meer teruggebracht naar 900 THB en hield jarenlang vast aan 600 THB. 

De impact van de Oekraïne-oorlog 

De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot enorme stijgingen in de energieprijzen. Als gevolg hiervan zijn de serverkosten van EuroTV aanzienlijk gestegen, waardoor EuroTV geen andere keuze had dan na bijna 8 jaar een prijsverhoging door te voeren. De prijs steeg naar 800 THB. 

Beschuldigingen van zakkenvullerij 

Er zijn ook vaak beschuldigingen geuit dat EuroTV zakkenvullers zouden zijn. EuroTV is echter een transparante organisatie met een fysiek adres en een winkel. Ze betalen huur, hebben personeel en betalen belasting. Het feit dat EuroTV geen problemen ondervindt, is waarschijnlijk te wijten aan een gedoogbeleid, omdat er, in tegenstelling tot wat er vaak wordt beweerd er geen enkele LEGALE mogelijkheid is om Nederlandse live TV te kijken in Thailand. 

Eurotv.asia vs eurotvthailand.com 

Beiden website bieden EuroTV, er is een klein verschil. Indien je bij eurotvthailand.com besteld krijg je snelle Nederlandse support en communicatie. 

Bij eurotv.asia gaat de communicatie in Duits of Engels en e-mails die in het Nederlands worden geschreven, worden doorgestuurd naar een Nederlandse reseller en dan kom je weer uit bij eurotvthailand.com. Wat dus alleen vertraagd. 

EuroTV aanbod 

EuroTV biedt Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse pakketten aan. 

IPTV 

Veel mensen kiezen in Thailand voor IPTV, simpelweg omdat dit met EuroTV de enige  mogelijkheid is om Nederlandse TV te kijken. Het functioneren van EuroTV verschilt echter van traditioneel IPTV

Hier de voor- en nadelen van EuroTV

VOORDELEN 

 • Het is veel minder storingsgevoelig
 • Zeer gemakkelijke bediening
 • 2 weken terugkijken
 • Uitgebreide TV gids
 • Officieel bedrijf met fysieke winkel
 • Werkt op Android, Windows, Mac, Smartphones
 • Je kan met 1 abonnement op diverse apparaten kijken echter niet tegelijk

NADELEN 

 • Beeldkwaliteit niet zo hoog als bij IPTV 
 • Zenderaanbod minimaal 
 • Op jaarbasis iets duurder dan IPTV 

Hier de voor- en nadelen van IPTV

VOORDELEN 

 • Duizenden zenders wereldwijd 
 • Videotheek met honderden nieuwe films en series 
 • Zeer hoge kwaliteit tot 8K 
 • Alle sport events worden uitgezonden 
 • Makkelijke bediening 
 • Alle regionale Nederlandse zenders ook beschikbaar 

NADELEN 

 • Storingsgevoelig, bij slecht internet kan buffering ontstaan. Hoewel dat bij de provider die ik heb niet vaak voorkomt 
 • Illegaal, de IPTV providers zijn anoniem. Worden ze opgerold dan ben je je abonnementsgeld kwijt zoals nu het geval is. 
 • Zeer geringe terugkijk tijd en minder gebruiksvriendelijk als met EuroTV 
 • Snelle internet aansluiting nodig en aansluiting via kabel met router. Via wifi kan maar geeft bij vele routers vaak stotteringen. 
 • Soms kan een internetaansluiting die op zich snel is en voor de rest goed  functioneert problemen hebben met IPTV. Soms helpt het om het modem uit te zetten voor lange tijd en je een ander IP-nummer krijgt. 

Nederlanders komen vaak naar mij toe met de vraag of ik hen kan helpen bij het kijken van Nederlandse TV. Mijn hulp bestaat uit adviseren en technische ondersteuning bieden. Na het uitproberen van verschillende IPTV-providers, kan ik concluderen dat 95% hiervan van slechte kwaliteit is en alleen maar problemen veroorzaakt. Mijn betrokkenheid begon met het helpen van kennissen, maar via via kwamen er steeds meer mensen naar mij toe. Hoewel ik hiermee een risico neem, verdien ik er geen enorme bedragen mee. Toch bestaat de mogelijkheid dat justitie zich hiermee bemoeit en bij mij aanklopt. Toch ga ik ervan uit dat zij zich voornamelijk richten op mensen die miljoenen verdienen. 

Oorzaak

De enige reden voor deze illegale praktijken is het ontbreken van een legaal alternatief. De Tv-industrie zou moeten begrijpen dat Nederlanders in het buitenland graag naar Nederlandse TV kijken en hiervoor een legale optie moeten bieden. Ik geloof dat de meeste mensen liever op een legale en betrouwbare manier willen kijken. 

