Mikrokosmos bar

Hoe verknocht je ook bent aan Thailand en het Thaise eten, soms wil je weleens gewoon in je moers taal je eten kunnen bestellen, zodat je ook zeker weet dat je krijgt wat je gevraagd hebt.

In de bekende toeristengebieden loop je hier en daar wel wat landgenoten die een restaurantje runnen tegen het lijf, maar hier in het noorden is de keuze niet zo groot. Toch zijn er in de afgelopen maanden 3 restaurantjes bijgekomen waar je in het Nederlands een praatje met de uitbater kunt aanknopen.

Lampang

In de stad Lampang zit sinds kort een heus Nederlands restaurant, met op de kaart schnitzel, spare ribs, soms hutspot of pannenkoeken, verse huisgemaakte appeltaart en natuurlijk kroketten, kaassoufflés en frikandel (speciaal) en nog een heleboel meer.

Sandor, de eigenaar, verruilde het bedrijfsleven in Nederland voor een nieuw leven in Thailand en hij blijkt een uitstekende kok en gastheer. Zijn Thaise vrouw doet en regelt de bediening; zij spreekt ook vloeiend Nederlands. “Tulip” heet het restaurant, hoe Nederlands wil je het hebben, en het ligt recht tegenover het busstation. Een toplocatie dus, die modern en strak is ingericht. Ook de Thai weten de weg naar Tulip goed te vinden. www.facebook.com/TulipCafeThailand/

Simple Pleasures

Simple Pleasures Café

Wat verder naar het noorden, zo’n 12 kilometer ten noordoosten van Chiang Mai, kort voor Doi Saket vind je in een sfeervolle tuin Simple Pleasures Café. Het is een lunchrestaurantje dat zijn naam volledig eer aan doet. Chris, de Australische kok, maakt gerechten die anders-dan-anders zijn, met invloeden uit verschillende landen. Ingrediënten zijn zo veel mogelijk organisch en uit eigen tuin.

Judith, zijn Nederlandse partner, woont al ruim 30 jaar in Thailand en is bij veel Nederlanders in Chiang Mai bekend als een van de drijvende krachten achter het beroemde Riverside restaurant. Ze heeft de hectiek van het stadsrestaurant onlangs verruild voor de rust van Doi Saket. Simple Pleasures is een perfecte bestemming voor wie even aan de drukte van Chiang Mai wil ontsnappen en van een bijzondere, zeer smakelijke lunch of homemade taart wil genieten. (Open van vrijdag t/m maandag, 9:00 – 17:00 uur.) www.simplepleasures.cafe/.

Microkosmos Bar

Nog verder naar het noorden, in Chiang Dao, vind je het walhalla voor de craftbierliefhebber. De Microkosmos Bar schenkt allerlei bijzondere biertjes die door de Nederlandse eigenaar Elke worden geselecteerd en geïmporteerd. Van elk bier kent hij het verhaal en de bijzonderheden en voor wie het horen wil kan hij er veel over vertellen. Toen wij er vorig jaar een keer zaten kwam er iemand binnen die speciaal uit Bangkok naar Chiang Mai was gevlogen en daar een brommer had gehuurd om in Chiang Dao een avondje craft bier te kunnen drinken. Zo fanatiek zijn wij niet, maar als we in de buurt zijn is het een vaste bestemming.

Vorige week waren we er weer en bleek dat de snack-kaart fors is uitgebreid. De Vlaamse frieten zelf gesneden van hele aardappelen zijn nog altijd niet te versmaden naast een lekker biertje. De craft beer bar ligt aan de weg van Chiang Dao naar de Chiang Dao Cave, vlak voor de kruising met de bypass langs het stadje. (Open: woensdag – zondag, 11:00 – 20:00 uur.) web.facebook.com/MicrokosmosCraftBeerChiangDao/

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Eten (en crafts beer) in je moers taal”

 1. Tino Kuis zegt op

  Leuk om te lezen. Ik ga al die gelegenheden bezoeken als ik hopelijk weer in december naar Thailand kan/mag.

 2. Francois Nang Lae zegt op

  Laat maar weten wanneer je naar Lampang komt. Dan kunnen we ons gesprek van 3 jaar geleden voortzetten 🙂

  • Tino Kuis zegt op

   Afgesproken. Ben erg benieuwd naar jullie optrekje 🙂

 3. Khun Tak zegt op

  Binnenkort maar eens naar Lampang. Heb wel trek in een Nederlandse hap. Lang geleden.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Als je er ruim 300km rijden voor over hebt is de nood wel erg hoog :-). Hou hun facebook in de gaten. Soms heeft hij ineens een of andere stamppot ofzo. Afgelopen weekend pizza (het is niet alleen maar Nederlands). En hou ruimte voor zijn appeltaart. Goddelijk. Tulip is momenteel op maandag en dinsdag gesloten, omdat de aanloop nog altijd wat minder is dan voor de gedwongen sluiting.

   • Khun Tak zegt op

    hoe zo 300 km.?
    Ik heb geen idee waar jij woont, maar volgens mijn Sygic app, is het 185 km. en iets meer dan 2 uurtjes rijden.
    Er zijn hele volkstammen die meer dan 9000 km. reizen om vakantie te vieren in Thailand Francois.
    En we hebben een paar oude kennissen in Lampang, dus combineren wij het.

    • Francois Nang Lae zegt op

     Het was een grappig bedoelde opmerking. Wij zien ook niet op tegen een stukje rijden. En aan die ruim 300km kom ik omdat ik ervan uit ga dat je ook weer terug moet. Eet smakelijk alvast 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website