Wie Nederlandse TV wil kijken in Thailand heeft een behoorlijke keuze. Ondanks dat ik tevreden ben over NLZIET, is voor mij Canal digitaal een betere optie omdat ik dan ook alle voetbalzenders van ESPN kan kijken.

Hoewel ik Nederland al een abonnement had op NLZIET en daar tevreden over was, loop ik Thailand toch tegen wat beperkingen aan. In Thailand gebruik ik Apple TV en de Apps die er opstaan maken het mij erg gemakkelijker. Sommigen zullen zweren bij Android of Google’s Chromecast, geloof me ik heb alles uitgeprobeerd, en Apple wint het altijd. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Het probleem is vooral de regioblokkering bij NLZIET. De app op Apple TV werkt daarom niet in Thailand. Nu kan ik dat wel omzeilen door mijn VPN op mijn iPhone, iPad of iMac en dan met Airplay streamen naar de SmartTV. Een andere optie is een modem met VPN kopen, maar dat alles is mij teveel gedoe.

Sinds enige tijd heb ik Canal digitaal en dat bevalt mij goed. Vooral ook omdat je alle voetbalzenders erbij hebt.

NLZIET: € 7,95 of € 9,95 per maand

Met NLZIET krijg je toegang tot 37 zenders, waaronder NPO, SBS, Talpa, RTL en regionale omroepen. Je kunt live tv kijken, maar ook terug- en vooruitkijken van programma’s. Bij de meeste zenders is Full HD beschikbaar, alleen RTL is in 720p te zien. Houd er rekening mee dat de beeldkwaliteit afhankelijk is van je internetverbinding.

Sinds vorig jaar november kan je ook kiezen voor NLZIET Extra voor € 2,- per maand meer, je krijgt er dan 10 zenders bij: BBC First, BBC One, BBC Two, BBC World News, BBC Entertainment, History Channel, Crime + Investigation, Curiosity, E! Entertainment en Euronews.

Ga je NLZIET voor het eerst gebruiken? Dan kijk je NLZIET (Extra) de eerste 14 dagen gratis. In de proefperiode krijg je 14 dagen lang de gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met NLZIET. Je kunt op ieder moment opzeggen. Als je opzegt in de proefperiode, stopt het abonnement aan het einde van die gratis periode en betaal je dus niet voor een NLZIET-abonnement.

Wat voor sommigen ook prettig is, is de mogelijkheid om de Regionale omroepen te ontvangen zoals: RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Nieuws, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep GLD, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, L1 en AT5

Het allergrootste voordeel van NLZIET is dat eerder uitgezonden programma’s van de meeste zenders tot minimaal 365 dagen reclamevrij teruggekeken kunnen worden. De beeldkwaliteit van NLZIET met Full HD 1080p-streams, geleverd met een hogere bandbreedte, is erg goed.

Een nadeel van NLZIET is dus de regioblokkering (zonder VPN in Thailand niet te ontvangen) en je kan geen programma’s opnemen. Ook is NLZIET niet helemaal compleet zo kun je niet naar de Duitse zenders kijken en ook ontbreken populaire zenders zoals Discovery en National Geographic, MTV, etcetera.

Alternatief: Canal digitaal voor € 14,95 per maand

Canal digitaal is vooral bekend als aanbieder van satelliet-tv, maar ze hebben ook een abonnement voor tv kijken via internet door middel van een app. Deze app kun je op al je devices gebruiken. Het aanbod is breed, meer dan 60 zenders waarvan vele in HD-formaat. Je kan live tv-kijken naar alle grote zenders, inclusief alle ESPN-zenders (voetbal en andere sporten). Onbeperkt en gratis CANAL+ Films & Series on demand. Kijk live of tot 7 dagen terug. En het abonnement is maandelijks opzegbaar. Zie hier de zenderlijst: https://www.canaldigitaal.nl/zenderlijsten/zenderlijst-canal-digitaal-tv-app/

In het aanbod van Canal digitaal vind je standaard series en films van bijvoorbeeld Canal+, BBC en Lionsgate+. Je raakt nooit uitgekeken, want ze vullen het aanbod voortdurend aan.

De interactieve functies bij tv via internet van Canal Digitaal tv zijn: Live tv pauzeren, opnemen, Begin Gemist (start je programma opnieuw op) en TV Gemist tot 7 dagen terug. Deze opties verschillen per zender. Daarnaast heb je nog toegang tot Films & Series, de video-on-demanddienst.