VPN

Er zijn verschillende berichten dat je met behulp van een VPN gewoon kunt kijken. Hoewel dat deels waar is zijn veel IP-adressen bekend bij diverse Tv-aanbieders en worden deze geblokkeerd, waardoor je nog steeds geen toegang hebt. Een mogelijke oplossing zou zijn om je eigen VPN-server op te zetten en deze te laten draaien bij een kennis in Nederland. VPN gebruik is niet illegaal, maar gaat wel tegen de gebruiksvoorwaarden van de tv- diensten in. 

Ingezonden door Louis

35 reacties op “Het echte verhaal over EuroTV en IPTV in Thailand (lezersinzending)”

 1. Christian zegt op

  Ik snap de heisa niet over 800 thb.
  Wij Nederlanders Belgen kijken graag tv, en een mooie connectie tot je eigen land als je ver weg zit voor lange duur.
  We hebben het GELUK dat we die mogelijkheid hebben, en dat kost nu 72 eurocent per dag, Nergens kan je in NL of BE dergelijk aanbod met terugkijk mogelijkheid 10 dagen krijgen voor deze prijs. Ik zie menig buitenlanders hier een biertje drinken elke dag voor 2 euro/glas, half uurke.
  72 cent 24 uur ….
  Ik ben al 10 jaar geabonneerd en ben daar heel blij mee. Bedankt voor dit aanbod !

  • Louvada zegt op

   Correct beschreven, ook ik ben al ongeveer 10 jaar geabonneerd en ben zeer tevreden. Uiteraard moet je over een goed internet beschikken maar dat is zowat met alles.

 2. Maarten zegt op

  Het is eenvoudig om LEGAAL naar NL TV te kijken inclusief Sport.
  Ik maak gebruik van Canal Digitaal App voor 15 euro per maand in combinatie met een VPN.
  Hoge kwaliteit en geen maffia praktijken.

  • Klopt: https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/nl-tv-in-thailand-canal-digitaal-is-een-prima-alternatief-voor-nlziet/

  • Waar ik mij over verbaas, is dat veel lezers op Thailandblog fel tegen drugs zijn, maar wel een abonnement nemen op de een of andere illegale streamingdienst waar o.a. drugsgeld wordt witgewassen.

   • Alan zegt op

    Dit is een hele vreemde reactie. Hoezo zouden alle IPTV providers in de drugs zitten?

    Het lijkt er op dat je niet weet hoe witwassen werkt.

    Je kan alleen witwassen door in een legaal bedrijf de omzet omhoog te schroeven.
    Criminelen gebruiken dan het zwarte geld voor die extra omzet.

    Dus hoe kan je in godsnaam drugsgeld witwassen met een illegale steamingsdienst die ook alleen criminele inkomsten heeft?

    • Er staat nergens in mijn reactie dat alle IPTV providers in de drugs zitten, dat zijn jouw woorden. Als je de artikelen over de opgerolde IPTV aanbieder leest dan was er sprake van het witwassen van crimineel geld. Of zou justitie daarover liegen?

     • Alan zegt op

      Ik kan je melden dat nieuws items vandaag de dag met een flinke korrel zout genomen moet worden: https://torrentfreak.com/iptv-providers-reject-claims-of-links-to-drugs-weapons-people-trafficking-190825/

      Je schrijft letterlijk:”wel een abonnement nemen op de een of andere illegale streamingdienst waar o.a. drugsgeld wordt witgewassen.”

      Dat is dus niet mogelijk zoals ik aangaf.

  • Frank zegt op

   Sport? Canal digitaal zend niet eens Eurosport uit, en veranderen continu van systeem astra 1 analoog, digitaal, astra 3, insteek kaart gestopt etc etc

  • Alan zegt op

   Veel expats zijn op leeftijd en het wordt al snel te technisch.

   Ook is het niet zo dat alle VPN’s werken, sommige worden geblokt.

   Daarbij is het ook nog zo dat indien mensen in Thailand wonen zij niet de mogelijkheid hebben om een abonnement af te sluiten bij Canal Digitaal, hiervoor heb je een Nederlands adres nodig.

   Een ander probleem is dat je de app hier niet kan downloaden, als jij de app gebruikt dan heb je deze in Nederland gedownload en hierbij helpt de VPN je niet trouwens. Veel expats wonen hier en gaan niet meer naar Nederland.

