IPTV in Thailand, wat is het en wat kan je er mee?

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
26 mei 2023

Gisteren kwamen er veel reacties op het artikel over IPTV waarbij de FIOD en het Openbaar Ministerie in Nederland gezamenlijk een illegale internet-tv provider hebben opgerold. Vandaar dat we vandaag wat dieper duiken in het onderwerp IPTV. Wat is het en wat zijn de voor- en nadelen.

IPTV in Thailand

Internet Protocol Television (IPTV) heeft over de hele wereld aan populariteit gewonnen en Thailand is daarop geen uitzondering. In Thailand wordt IPTV steeds populairder bij inwoners en expats vanwege zijn flexibiliteit, gemak en brede aanbod van inhoud. De populariteit van IPTV in Thailand kan deels worden toegeschreven aan het feit dat het een uitgebreide selectie van internationale en lokale kanalen biedt. Dit betekent dat expats en buitenlanders die in Thailand wonen, toegang hebben tot tv-programma’s uit hun thuisland, evenals populaire Thaise kanalen.

Daarnaast maakt IPTV het mogelijk om televisie te kijken op verschillende apparaten en niet alleen op een traditionele tv. Dit betekent dat je je favoriete shows kunt bekijken op je smartphone, tablet of computer, waardoor je overal en altijd kunt kijken. IPTV-aanbieders in Thailand bieden ook vaak extra functies zoals Video on Demand (VOD), waarbij gebruikers films en tv-shows kunnen kiezen om te kijken wanneer het hen uitkomt. Dit geeft gebruikers meer controle over wat en wanneer ze kijken.

Maar ondanks de voordelen, zijn er ook enkele potentiële nadelen aan het gebruik van IPTV in Thailand. Ten eerste is er een betrouwbare internetverbinding nodig om IPTV vlot te kunnen gebruiken. In sommige landelijke gebieden van Thailand kan de internetverbinding instabiel zijn, wat problemen kan veroorzaken bij het streamen van IPTV. Ten tweede zijn er, zoals in veel andere landen, zorgen over de legaliteit van sommige IPTV-diensten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de IPTV-service die je kiest, legaal is en legale streams biedt.

Voor- en nadelen van IPTV

IPTV wordt gebruikt om veel van dezelfde functies te bieden die je zou verwachten van een traditionele tv-dienst, zoals live televisie, video-on-demand (films en tv-shows wanneer je maar wilt), en in sommige gevallen ook zaken als opnemen, pauzeren en terugspoelen van live televisie. Echter, omdat het via internet werkt, biedt het ook enkele aanvullende voordelen.

Voordelen van IPTV:

 • Flexibiliteit: Omdat IPTV via internet wordt geleverd, kun je het overal bekijken waar je een internetverbinding hebt. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan je woonkamer – je kunt kijken op je telefoon, tablet of laptop, of zelfs op vakantie in het buitenland.
 • Breed aanbod: IPTV biedt meestal een breder aanbod aan kanalen dan traditionele tv-diensten. Je kunt toegang krijgen tot zenders uit andere landen, specifieke genres of nichekanalen.
 • Interactiviteit: Met IPTV heb je meestal meer interactieve mogelijkheden, zoals het aanpassen van de kijkervaring, het gebruik van ondertitels, of het veranderen van de audiofeed.

Nadelen van IPTV:

 • Internetverbinding vereist: Het belangrijkste nadeel van IPTV is dat je een goede internetverbinding nodig hebt. Als je internet traag is, of als je een datalimiet hebt, kan dit problemen veroorzaken met buffering en de kwaliteit van de beelden.
 • Instabiliteit: Omdat IPTV afhankelijk is van je internetverbinding, kan het onderhevig zijn aan de instabiliteit van je internetprovider. Als je verbinding wegvalt of trager wordt, kan je kijkervaring worden onderbroken.
 • Beveiliging: Er zijn veel aanbieders van IPTV, en niet allemaal zijn ze betrouwbaar of veilig. Het is belangrijk om zorgvuldig te onderzoeken voordat je je abonneert op een IPTV-dienst, om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van oplichting of illegale activiteiten.