Een ander voordeel van de TV App is dat je hem op maximaal vijf apparaten kunt gebruiken, en op twee tegelijk kan kijken. Waaronder op je tv via de Chromecast en via de smart tv-app, die voor veel smart tv’s beschikbaar is. In de app-winkel van je smart tv kun je kijken of de TV App voor jouw televisie beschikbaar is. Handig als je partner iets anders wilt kijken dan jij.

Het abonnement is contractvrij. Binnen de eerste week is je pakket op elk moment opzegbaar. Houd na deze week rekening met een maand opzegtermijn. De eerste week heb je Canal Digitaal helemaal gratis. Je kan in die week op elk moment je abonnement opzeggen. Na je gratis week betaal je via automatische incasso.

Installeer je de app op je Smart-tv of op Apple tv, dan werkt deze zonder regiobeperking, dus ook gewoon kijken zonder VPN in Thailand.

Streamen met een VPN, mag dat?

In Nederland en de meeste andere landen is het volkomen legaal om een VPN te gebruiken tijdens het streamen. Hiermee bescherm jij je internetverbinding en je privacy. Toch zijn er een aantal kanttekeningen:

 • Illegaal downloaden/streamen is ook met een VPN niet toegestaan (illegaal downloaden is bijvoorbeeld HBO Max kijken zonder een abonnement of zonder een gedeeld abonnement).
 • Je mag geen illegale streamingsites gebruiken zoals IPTV.
 • Sommige streamingservices, zoals Netflix, blokkeren VPN-gebruik vanwege misbruik.

Dus wanneer je betaalt voor NLZIET dan mag je een VPN gebruiken om het te bekijken in Thailand. Betaalt je niet voor een abonnement dan is kijken met of zonder VPN altijd illegaal. Zolang je dit in gedachte houdt en je de regels van je VPN en streamingservice in acht neemt, kun je streamen zoveel je wilt.

Waarschuwing voor IPTV

Bij veel lezers is waarschijnlijk IPTV favoriet vanwege het grote zenderaanbod (ook van betaalzenders zoals Netflix, Videoland-, Disney Plus, etc), maar dat is hartstikke illegaal. Pas zeker op met een betaald abonnement voor een IPTV pakket! Vroeg of laat loop je misschien tegen de lamp, ze gaan het een keer aanpakken, met de kans op hoge boetes (doe je het toch, gebruik dan een VPN en betaal met bitcoins anders ben je gemakkelijk te traceren of koop zo’n Android TV box via AliExpress/Lazada met VPN, die is redelijk veilig). Er zijn talloze voorbeelden van aanbieders van illegale boxen die in plaats van alleen jouw tv-signaal doorzenden ook criminele activiteiten op jouw internetverbinding uitvoeren. Wil je dat?

Als je en IPTV abonnement betaalt met jouw Nederlandse bankrekening, ben je gemakkelijk te traceren en krijg je mogelijk problemen met de stichting BREIN. Op het moment dat je wordt gepakt, worden de gemaakte kosten en geleden schade bij je in rekening gebracht. Deze kosten en schade kunnen zeer fors zijn en kunnen leiden tot persoonlijke aansprakelijkheid. De organisatie kan je daarnaast ook strafrechtelijk vervolgen. Dit kan in het ergste geval resulteren in een boete van €82.000 en vier jaar gevangenisstraf.

Nogmaals, ik zeg dit niet om je bang te maken, maar je moet je wel bewust zijn van de risico’s die je loopt, omdat IPTV nu eenmaal illegaal is.

9 reacties op “NL TV in Thailand: Canal digitaal is een prima alternatief voor NLZIET”

 1. PimWarin zegt op

  Interessant verhaal over TV kijken in Thailand.
  Maar…. in het begin van het artikel staat dat de inhoud “zich beperkt tot legaal kijken”, en dan denk ik dat bedoeld wordt legaal kijken van Nederlandse zenders in Thailand.
  Kort en goed: Het is ILLEGAAL om op welke manier dan ook Nederlandse zenders te bekijken in landen buiten de EU.
  Daarom staat er ook in de tekst van Canal Digital: Waar en wanneer je maar wilt. Canal Digitaal-klanten (met een Nederlands adres) kunnen met onze TV App in álle EU-landen televisiekijken!

