De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben gezamenlijk een illegale internet-tv provider (IPTV) opgerold. Deze partij bood klanten voor een maandelijkse bijdrage van €10 de mogelijkheid om meer dan 10.000 televisiekanalen en een groot scala aan films en series van streamingplatforms zoals Disney+, Netflix, Viaplay, Videoland en ESPN te bekijken.

De verkoop van deze dienst vond meestal plaats via telecomwinkels, waar betalingen contant werden ontvangen, volgens de FIOD. Het datacentrum dat de dienst faciliteerde, bevond zich in Den Helder. In deze stad, en ook in Almere, zijn vier personen in hechtenis genomen. Volgens Europol, de Europese politieorganisatie, had de tv-dienst meer dan een miljoen abonnees in heel Europa en ook abonnees buiten Europa zoals in Thailand.

Wat is IPTV?

Internet Protocol Television (IPTV) is een technologie die televisie-uitzendingen levert via internetprotocollen (IP), in plaats van de traditionele methoden zoals satelliet, kabeltelevisie en terrestrische uitzendingen. Bij IPTV worden tv-programma’s en video’s (live of pre-recorded) omgezet in digitale data en verzonden over een internetverbinding. Je hebt dus toegang tot deze inhoud via breedbandinternet op je tv of computer.

Een kenmerk van IPTV is dat het een zogenaamde “on-demand” functionaliteit biedt. Dit betekent dat je kunt kiezen wat je wilt kijken en wanneer, in plaats van dat je gebonden bent aan het uitzendschema van traditionele televisiestations.

Geen TV meer

De FIOD geeft aan dat het datacentrum nu is gesloten en verder onderzocht gaat worden. Vanaf nu zullen de IPTV-abonnementen niet meer functioneren. Het concept van IPTV, televisie kijken via internet, is niet illegaal in Nederland. Het wordt echter strafbaar als abonnementen worden verkocht en afgesloten waarmee films, series en programma’s kunnen worden bekeken waarvoor geen licentiekosten zijn betaald.

Zowel de aanbieding als het gebruik van de onrechtmatige IPTV-dienst is strafbaar, omdat het de rechten schendt van film- en programmamakers, omroepen en tv-stations.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de opbrengsten uit de onrechtmatige IPTV-dienst op grote schaal zijn witgewassen. Om dit te onderzoeken, zijn bedrijfspanden in Den Helder, Almere, Hengelo en woningen in Amsterdam, Almere, Enschede, Den Haag en Den Helder doorzocht op de aanwezigheid van contant geld. Beslag is gelegd op administratieve documenten, bankrekeningen, vijf auto’s, computermateriaal en aanzienlijke hoeveelheden contant geld.

43 reacties op “Veel Nederlanders in Thailand zonder TV na oprollen illegale IPTV provider”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  En terecht! Eigendomsrechten moeten worden gerespecteerd.

 2. Gruyters zegt op

  Als de streamingdienst de prijzen verlagen dan is het zo voorbij

 3. Patrick zegt op

  Misschien moeten Ziggo en dergelijke bedrijven respect voor hun klanten hebben…die vragen een godsdienst vermogen voor een abbo!!

  • Ralph zegt op

   IVM inflatiecorrectie reageert Ziggo direct met een verhoging van het abonnement met 5 Euro
   Zit nu incl internet boven de 60 Euro.

 4. Tim zegt op

  Terecht? Nou nee. Als ze alles nu eens goedkoper maken ipv alleen maar prijsverhogingen, dan hadden veel minder mensen iptv. En mensen die je ermee raakt, die hebben nog steeds vele hogere inkomsten dan menig mens. En ze hebben er slechts 1 uit de lucht gehaald, enig idee hoeveel aanbieders er wereldwijd zijn? Dat zijn er heel veel, dus opties zat. Dit is net als drugs. 1 haal je neer en 10 staan klaar om het stokje over te nemen.

  • Chris zegt op

   Ik begrijp dus – corrigeer me als ik U verkeerd begrijp – als iets duur is mag het gekopieerd of vervalst worden. Dus is het bvb geen enkel probleem dat opsteuropese vrachtwagens de prijzen in Europa bederven. Of dat Roemenen in de bouw komen werken voor een schijntje. Of dat Bulgaren voor weinig werken en een stal als huisvesting lachend accepteren. Dus die smerige vakbonden moeten eindelijk maar eens ophouden zich daar mee te bemoeien. Toch. Is toch het zelfde…..???