Over het geheel genomen biedt IPTV veel voordelen voor de kijkers, maar zoals met alles, zijn er ook nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen, en te bepalen of IPTV de juiste keuze is voor jou.

28 reacties op “IPTV in Thailand, wat is het en wat kan je er mee?”

 1. sjaak zegt op

  Vraagje hoe kun je weten dat iptv,nl tv,eurotv legaal zijn,omdat aan de desbetreffende diensten direct te vragen lijkt mij niet de weg,Ook vraag ik mijn zelf weleens af,dat bij diverse diensten porno kanalen worden aangeboden,bij de Thaise wet verboden,dus ik denk door deze streaming diensten te vermijden ,breng je jezelf niet in de problemen.

  • pimwarin zegt op

   Ik denk dat dit soort diensten ook in Thailand illegaal zijn maar zoals met veel dingen in Thailand niet gehandhaafd worden.
   Het risico is derhalve te verwaarlozen.
   En wat die adult channels betreft: je kunt zelf aangeven of je die wel of niet wilt.
   Dat de hele IPTV zaak voor velen lastig is om werkend te krijgen en tegen een schappelijke prijs (euro-tv is veel te duur zoals ik al eerder eens heb gemeld en net zo illegaal als de rest) is denk ik wel een feit.
   Naast de satelliet hobby ben ik al jaren bezig met iptv, niet omdat ik zo nodig alles wil zien (ik kijk eigenlijk weinig tv) maar als hobby ben ik erg geïnteresseerd hoe het werkt en wat de nieuwe ontwikkelingen zijn.
   Ik zit er daarom serieus over te denken om binnenkort zelf maar wat pakketjes in te kopen en tegen een normaal gangbare prijs als reseller aan te bieden met de nodige instructie.

   Heb je belangstelling stuur maar een mailtje aan : [email protected]

   • Alan zegt op

    Ik heb 5 schotels staan, satellietontvangst was jaren mijn hobby. Ik was daarom ook jarenlang moderator op Sat4all.com . Echter dat is vergane glorie.

    Het risico voor IPTV zit hem niet in de politie zelf maar in de aanbieders zoals TRUE. Indien TRUE van mening is dat hun omzet daalt doordat True Premier Football uitgezonden wordt door IPTV dan beginnen ze een rechtzaak en schakelen ze de politie in. In het verleden zijn daar al mensen voor de bak in gedraaid. Om die reden zie je op EuroTV ook geen Engels voetbal. Het is alleen moeilijk voor TRUE om providers in het buitenland aan te pakken.

    https://www.bbc.com/news/technology-39947622

 2. Dick Nieuwenhuyzen zegt op

  Wie biedt er wel legale iptv aan in Thailand en tegen welke prijs? Ik denk dat iedereen daar naar benieuwd is.

  • Martin zegt op

   Kosten zijn 90 euro per jaar. Er zijn diverse mensen die het aanbieden

  • Hamu5 zegt op

   Zie hiervoor onderstaande link:

   https://www.canaldigitaal.nl/tv-app/smart-tv/

 3. john zegt op

  aanvulling mogelijk nadeel. Vaak is een kastje nodig geleverd door de provider voor (veel) geld en van dat kastje een HDMI kabel naar de tv mits deze een hdmi ingang heeft.

  • Martin zegt op

   De android box is gratis van je provider

  • Pim Hamilton zegt op

   Kastjes zijn te koop op Lazada ongeveer 1000 /1500 Bt ligt eraan wat je voor eisen heb voor het kastje.
   Je bent niet verplicht om een kastje van de provider te kopen.
   En een HDMI kabel koop je ook voor een habbekrats.
   Dus voor veel geld????

 4. Ruud zegt op

  Ik heb EuroTV.asia een mail gestuurd met de vraag of zij legale TV aanbieden in Thailand. Dit is hun antwoord: Here in Thailand we can stream everything what is free-to air in Europe.

  • Jan zegt op

   In feite is dit antwoord van EuroTV gewoon onzin. Vlug wat rond de pot draaien om de klant tevreden te stellen.