   Kortom je verhaal is mooi maar niet voor iedereen haalbaar.

  • Henk zegt op

   Ik heb een internet-TV-etc. aansluiting van 3BB. Behalve een router is een TV-androidbox meegeleverd. Nav het artikel zoals door Peter-redactie aangehaald heb ik vanuit Thailand een abonnement genomen op Canaaldigitaal. Deze heb ik als app geinstalleerd via GooglePlay vanuit de androidbox. Inloggen en het werkt als een trein. Geen VPN nodig. Tov Eurotv.asia: geen Duitse zenders.

   • Alan zegt op

    Top Henk dat je dat voor mekaar gekregen hebt.
    Maar kan je ook toelichten hoe je dat gedaan hebt?

    Als ik hier kijk: https://www.canaldigitaal.nl/pakketten/tv-app/registratie/ dan wordt er een Nederlands adres gevraagd. Veel expats hebben geen Nederlands adres meer.

    Ook de Android app downloaden gaat niet in Thailand en ook de Canal Digitaal TV app is niet aanwezig op de in Thailand gekochte Smart TV’s

   • Henk zegt op

    Ik ben niet Henk van 08:51u. Andere Henk dus. Toevoeging: ik was vergeten te melden dat je contact kunt opnemen met Canaaldigitaal via hun website. Facebook of Chat. Je moet wel een Nederlandse bankrekening hebben voor het kunnen innen van het maandelijkse abonnementsgeld. Zoals gezegd heb ik de app gedownload via de voor-geïnstalleerde Google Play op de 3BB android TV box, gewoon hier in Thailand. 3BB komt de boel brengen en neerzetten en aansluiten met de juiste kabels en pluggen. Dus je hoeft zelf niet technisch te zijn. De afstandsbediening is intuïtief en wijst zichzelf. True en Dtac hebben dezelfde mogelijkheden. Loop even bij jouw provider binnen voor meer informatie. Canaaldigitaal heeft wel ESPN, geen Eurosport en natuurlijk geen Ziggosport. Wel BBCFirst, maar weer geen Arte. Verder geen Duitstalige zenders. Eurotv.asia heeft al die genoemde zenders weer wel, behalve BBCFirst, en heel veel filmkanalen.

 3. Henk zegt op

  Sorry maar ik lees uit het hele stuk dat dit geschreven is door iemand van Euro-tv . Ook de reactie is weer gepost door waarschijnlijk een medewerker van Euro-tv …. Wat in het begin word geschreven is dat er niemand klaagde over de beginfase van 900 Thb .dat is gewoon uit de duim gezogen .. Wat wel 100% waarheid is dat er gewoon GEEN betere optie is als een abonnement te nemen op Euro-tv .. Daar is nog geen betere of goedkopere optie voor … Al dat geklungel met IPTV etc. is alleen weggelegd voor de mensen die goed op de hoogte zijn van dergelijke capriolen te kunnen instaleren en een hemels geduld hebben bij het kijken naar TV … De prijs maakt ieder voor zich wel uit of ze het aanvaardbaar vinden ja of nee .Ook in Nederland heb je een ziggo abonnement voor rond de 300 euro per jaar dus vergelijkbaar met euro-tv .. En wat een biertje drinken met TV te maken heeft snap ik niet zo goed ..

  • Alan zegt op

   Dit stuk is niet door een medewerker van EuroTV gepost. De poster heb ik geinformeerd met deze informatie en die vond het de moeite waard om te delen.

   Het is waar dat er altijd mensen zijn geweest dat “het duur” vonden. Maar daar staan de Nederlanders in de hele wereld om bekend. Echter dat was sporadisch, bij de prijsverhoging naar 800THB waar een goede argumentatie tegenover stond, gingen veel meer mensen over de zeik.

   Dat ieder voor zich moet uitmaken wat qua prijs aanvaardbaar is, daar ben ik het me eens. Maar om te oordelen of een prijs redelijk is moet je wel weten wat de kosten en risico’s zijn.

   De vergelijking met dat biertje snap ik wel. Daarmee bedoelde de poster dat veel mensen in de kroeg met geld smijten maar over paar honderd baht per maand lopen te zeiken.

   Een vriend van mij zegt altijd: ” Beter duur dan niet te koop” .
   Waarmee ik trouwens niet beweer dat ik persoonlijk EuroTV te duur vind.

 4. Jos zegt op

  Is canaal digitaal geen optie in thailand?