   • Co zegt op

    Chris als je in Thailand over de markt heen loopt zie je ook velen nep producten zoals b.v. Adidas en Nike. Neem aan dat menigeen ook wel eens zo een shirt gekocht heeft dus doe je in principe hetzelfde …….toch.

   • Erik Kuijpers zegt op

    Chris, de spijker op de kop! De NL-er is zuinig en wil voor een duppie op de eerste rang maar o wee als je aan zijn of haar belang komt! Dan is de wereld te klein.

    Laat de wereld maar aanrommelen, zolang ‘ik’ er geen last van heb vind ik het goed. Maar wel NIMBY, niet in mijn tuintje want dan word ik boos. De dubbele moraal die gevoed wordt door geld en jaloezie.

 5. Hero zegt op

  Erg jammer, hopelijk wordt er weer een nieuwe netwerk opgezet. Ik kijk er enorm naar uit. Klein beetje kunnen genieten van wat sport zoals voetbal en F1 (ViaPlay) moet men al gauw heel diep in de buidel tasten, zou je dit kunnen-/willen verwezenlijken. Dan hebben we al gauw over prijzen beginnend van 30-75€ p/m, bovenop je huidige tv-:internet abonnement, wat voor heel veel mensen haast niet te bekostigen valt. Dus ergens kan ik wel mijn begrip inbrengen dat er 100k enden mensen over er een IPTV abonnement beschikten. Nogmaals jammer dat het voor nu even tot het verleden behoort.

  • Oprecht zegt op

   Als die voetbalspelertjes die miljoenen kosten, en dat ronddraaien met die autootjes wat minder geld zou vragen, zou de kosten van tv kijken met 90% kunnen dalen.
   Het is mede daardoor dat ik ze daarom niet op mijn scherm wil hebben.
   Het zijn vaak ook nog van die aanstellertjes, rollen zowat jankend over de grond doordat ze over een gras sprietje zijn gestruikeld.
   Kosten liggen niet bij de TV producenten alleen, stop met kijken naar die onzin, en de prijzen van het tv kijken storten als pudding in elkaar, lees een goed boek, of maak eens een wandeling.
   Laat je niet langer in de maling nemen.

 6. Peter zegt op

  Gewoon abo op ott app van canal digitaal nemen. Werkt ook in Thailand zonder vpn. Anders NLziet met vpn.

 7. Beko zegt op

  Ziggo en kpn veelste duur allemaal
  Kan makkelijk goedkoper.
  Ze hebben miljoenen klanten.
  Oplichters alleen maar duurder.
  Ligt dat ook aan de oorlog?

 8. Sjaak S zegt op

  Prima hoor…. als je een abonnement wilt en je gaat voor een illegaal netwerk, moet je niet janken als het uit de lucht gehaald wordt. En nu gaa zeggen dat de grote leveranciers maar goedkoper moeten worden, denk ik dat je daar ook verkeerd mee zit. Ik denk niet dat deze voor niets de prijzen hebben die ze rekenen. De concurrentie is groot genoeg dat ze met lage prijzen werken. Betaal je voor een abonnement 30 Euro per maand en vindt dat duur? Dat is wat een ander voor een avondje uit betaalt of voor een paar flessen wijn in Thailand. Je auto slokt al meer benzine dan die 30 Euro waarmee je de hele dag tv kunt kijken.
  Maar goed, dat is mijn mening. Ik heb niet eens een abonnement en mag niet meepraten… ik kijk geen tv.

 9. Soi zegt op

  Een dag of 10 geleden vroeg iemand hoe via streaming naar TV te kijken en koos voor IPTV. Mooi niet, dus. Ik gaf toen 2 andere opties aan. De bewering dat dergelijke opties godsvermogen kosten is onzin. Bij deze:
  1- neem een abonnement op https://nl.eurotv.asia/ en ontvang 13 x NL, 8 x BE, 10 x DE (incl Arte), plus 2x Eurosport, 3 x Ziggosport, 3 x ESPN, 3 x filmkanalen, CNN. BBC News en Bloomberg op PC of laptop. Met een HDMI-kabel naar je TV. Of koop van hen een androidbox. Prijzen komen op ongeveer ThB 8K pjr. Je krijgt een 13e mnd gratis. Mail naar: [email protected] of rechtstreeks naar een van de NL-talige medewerkers: [email protected] Er wordt kantoor gehouden te Pattaya .
  2- Met een door een internetaanbieder (3BB, AIS, True) aan te leveren TV-box kun je via Google Play Canaldigitaal downloaden. NL en BE zenders, geen DE-zenders. Wel BBC-First. Zie: https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/nl-tv-in-thailand-canal-digitaal-is-een-prima-alternatief-voor-nlziet/ Vraag bij jouw internetaanbieder wat zij in de aanbieding hebben. Vaak al incluis HBO Max/Go.