   Iedereen met een beetje verstand weet dat heel wat kanalen die in hun pakket zitten absoluut niet free-to-air zijn. Pure leugens dus.

   • Henk zegt op

    Tja, maar de een zegt dit en de ander weer dat. Khun Tak om 08.54: Natuurlijk is het illegaal wat aangeleverd wordt, behalve de free to air kanalen. Als EuroTV zegt dat wat zij streamen free-to-air is waarom is dat dan gelogen?

 5. Barry zegt op

  Al jaren tevreden gebruiker van Eurotv via de app
  Werkt perfect en met groot programma aanbod wat tot 3 weken terug is te kijken met voor mij belangrijk gezien tijdsverschil met Europa duidelijk programma overzicht met de aanvangstijden.
  En in tegenstelling tot andere iptv kanalen is deze app te downloaden en te gebruiken op je eigen androidbox. OnOnlangs zijn de abbprijzen fors verhoogt of het legaal of illegaal is blijf ik liever verre van

  • John2 zegt op

   Ja Barry, daar zeg je me wat!

   Al jaren tevreden gebruiker en dan zeggen dat je liever wegblijft van het illegale?
   Eurotv biedt, net zoals vele andere streaming diensten, dubieuze diensten aan. Al hun klanten zijn dan ook mede schuldig aan ongeoorloofde praktijken.

   Wordt dit gecontroleerd hier in Thailand? Ik zou zeggen … nee. Maar de dag dat dit wel gebeurt zou dat de klant wel eens serieuze boetes opleveren.

 6. KhunTak zegt op

  Men kan over IPTV van alles schrijven, maar er zijn zeer zeer veel mensen die er gebruik van maken.
  Natuurlijk is het illegaal wat aangeleverd wordt, behalve de free to air kanalen.
  Maar daar zitten de meeste mensen niet op te wachten volgens mij.
  Er zijn vele zaken die in een grijs en zelfs zwart gebied worden aangeboden.
  Daar zal menig Nederlands belerend vingertje van omhoog gaan.
  Ik kan d.m.v. IPTV auto en motorsport volgen, sommige voetbal wedstrijden die mijn interesse hebben, volgen.
  In een hoge beeldkwaliteit. En in de wintermaanden volg ik het schaatsen.
  Al die andere kanalen heb ik niet nodig, maar zitten inbegrepen in het pakket.
  Ik heb een zeer goede service en wil dit graag zo houden.
  Mocht IPTV vanuit Europa niet meer mogelijk zijn, wel, wie dan leeft wie dan zorgt.

 7. Dimplex zegt op

  Geen stress mensen, ik had contact met m’n leverancier, het kan een aantal dgn tot een week duren, gisteravond had ik alweer iptv.
  Het ligt een beetje aan je leverancier hoe snel hij is.

  • Alan zegt op

   Er is eerder een IPTV provider opgerold en binnen twee weken was deze weer online. Of dit nu weer gebeurd betwijfel ik. Wat de leverancier hier mee te maken heeft is mij onduidelijk. Als de techiek weer werkt dan werkt IPTV ook weer heeft niets met de leverancier te maken want dat zijn meestal de resellers. Als jij gisteren IPTV kon kijken dan is dat niet IPTV van de opgerolde provider.

   • pioneerman16 zegt op

    Hij is gewoon weer in de lucht in Nederland die zogenaamd opgerolde provider. Jammer dat ik al wat anders had want ik rekende ere al niet meer op.

 8. Johan zegt op

  Ik gaat het navragen aan mijn zwager die politie plt is in Pattaya in hoeverre jij verantwoordelijk bent om van illegale praktijken gebruik te maken wat betreft iptv dienstverlening.

  • KhunTak zegt op

   Johan, vraag dan gelijk ook even wat de Pattaya leveranciers aanbieden of dat ook legaal is.
   Je kunt toch op je vingers wel natellen dat bijna alles wat aangeboden word betreffende iptv illegaal is.
   Hoef je volgens mij je zwager niet voor te vragen. Maar goed als jou dat een goed gevoel geeft, voila.