  • Jazeker: https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/nl-tv-in-thailand-canal-digitaal-is-een-prima-alternatief-voor-nlziet/

 5. Sjonnie zegt op

  Waarom niet gewoon nl ziet werkt altijd terug kijken vanmeer dan 2 jaar. En kost maar 9 euro per maand. En er zijn ook veel iptv aanbieder voor 45 euro per jaar wat goed werkt. Voor nl ziet zal je een ip changer moeten hebben. Maar goed die zijn gratis te vinden

  • pim zegt op

   Heb je natuurlijk gelijk in want NLZiet werkt (ik gebruik het ook) heel goed maar dan heb je geen Viaplay met die vreselijke autoraces en geen espn voor voetjebal en al die sportzooi waar ik zelf trouwens nooit naar kijk.
   Wel handig om terug te kijken en vooral als dan de reclame er tussenuit is gehaald.

 6. pim zegt op

  Een tijdje geleden schreef ik in een reactie dat ik er over dacht om zelf maar een paar pakketjes in te kopen en aan te bieden aan mensen die niet zoveel sjoegen hebben van IPTV en de techniek die daarbij te pas komt.
  Ik heb de afgelopen 2 weken veel kastjes en IPTV aanbieders getest en ik ben er wel uit.
  Ik heb een kastje gevonden die uitstekend werkt en een IPTV aanbieder die zeer stabiel werkt (en dat viel niet mee).
  De terugkijk tijd is 2 dagen en is behoorlijk stabiel.
  Verder zit alle rambam aan kanalen en series en films er op en er aan.
  Werkt prima zolang je (zoals hierboven omschreven) je het kastje niet op wifi maar bij voorkeur gewoon met een internet kabeltje kunt aansluiten.
  Mailen voor advies kan altijd naar [email protected]

 7. Hendrik zegt op

  3 maanden geleden gestopt met eurotv.asia, niet omdat het slecht is maar ik was in Jomtien op visite bij iemand met IPTV en dat was een stuk interessanter voor maar 75 euro per jaar. Uitstekende verbinding en geen kastje nodig. Ik kom wel vaker bij mensen die via internet tv kijken en vaak hebben ze een slechte kabel of geen sterke wifi.
  Koop een goede kabel en je bent je storing kwijt.

 8. Johan zegt op

  Blijft mij verbazen dat iedereen die in huis iptv en eurotv zo luchtjes doet over de strafbare. feiten die deze streaming diensten begaan,maar het is voor de meeste de moeite waard om dit risico te nemen,euro tv graag. een antwoord please?
  U bent verantwoordelijk voor u leden,om deze te informeren over u staat van dienst,nog maar ff porno is bij de wet verboden in Thailand,en u verkoopt dit product ongevraagd aan u leden toch.?

  • Bart2 zegt op

   Denk je nu echt dat Euro TV hier op het blog zal reageren? Van naïviteit gesproken.

   En als porno dan toch verboden is in Thailand zouden ze beter het ganse internet afsluiten i.p.v. Euro TV daarvoor te bekritiseren.

   De streaming diensten die Euro TV aanbiedt zijn misschien wel illegaal maar dan moet je eens verder kijken dan je neus lang is. Hoeveel illegale activiteiten vinden er niet plaats in dit mooie land? Denk maar eens aan alle namaak goederen, illegale software die men op elke hoek van de straat kan aankopen … en zo kunnen we nog eventjes doorgaan. Dit alles wordt oogluikend toegestaan, net als Euro TV.

   Misschien zouden we beter elkaar wat met rust laten. Alsmaar met dat vingertje wijzen is nergens goed voor.

   • Johan zegt op

    Naïviteit is dat je iets in huis haalt waar voor je niet hebt gekozen,als ik zenders wil kijken in het buitenland waarom worden er dan deze kanalen er ongevraagd bij geleverd?
    Jij kunt mij dit niet uitleggen,maar eurotv wel,dus gaat mij niet om vingertje wijzen ,maar om een duidelijk antwoord van degene die daar verantwoordelijk voor zijn,zij kunnen toch paletten samensteller met diverse zenders,of wordt het dan te moeilijk?

    • pim zegt op

     Ik denk dat je niet helemaal goed geïnformeerd bent.
     Bij IPTV kun je zelf kiezen wat je wilt.
     Als je bij mij een IPTV pakket besteld kun je kiezen welke zenders je wel en niet wilt, als je bij wijze van voorbeeld uit de hele lijst alleen alleen Belgische en Nederlandse zenders wilt, en geen “natuur” zenders of films, dan kan dat.
     Bij de legale providers zoals bijvoorbeeld NLZiet kan dat niet, daar krijg je of je het wilt of niet het hele pakket.
     Er valt trouwens nog wel iets meer over te zeggen maar dat voert te ver.