  Feitelijk wordt nu de tevredenheid over Canal Digital besproken terwijl deze illegaal wordt aangewend om, althans daar ga ik vanuit, in Thailand TV te kijken en tegelijkertijd wordt er ernstig gewaarschuwd voor de risico’s van het nemen van een abonnement op IPTV.

  Ik denk dat je, als inwoner van Thailand, geen enkel risico loopt als je een IPTV abbo neemt van een IPTV provider. Ik kan me echt niet voorstellen dat BREIN maatregelen neemt tegen een Nederlander die in Thailand woont en met z’n Nederlandse bank een illegale dient betaald.
  Vanaf het moment dat satelliet tv beschikbaar kwam, ik denk zo’n 40 jaar geleden?, heb ik me hobbymatig hiermee bezig gehouden en heb ik de hele ontwikkeling van het fenomeen ”illegaal kijken” nauwkeurig gevolgd, van het delen van smartcard codes voor SatTV via internet tot en met IPTV.
  En ik ben nog niet tegen gekomen dat iemand die gebruik maakt van de illegale diensten van een iptv provider daarvoor door BREIN wordt aangepakt, wel dat IPTV Providers worden aangepakt.
  Zelf heb ik , naast NLZiet, als een soort back-up een abbo op IPTV via Amazon en betaald met mijn NL creditcard, en de service werkt uitstekend.

  NLZiet draait bij mij op een onlangs uitgekomen Adroid box van Nokia, de Nokia 8010 streamingbox, helaas niet in Thailand verkrijgbaar en moest em op laten sturen uit Nederland.
  Voordeel is dat je de zenders van NLZiet gemakkelijk met de cijfertoetsen op de afstandsbediening kunt kiezen en de bediening van de app dus veel makkelijker is geworden.
  Daarnaast zijn al heel veel apps als Netflix enz. voor-geïnstalleerd, gemak dient de mens.

  Kortom, dank voor het interessante artikel en ik zie de voordelen; geen VPN nodig en veel (sport)zenders, maar ik denk dat er betere alternatieven zijn en goedkoper ook.
  Aan de andere kant, je moet wel de vaardigheid hebben om één en ander te installeren en dan is de app van CanalDigitaal misschien wel erg makkelijk.

  • Het is vrij simpel, je kijkt legaal als je de exploitant ervoor betaalt. Je betaalt namelijk voor de auteursrechten. Dat Canal Digitaal, of Nederlandse zenders buiten Europa bekijken illegaal is verzin je waarschijnlijk zelf (of geef anders een bron). Als Canal digitaal niet wil dat er buiten Europa gekeken wordt hadden ze wel een regioblokkade ingesteld.
   Ik heb een abonnement op Prime en daar betaal ik voor, die kan ik ook in Thailand kijken. Dus niet illegaal.
   Persoonlijk ben ik tegen het schenden van auteursrechten. Via IPTV kijken is misschien goedkoop maar het is uiteindelijk gewoon diefstal. En ik ben nu eenmaal tegen het stelen van andermans eigendom.

   • PimWarin zegt op

    Precies, je betaalt voor de auteurs rechten en die gelden voor de aanbieders voor alle EU landen en uitdrukkelijk niet voor de landen daarbuiten, daarom is er die geografische blok die je met een VPN omzeilt. Heb ik absoluut geen problemen mee. Maar waarom die geografische blokkade als het toch vrij zou zijn? En waarom bij CanalDigitaal niet?
    Wie het weet mag het zeggen.
    Ik betaal voor NLZiet en gebruik een VPN, ik vind dat geen diefstal.
    NPO Start is gratis, met VPN wereldwijd te zien en dan is het geen diefstal omdat het gratis is?
    Waarom hebben streamingsdiensten per land een verschillend aanbod, vanwege die auteurs rechten dus.
    Daarom staat in de overeenkomst met de TV aanbieders dus, waarschijnlijk in hele kleine lettertjes, dat de klant de dienst niet mag gebruiken buiten de EU, wel daarbinnen en de tv aanbieder is zelfs verplicht om de signalen beschikbaar te maken in alle landen binnen de EU, daar heeft “Brussel” voor gezorgd.(VERORDENING (EU) 2017/1128 van de EU)
    Dat CanalDigital zelfs een Nederlands adres verplicht stelt bij aanmelding heeft er mee te maken dat CanalDigital een Satelliet aanbieder is en die signalen zijn natuurlijk ook buiten de EU te ontvangen, desondanks gelden ook hier auteursrechtelijke afspraken. .
    Maar al met al, de techniek schrijdt voort en inmiddels kun je overal heel simpel alles zien op tv wat je wilt zien.
    Een bron over die auteursrechten heb ik niet, maar als ik mijn VPN uitschakel dan kan ik NPO niet ontvangen, ik krijg een zwart scherm met de tekst dat ik in Thailand geen NPO kan ontvangen vanwege auteursrechten, ik heb ze nooit benadert om verdere uitleg en een onderbouwing met wetsteksten..