  • Pim Hamilton zegt op

   Het aanbieden van iptv is illegaal ,het gebruik maken van iptv ( het kijken dus ) is ook illegaal.
   Mits de iptv aanbieder betaald voor het gebruik van de streamin diensten die hij doorgeeft.

 9. henk zegt op

  Ik zou meer willen weten over het opnemen van programma’s.
  Waar worden de opnames opgeslagen? Moet ik die opnames dan ook nog streamen?
  Stel ik begin en eindtijden in of klik ik een programma aan dat dan wordt opgenomen.

  Henk

 10. KhunTak zegt op

  Beste Henk,
  meest makkelijke is, als je een android box hebt om daar een externe schijf aan te hangen.
  Dan kun jetijdens het instellen van de opname invullen waar de opnames opgeslagen kunnen worden.
  Zelf beschik ik over een android tv.
  Ik heb daar de iptv app op geinstalleerd en dit draait zeer goed. Als ik al iets opneem, hang ik een externe schijf aan de tv en dan word daar het programma opgeslagen.
  Veel android boxen beschikken over weinig interne opslag en je kunt niet op iedere box een sd card steken om het interne geheugen uit te breiden

 11. Fred Repko zegt op

  Er wordt aan voorbij gegaan dat er nooit een optie is geweest om het legaal te maken. Twaalf jaar geleden heb ik iedere instantie aangeschreven en heb ik gemeld dat ik voornemens was om deze service te verlenen en zelf 3BB geadviseerd om een streaming dienst te leveren met een 100 Bath boven op het huidige pakket. Door niemand is er OOIT gereageerd. Ik ben dan ook indertijd er maar gewoon mee begonnen.
  Er moet ook nog bij vermeld worden dat toen ik aankwam met de administratie om voor een werkvergunning op te gaan, mij aan alle kanten werd geadviseerd ( ook door de instanties ) om het klein te houden en zonder opgave van winsten door te gaan.
  Inmiddels ben ik er al weer twee jaar uit en sta ik op het punt om weer terug te gaan naar Nederland dus het zal allemaal wel maar ik wil gezegd hebben dat het in Thailand bijna ONMOGELIJK is op een eerlijke zakelijke manier geld te verdienen. Tot slot wil ik helaas opmerken dat in de periode dat ik succes had er enkele mensen zijn geweest die mij hebben aangegeven bij immigration uit broodnijd maar immigration mij altijd ongemoeid heeft gelaten maar wel altijd bij het aanvragen van weer een jaar visum even vroeg ” how are the boxes doing ”
  Kort samen gevat. Er wordt een dief gecreëerd die een snoepje wordt voorgehouden waar hij niet aan mag komen.
  Succes met TV kijken waar iedereen toch recht op heeft !

 12. KhunTak zegt op

  Beste Henk,
  meest makkelijke is, als je een android box hebt om daar een externe schijf aan te hangen.
  Dan kun je tijdens het instellen van de opname invullen waar de opnames opgeslagen kunnen worden.
  Zelf beschik ik over een android tv.
  Ik heb daar de iptv app op geinstalleerd en dit draait zeer goed. Als ik al iets opneem, hang ik een externe schijf aan de tv en dan word daar het programma opgeslagen.
  Veel android boxen beschikken over weinig interne opslag en je kunt niet op iedere box een sd card steken om het interne geheugen uit te breiden

 13. Alan zegt op

  Moderator: Een link naar de bron is voldoende.

 14. Alan zegt op

  Even een correctie voordat ik iedereen over me heen krijg. VPN gebruik is niet illegaal maar gaat tegen het gebruiksvoorwaarden van de tv-diensten in. Jammer dat er geen edit functie is van gemaakt postings.

 15. Hamu5 zegt op

  Legaal kan er over de hele wereld nederlandse TV worden bekeken. Canaldigitaal.nl heeft app waarmee zonder gebruik van VPN deze zenders kunnen worden bekeken. Zelfs in china is deze zonder gebruik van VPN te gebruiken.
  Zie onderstaande link voor meer info.
  Succes

  https://www.canaldigitaal.nl/tv-app/smart-tv/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website