  • Alan zegt op

   Dit email adres [email protected] is van een Duitser en hij spreekt of schrijft geen Nederlands. ik zag al vaker deze (goedbedoelde) fout in jouw postings. Voor Nederlandse support en communicatie moet je naar https://eurotvthailand.com/ gaan.

   • Soi zegt op

    Met Marek van Eurotv.asia heb ik Nederlands- en Engelstaligen mailverkeer gehad, maar ik ga toch maar niet zo ver om er een voorbeeld van te plaatsen. https://eurotvthailand.com/ is van hetzelfde als Eurotv.asia. Ander jasje, maar uiteindelijk kom je ook bij Marek terecht. EuroTV bedient ook de Duitstaligen onder ons hier zo in Thailand, één centraal kantoor, dezelfde medewerkers.

    • Alan zegt op

     Je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt 🙂

     Marek stuurt Nederlandstalig email door naar Nederlandstalige resellers.

     https://eurotvthailand.com/ is van Nederlandse reseller.

  • Singtoo zegt op

   Euro TV is ook IPTV dienst. Dus die kan ook uit de lucht geplukt worden.

  • Singtoo zegt op

   Euro TV is ook een IPTV dienst. Dus die kan ook uit de lucht geplukt worden.

  • Damiano zegt op

   Ik maak gebruik van ziggo. Heb alle apps.. maar vind het ook fijn om naar buitenlandse zenders te kijken die mijn provider niet aanbied. Dus ja iptv is daarin een uitkomst. Voor mensen in het buitenland is het ook een uitkomst om de Nederlandse tv en nieuws op de voet te kunnen volgen.. laat ze maar een goede oplossing voor dit probleem bedenken.. ik betaal dan wel.

  • Andy zegt op

   Eurotv is ook een illegale iptv streamingdienst

 10. Simon deun zegt op

  Wat moet je met 10.000 kanalen, dan kom je helemaal je huis niet meer uit en weet je niet welke oninteressante troep je nu weer moet kijken. Trouwens, terecht opgerold.
  Vroeger, ja vroeger hadden we twee kanalen en tv zo nu en dan op zwart. Omdat er kwaliteit programma’s tekort waren (?). Toen kwam ned3. En met dat ‘verschrikkelijke’ RTL erbij is het hek van de Dam gegaan. Een zender waar Kees van Kooten zei: geef maar een zender vol met rotzooi, als het maar beweegt. Nou, daar zijn ze aan blijven vasthouden.

  • Clau zegt op

   Daarom juist het overgrote deel.gebruik je niet maar van die je wel gebruikt kijk je een paar dingen. Videoland vind ik niks op paar goede series na, ga daar geen abo op nemen maar als ik die enkele serie kan kijken via iptv dan handig, net als viaplay. Paar leuke series en heel soms een keer 1 sportding. Toch handig als je van alles een klein beetje kan gebruiken

 11. peter zegt op

  Een vraagje als dat streaming iligaal is,dan ziin er waarschjnlijk streaming diensten in Thailand ook iligaal bezig,is dit in Thailand bij de wet toegestaan,of wordt er door de Thaise opsporingsdienst of politie niet naar gekeken ?

 12. Peter zegt op

  Het netwerk is dan meestal een paar dagen uit de lucht maar gaat dan van ergens anders weer gewoon door dus
  Het lijkt of die uit de lucht is maar dat is meestal maar rffen

 13. Maarten zegt op

  Goede actie. Illegaal tv kijken nooit belonen. Je kunt ook gewoon een normaal abonnement nemen voor NL tv etc.

  • sjaak zegt op

   nl tv en euro tv zijn deze dan wel legaal?

   • Singtoo zegt op

    Nee. Dat zijn ook IPTV diensten.

  • Singtoo zegt op

   Dat zijn ook IPTV diensten. Niet meer en zeker niet minder.