    • Als je een abonnement hebt is het niet illegaal, met of zonder VPN, maakt dan niet uit. Het zal NLZIET een worst zijn waar en hoe jij kijkt, zolang je betaalt.

 2. Berry zegt op

  De meeste aanbieders mogen hun aanbod enkel leveren in een op voorhand vastgelegde regio.

  NLZiet mag eigenlijk alleen maar gebruikt worden in Europa.

  Van de website:

  Kan ik NLZIET ook in het buitenland gebruiken?

  Ja, met een NLZIET-abonnement kun je tv-kijken in het buitenland, in heel de EU.

  Dit kan je natuurlijk omzeilen door een VPN.

  https://www.nlziet.nl/nl/online-tv-kijken/buitenland/

  Voor Canal Digitaal, smarttv-app, de website openen vanuit Thailand, bij registratie, adres gegevens, het land staat vast op “Nederland”, je kan dit niet veranderen naar Thailand of een ander land.

  Hierdoor kan je afleiden dat voor registratie je moet wonen in Nederland, wonende in Thailand is geen optie.

  Ben je wonende in Nederland, kan je wel Canal DIgitaal gebruiken op vakantie. Maar op vakantie is een tijdelijke afwezigheid, geen permanent wonen.

  Ben je in Thailand, kan je wel een login en paswoord gebruiken dat is aangemaakt voor een klant met een vast adres in Nederland.

  Verhuis je van Nederland naar Thailand, moet je Canal Digitaal hiervan op de hoogte brengen.

  https://www.canaldigitaal.nl/actie/smarttv-app/registratie/

  In mijn opinie, wil je niet illegaals doen, zijn er problemen voor beide toepassingen.

  Omzeilen van Geoblocking door gebruik te maken van een VPN bij NLZiet, is vatbaar voor discussie.

 3. Berry zegt op

  Waarom moeilijk doen als ook gemakkelijk kan: Ik heb de vraag gesteld aan Canal Digitaal als je Canal Digitaal mag gebruiken in Thailand.

  Dit is het antwoord via email:

  begin copy:

  Goedemorgen, bedankt voor je bericht.

  Canal Digitaal is alleen te gebruiken binnen Europa

  einde copy:

  Afzender is Mandy.

  Ik kan altijd vragen als ze hier zelf willen komen reageren.

  • Werkt gewoon in Thailand zonder VPN.

 4. KhunTak zegt op

  Peter,
  niemand hier is roomser dan de paus. Ik waardeer jouw standpunt, maar ik ben zelf verantwoordelijk waar en hoe ik tv wil kijken en vooral:
  welke tv zenders belangrijk zijn voor mij.
  Daar zit dus echt geen NL ziet bij.
  Ik volg het nieuws, het echte nieuws liever via kanalen buiten Nederland.
  Het enigste NL kanaal wat ik af en toe volg is Nos1 voor het schaatsen.
  Ik beschik niet over een Iphone, maar heb altijd topkwaliteit beeld, waar ik voor betaal. Een android tv box.
  In het verleden ooit eens canaldigitaal gehad, man wat een problemen.
  En nu is er dus jouw woord ten opzichte van Mandy.
  Verdeeldheid troef.

 5. Karel zegt op

  Ik heb contact opgenomen met Canal Digitaal en gezegd dat ik thailand woon en of ik hun mag streamen. dit zeggen ze:

  Geachte heer ….

  U mag Canal digitaal in Thailand kijken maar wij bieden geen service en ondersteuning buiten Europa.

  Met vriendelijk groet,

  Harold
  Support medewerker


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website