Tenminste, ik vond het goed nieuws. Ik kreeg namelijk weer het jaarlijks formulier om in te vullen voor het bewijs, dat ik nog in leven ben. Voorheen moest ik dan met mijn Thaise vrouw van Pattaya naar het SSO kantoor in Laem Chabang voor wat formaliteiten en stempels, maar dat hoeft niet meer.

In de brief, die ik kreeg, staat nu, dat ik het formulier door een notaris (of anderszins) kan laten completeren en dan gewoon naar Roermond sturen, klaar!

Ik neem aan, dat deze nieuwe werkwijze voor alle AOW-ers in Thailand geldt, dus niemand hoeft meer een (soms lange) reis naar een SSO kantoor te maken.

Het kan trouwens ook allemaal via internet geregeld worden, maar dan is een DigiD code nodig en die heb ik (nog) niet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Goed nieuws van de SVB voor AOW-ers”

 1. erik zegt op

  Goed nieuws? Als je ver weg woont van het SSO mogelijk wel. Maar ik woon er bijna naast en SSO is gratis, de ‘notaris’ in mijn woonplaats vraagt 2.000 baht maar dat is dan wel met lakstempel. Bovendien moet ik voor de inkomensverklaring van mijn vrouw toch op de SSO zijn. Ik ben tevreden als beide opties blijven.

 2. bob zegt op

  Of gewoon bij de Immigratie met je ingevulde document. vervolgens scannen en per email naar alle pensioenuitkeerders.

  • Marianne zegt op

   Je kunt idd zo’n bewijs van leven ook bij de Immigratiedienst laten legaliseren, is tenslotte een overheidsdienst. In Hua Hin zijn de kosten TB 500. Gelukkig hebben we ook een SSO maar die geven alleen een verklaring tbv de SVB, deze is gratis. Dit papier scannen en per e-mail verzenden, werkt prima.

   • h.lobbes zegt op

    Ben voor mijn pensioenfonds ook naar sso gegaan en deze deden het en gratis

 3. John Chiang rai zegt op

  Daar ik nog ingeschreven sta in Duitsland,krijg ik mijn formulier altijd daar toegestuurd,in zowel de Nederlandse als ook in de Duitse taal.
  Hoe is dat als ik bijv. als ik met mijn Thaivrouw permanent in Chiangrai zou wonen,komt daar het formulier ook zowel in de Nederlandse als in de Thaispraak? En waar in Chiangrai kan ik dit formulier laten afstempelen als levensbewijs.? Svp alleen reacties,van die mensen die het zeker weten. Vermoeden en suggesties heb ik zelf,maar ben hier helaas niet mee geholpen.
  Bij voorbaat dank, John.

  • Jan VC zegt op

   John, Mijn Thaise vrouw en ikzelf bieden ons aan op het politiebureel. Het document krijgen we toegestuurd in het Nederlands en Engels. De plaatselijke politie geeft de nodige stempel en de Belgische pensioenkas neemt dit zonder meer aan!
   Jan
   Sawang Daen Din
   47110 Sakon Nakhon

 4. jos velthuijzen zegt op

  Gringo, ik kreeg ook het formulier en heb voor alle zekerheid nog even naar Heerlen gebeld.
  Daar kreeg ik te horen dat ze alleen SSO accepteren. Dat van die notaris was een foutje.
  Corretje er zijn wel degelijk notarissen in Thailand. Ik ga naar een “legal notary” in Korat, dus
  geen advocaat en die berekent voor alles wat ze voor me doet 500 baht.

  • erik zegt op

   Jos, HEERLEN? Ik doe mijn SVB zaken met Roermond. Is dit een typefout van je, bedoel je de fiscus of zit SVB ook in Heerlen?

   Blij te horen dat het een vergissing is. SSO is gratis, ik las mijn vorige opmerking in, en heb een pensioen dat twee keer per jaar een bewijsje wil en de SSO brief accepteert.

   Immigration hier weigert, en de amphur wil een brief in het Thais. Het is weer het bekende verhaal: honderd verschillende systemen in NL en geen uniformiteit in Thailand.

  • Gringo zegt op

   OK, blij met een dooie mus dus!
   Dan toch maar een ritje naar Laem Chabang, ook leuk wel, hoor!

