Er is hoop

Door François Nang Lae
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
31 januari 2022

Er ligt een drol op het terras. Nou is dat niet zo bijzonder, want er loopt en vliegt hier van alles rond en meestal houdt dit “van alles” geen enkele rekening met ons als het om het zich ontlasten gaat.

Zo valt er regelmatig een tjiktjakpoepje op mijn hoofd, of in mijn bord. Tjiktjaks lopen over het dak, of misschien moet ik onder het dak zeggen, want ze lopen ondersteboven tegen de onderkant van het dak aan. Ik kan zelf niet ondersteboven lopen, maar áls ik dat zou kunnen zou ik in die positie echt geen drollen produceren. Als ik dat probeer te visualiseren word ik in ieder geval niet enthousiast van dat idee. Tjiktjaks visualiseren waarschijnlijk niet en laten ongeneerd hun ondersteboven gedraaide drolletjes van boven op onze hoofden vallen.

Maar goed, ik dwaal af. De drol op het terras is namelijk groter dan de meeste tjiktjaks. Zelfs de veel grotere toekehs draaien maar minikeuteltjes vergeleken bij waar ik net niet ben ingetrapt (wat een prettig idee is aangezien ik op blote voeten loop). We bestuderen het geval en komen tot de conclusie dat we geen flauw idee hebben. Als het ding van een rat komt moet dat een enorm beest geweest zijn. Dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. De producent moet toch al gauw maatje Tibbe (ons hondje) hebben en een beest met maatje Tibbe kan niet door de omheining. Het blijft dus een raadsel.

Maar gelukkig, als er één plek is waar veel met stront gesmeten wordt is het facebook, dus daar moeten ze er wel verstand van hebben. Mieke is lid van een paar beestenboelgroepen en deponeert onze drol daar. Het duurt niet lang voordat het antwoord komt. De droldraaier zou bepaald niet maatje Tibbe zijn. Ook niet maatje egel of maatje rat. De drol zou van een pad afkomstig zijn. Dat antwoord lijkt volslagen ongeloofwaardig. Degene die het antwoord plaatste heeft er echter een link naar een filmpje bij gedaan. Dat hebben we met toenemende verbazing zitten bekijken, waarna we niet anders konden dan onderschrijven dat het een paddendrol is. We zijn er ondersteboven van.

Wie nieuwsgierig is geworden moet zelf maar even gaan kijken op https://www.dailymotion.com/video/x74m0ja.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.81/5. From 21 votes.
Please wait...

12 reacties op “Er is hoop”

 1. Christiaan zegt op

  Dat het van een pad kwam, had ik echt niet verwacht. In onze tuin zitten ook padden en waar die het laten is mij onbekend.

 2. Wil van Rooijen zegt op

  Wow, weer wat geleerd

 3. Tino Kuis zegt op

  Thailand is een land vol met spannende avonturen. Iedere dag maak je weer iets nieuws mee. Misschien een idee om een drollenmuseum op te zetten? Of een Thaise drollenkaart te maken?

  • Marcel zegt op

   Een drollenscheurkalender is misschien ook een idee……iedere dag een verse!

  • Francois Nang Lae zegt op

   Goed plan. Als jij het veldwerk doet, doe ik de inrichting.

 4. Rob V. zegt op

  Een bijzondere posting, zit hier een soms luchtje aan?

  NB: vraag me af of al dat gedoe over kattendrollen, ook niet van een pad of ander dier zijn. Want als het even kan dan begraven katten hun drollen. Misschien dat TB lezers eens op diverse tijdstippen hun tuin nauwlettend kunnen observeren en dan hier een boodschap achterlaten. Video opnames wellicht? 555 🙂

  • Sjaak S zegt op

   Ik kan van mijn katten zeggen dat hun drollen heel anders uitzien: groter, dikker en hard. Dit spul heb ik ook vaak op het terras of uitrit en is definitief niet hard (toen ik het eens wilde wegvegen smeerde het helemaal uit tot een vieze zwarte streep).
   Ik heb ook kattendrollen van andere katten in de tuin gehad… ook goed te herkennen.

 5. José zegt op

  Nog meer koffiepads dus!

 6. peter zegt op

  Het schijnt de tijd te zijn voor deze padden, daar ik het reeds eerder in TB heb gelezen en ook in Asean Now. Drollen, welke lijken op kattendrollen, maar van een pad zijn.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Heb ik toch ook al eerder in een reactie geschreven enkele dagen terug. Geen verrassing voor mij

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/zwerfkatten-hebben-mijn-tuin-tot-kattenbak-gekozen-wat-kan-ik-doen/

  • Francois Nang Lae zegt op

   Ik had het al een tijdje geleden geschreven. Jouw reactie bij die kattendrollenpost deed me er ineens weer aan denken. Goed om te weten dat we niet alleen voor visumvragen maar ook voor drollenkwesties bij jou terecht kunnen 😉

 8. Sjaak S zegt op

  Eindelijk… een mysterie opgelost. Ik dacht dat het van de wat grotere hagedissen was, maar nu ik het lees over de padden… daarvan hebben we een paar in de tuin. Twee ervan zochten hun overnachting in en onder een luidspreker op het terras… dus dat zijn de boosdoeners.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website