 14. Jantje_Beton zegt op

  15 jaar geleden was tegen downloaden bijna niks te beginnen als Stichting Brein en dat is uiteindelijk bij streaming nog minder geworden. Binnen no time kun je dat weer opzetten. Dweilen met de kraan open. IPTV biedt simpelweg iets wat geen legale aanbieder aanbiedt, namelijk dat alles onder 1 dak zit (tv, films, series). De grote commerciële partijen kunnen beter investeren in een TV box die voor redelijke prijs aangeboden kan worden. Dan dat wordt gejaagd op deze illegale aanbieders. Even geduld nog, er zijn al partijen mee bezig.

 15. Lessram zegt op

  Jaren gedacht dat IPTV stond voor “I Pay TV” net zoals ik in mijn jeugd dacht dat “NOTK” stond voor “Nog Over Te Kletsen”. Maar dat terzijde;
  IPTV….. ik weet illegaal…. Maar waar haal ik dan mijn Thaise TV zenders legaal vandaan in NL? (Of andersom; waar haal je de NL zenders vandaan in Thailand?)
  Gratis is ook een optie voor een aantal zenders (Met bijv. de Loox TV app in een zeer ouder versie) Maaar ik vind het af en toe gewoon leuk Thai TV te kijken, al is het grotendeels “Tell Sell” voor de commeciele zenders, maar Amarin en de publike zenders zijn soms interessant. En mis ik, als muziekliefhebber, de niet meer bestaande (?) Thaise versie van MTV.

 16. Jan Gaal zegt op

  Ook wij zaten zonder sinds gisteren maar al weer opgelost!

  • Heymans zegt op

   Hoi Jan, welke IPTV heb jij dan, ik heb IPTV wereld en een werkmaker heeft IPTV totaal, en geen enkele werkt er hier.

 17. Ton zegt op

  Betalen voor IPTV terwijl er een heel scala aan premium inloggegevens eenvoudig op google te vinden is

 18. Ton zegt op

  Betalen voor IPTV terwijl Google vol staat met premium inloggegevens

  • R.B zegt op

   Hoi Ton,

   Ik heb zelf ook een redelijk goedkoop iptv abonnement maar waar vindt je dan die premium inloggegevens volgens jouw?

 19. Jeffrey zegt op

  2dagen eruit gelegen gaat gewoon verder tuurlijk is het te begrijpen dat mensen dit masaal nemen iptv is een uitkomst zo laten ze zien dat wij zwaar opgelicht worden als alles nou eens voor normale prijsen zou gaan hier in Nederland iligale diensten zijn gewoon helden die dit. Mogelijk maken

 20. Richard zegt op

  Beste allemaal,
  Ik vind betalen geen probleem zolang het redelijk blijft. Wanneer men absurde bedragen gaan vragen voor een abonnement,en zich dan beroepen op service gaan mijn haren recht overeind staan. Welke service.. service word minder, wegbezuinigd personeel op klantenservice en kosten verhogen.

  Iptv is een mooie oplossing en houd alle partijen scherp.. ik ben voorstander van een klein bedrag per maand voor iptv. Zonder gedoe.

  Wie heeft er een leuk adresje ??

 21. Singtoo zegt op

  Nog even geduld.
  De nieuwe servers worden al opgezet,
  *Servermigratie 48 – 72 uur

  Proces*
  Uw nieuwe server voorbereiden
  Beoordeel de betrouwbaarheid van gegevens
  Data overdracht
  Testen (QA/QC)
  DNS wijzigen en “Live gaan”

 22. Chander zegt op

  Een heel grote webshop uit China levert ook IPTV abonnementen, maar niet voor Nederland. Het is dus verboden.
  Diezelfde grote Chinese webshop mag wel aan Thailand leveren. Dus dat is het proberen zeker waard.

 23. Pieter zegt op

  Als iedereen die graag kijkt een abonnement aanschaft, dalen de prijzen vanzelf.

 24. Rose zegt op

  Als de tv tarieven niet zo duur waren in Nederland dan zou dit nooit opgericht worden. We werken ons blauw hier in Nederland en betalen ons blauw aan alles. Alles word duurder en onbetaalbaar. Maar ons salaris word niet verhoogd…..ze mogen wat mij betreft weer met een nieuw netwerk komen maar zonder de betaalde zenders.

 25. Corrie zegt op

  Jammer, was voor vele Nederlanders in het buitenland een uitkomst. Verder ook iets voor de huidige aanbieders, dat er andere wegen zijn. Nu hebben ze een monopolie positie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website