    • Willy zegt op

     Iemand die denkt dat EuroTV hier op dit blog je van antwoord zal dienen is inderdaad naïef.

     En kom je hier nu echt klagen dat ze zenders aanbieden die je niet gevraagd hebt? Niemand verplicht je toch om met hen in zee te gaan. Ik begrijp je probleem eigenlijk niet.

  • Alan zegt op

   EuroTV biedt geen pornokanalen aan. Wel is het zo dat er op de filmkanalen soms porno wordt uitgezonden.

   Je kunt EuroTV niet vergelijken met de IPTV providers. EuroTV is een transparent bedrijf, met vergunningen met een winkel, personeel en betaalt keurig belasting.

   Zoals ik eerder in een andere posting al schreef denk ik dat EuroTV gedoogd wordt. Belangrijk is dat EurTV niet de belangen schendt van Thaise bedrijven als True. Daarom zou je ook geen Engels voetbal zien op EuroTV want dat zit in het True pakket.

   EuroTV is er simpelweg omdat er geen makkelijke manieren zijn voor expats hier Nederlandse TV te kijken. Ik zie niet dat EuroTV andere belangen schaadt immers is wat zij uitzenden hier niet legaal verkrijgbaar. Dit is totaal anders dan IPTV.

  • André zegt op

   Beste Johan,

   Hier ga je toch wel heel kort door de bocht.

   Thailand staat in de wereldtop als het gaat over gesjoemel, corruptie en illegale activiteiten. Van hoog in de regeringstop tot de man in de straat neemt men een loopje met regels en wetten. En jij komt hier klagen dat EuroTV illegaal is en dat de gebruikers er luchtjes over doen. Denk je nu echt dat jij dat zal veranderen?

   • Chris de Boer zegt op

    Moderator: Off-topic

  • Robert_Rayong zegt op

   Hier de moraalridder komen spelen over strafbare feiten is fel overdreven. Moeten alle klanten van EuroTV zich nu schuldig voelen?

   Er worden veel ergere misdrijven gepleegd in Thailand dan het ‘illegaal’ bekijken van een betalende streamingdienst. En porno, nee, heb ik bij hen nog niet gezien.

 9. Harold zegt op

  Ik kijk via mijn abbo bij Ziggo
  op ZiggoGo alle NL zenders
  incl.sport en ESPN.

  • Leo_C zegt op

   Ik kijk ook via ZiggoGO alle NL zenders, maar wel via een VPN verbinding, als ik die VPN niet gebruik, kan ik ook niks bekijken !

   Greetz,

   Leo_C

 10. Soi zegt op

  Zelf vind ik Eurotv.asia voor mij meer dan voldoende, maar het siert de redactie van Thailandblog dat zij op alternatieven wijst, zoals onlangs met Canaaldigitaal. Nu zie ik links een advertentie van Belgium VPN, bedoeld voor de Vlaamse kijker. https://belgiumvpn.be/ Prima. toch? Voor ieder wat wils.

 11. Eddy zegt op

  800 baht per maand is te duur voor mij. Ook glasvezel internet zoals 3BB vind ik te duur.
  Ik heb daarom onbeperkt internet via een simkaart voor minder dan 1.600 baht per jaar.

  Voor mijn vertier heb ik de volgende zaken.

  NPO voor de publieke zenders. Gratis.
  Een luciferdoos kastje als vpn server [met snelle Wireguard] staat bij familie in NL. Gratis.
  Voor voetbal gebruik ik Ziggo van familie. Gratis.
  Samenvattingen van Engelse en Europese voetbal kijk ik via Youtube op TrueVision en Ziggo. Gratis.

  Echter live uitzendingen van Formule 1, de Engelse Premier League of Bundesliga gaat via Viaplay.
  Maak ik af en toe gebruik van, want 15 euro per maand is te duur. Films en series van Viaplay is bagger.
  Voor populaire films/series neem ik HBO Go. Kost maar 3 euro per maand.

 12. Alan zegt op

  Als ik alle reacties lees dan concludeer ik dat Canaal Digitaal een optie is om in Thailand TV te kijken.

  Echter wat ik mis is de belangrijkse informatie dat dit alleen mogelijk is voor mensen die nog een adres en bankrekening beschikbaar hebben in Nederland. Indien je dit niet hebt, dan zou je dat misschien nog aan familie of vrienden kunnen vragen. Is dat allemaal niet mogelijk dan is EuroTV een goede oplossing.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website