  • theoS zegt op

   @ jos velthuizen, ben je toch in de war mee. Thailand kent geen notarissen, dit zijn Lawyers (advocaten) die na een kortstondige opleiding/informatie een vergunning hebben gekregen om notariele zaken af te handelen. Hun hebben geen notariele eed afgelegd want hun zijn al Lawyer. Niet elke Lawyer heeft zo’n vergunning. Baht 2000- is de normale vraag prijs. Wordt er Baht 500- gevraagd is het meestal een Lawyer zonder zo’n notariele vergunning. Kijk dus goed uit. TIT.

 5. Ruud NK zegt op

  Deze werkwijze gold voor mij al in januari vorig jaar. Lekker makkelijk, hoef nu alleen maar naar het politie bureau te gaan voor wat stempels. En deze dienst is gratis en doe ik al 4 jaar. Ik neem wel een kopie van vorig jaar mee en zeg: “”Nu weer hetzelfde, stempel en handtekening.”” Mijn vrouw ging alleen de 1e keer mee naar het politie bureau en is nooit mee geweest naar het SSO kantoor.

 6. Piet zegt op

  Vroeger accepteerden ze bij de SVB notarissen, dokters en Ambassade..de laatste jaren alleen nog maar SSO…met slechts 1 uitzondering….mocht je toevallig in de periode dat je het formulier mag/moet inzenden ( gebruikelijk 6 weken) in Nederland zijn dan mag het bij ieder SVB kantoor in Nederland ..gewoon melden aan de balie..kijk ik leef nog …als ik even kan combineer ik een Nederlands tripje met deze opgaaf …heb 1 x SSO bezocht in Sakon Nakon een crime …..nu al twee jaar gewoon in Nederland
  Piet

 7. Hans zegt op

  Ik heb voor het eerst deze brief ontvangen (ABP) en volgens een vriend kan dit ook bij de immigratie, dit zou gratis zijn.

 8. Joost zegt op

  Beste Gringo,

  Dat met de DigiD zou ik maar gauw regelen. Dit een loket dat steeds meer publieke “dienstverleners” herbergt en de communicatie zowel heen als terug met – tig organen van een leien dakje laat lopen!

  https://digid.nl/aanvragen

 9. Martin Chiangrai zegt op

  Beste John Chiangrai,

  Het SSO in chiangrai kun je vinden als je vanuit de stad richting Mae Chan rijdt, over de grote brug over de Mae Kok de eerste weg rechts afslaan, na ongeveer 2 kM(Groot bord links van de weg.)
  Adres: Chiangrai Provincial Social Security Office
  Thambon Rimkok, Amphur Muang, Chiangrai, Thailand. Tel: 053750615-7, Ext.32
  Je wordt geholpen door een zeer vriendelijke en knappe dame Arimajoe คุณ อาริ้ย์ไมอยู่,
  Soms is ze net even afwezig, daarom bel ik haar altijd vooraf persoonlijk, maar dit nummer moet je om privicy reden maar zelf vragen bij het eerste bezoek. Let ook op dat je niet op een officiele Thaise feestdag komt, dan is het office gesloten.

  Succes, Martin

 10. KhunJan1 zegt op

  Heb afgelopen maandag het bewijs van in leven zijn mogen ontvangen, echter zonder de begeleidende (standaard)brief.
  Ga dus maar gewoon zoals gewoonlijk met mijn vrouw naar Laem Chabang om daar als vanouds het formulier te laten tekenen en stempelen.

 11. vermeul zegt op

  Het klinkt goed ik heb het op de computer geprobeerd waarop ik digitale Digi D heb maar het staat nergens bij de SVB dat ik het kan downloaden misschien ben ik te vroeg ik hoop dat U gelijk krijgt.

 12. tonymarony zegt op

  Even voor de goede orde , in Hua Hin bij de immigratie 500 baht voor welke dienst verlening dan ook , maar SVB accepteerd geen stempels van wie dan ook alleen van SSO dus dat weten we hier dan ook en even naar de SSO in Hua Hin is een fluitje van niks en nog heel aardige mensen ook , heb het overal elders geprobeert EERST vertalen en dan (misschien) ??? kijken ze je nog vragend aan en helemaal niet bij de politie , dus gewoon SSO kantoor op zoeken en daar laten stempelen , ervaring doet wonderen zegt men , dat is mijn ervaring van 10 jaar thailand , ik laat tegenwoordig in het ziekenhuis al de andere dingen tekenen door de dokter en een stempel bij de kassier kosteloos en geen probleen want die spreken engels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website