Songkran of het Thaise Nieuwjaar is een gebeurtenis die in heel Thailand tijdens verschillende feestdagen gevierd wordt. Van 13 tot 15 april (met hier en daar een kleine variatie volgens de streek) is Thailand in feeststemming waarbij oude tradities samengaan met meer moderne en luidruchtige genoegens.

Voor de toeristen is het een unieke gelegenheid om respectvolle rituelen bij te wonen, maar ook om aan gekke watergevechten in de straatjes van de diverse steden en dorpen deel te nemen. Voor de Thai is dit de tijd van leuke familiebijeenkomsten waarbij iedereen naar de tempel trekt om goede daden te doen en de traditie in ere te houden.

Dit is zonder twijfel een ideale periode om waar dan ook in Thailand te vertoeven. Vandaar een overzicht van enkele van de beste festivals rond Songkran waarvan men in 2017 kan genieten.

Bangkok

Het Nationaal Bureau voor Toerisme van Thailand (TAT) zal u van 8 tot 13 april onderdompelen in de sfeer van Songkran met haar Nieuwjaarsfeest in het Benchasiri Park. Het ‘Amazing Songkran Festival Experience’ zal de bezoekers een voorsmaakje geven van de manier waarop Songkran overal in Thailand gevierd wordt. De gebeurtenis opent met een vrolijke en kleurrijke processie op 8 april van 17.30 tot 20.30 uur die zich verplaatst van PhromPhong Junction tot Pathum Wan Intersection.

Het Bangkok Songkran Festival van 13 tot 15 april wordt gevierd op het grote openlucht gebied vlak voor het Central World Shopping Complex. Behalve de watergevechten zal u ook bepaalde meer traditionele aspecten van Songkran kunnen ontdekken in een gezellige en familiale sfeer. Een grote “Schuim”- party zal een ander soort van wateramusement bieden en het zal een goede gelegenheid zijn om zich te verfrissen tijdens het warmste van het jaar.

Het S20 Songkran Muziek Festival , van 13 tot 15 april in de Show DC Oasis Arena (Rama 9 Road), is reeds aangekondigd om speciaal voor de jongeren de natste en meest plezierige gebeurtenis van de hoofdstad te worden. Optredens van gekende DJ’s, dance Floor en een fontein dat water naar alle kanten spuit, staan op het programma. De 3 dagen pas die 3.200 baht kost, is on-line verkrijgbaar op www.S2OFestival.com.

Songkran PhaKhao Ma Yok Siam, geeft eveneens rendez-vous voor de jongeren, van 13 tot 15 april, op het Siam Square om er muziekaal te feesten. Er zijn concerten, lekkere hapjes en talrijke watergevechten voorzien van 12.00 tot 22.00 uur.

Chiang Mai

Het Chiang Mai Songkran Festival zal de oude stad van Chiang Mai opvrolijken van 12 tot 17 april. De feestelijkheden van Songkran in de noordelijke stad zijn zeer bekend in Thailand. Ze bieden een prachtig evenwicht tussen de vermakelijkheden met water en de sacrale ceremonieën die het Boeddhistische belang van dit feest voor het Lanna volk aantonen. Hier wordt Songkran vaak ook Prapeni P Mai Mueang genoemd en het duurt 5 dagen.

Samut Prakan

In Phra Pradaeng, houden de locale mensen de traditionele Mon ceremonieën en hun tradities met Nieuwjaar zijn zeer verschillend met die van de rest van het land en ze vinden ook iets later plaats, namelijk. van 21 tot 23 april. Nabij het stadhuis vinden spectaculaire bloemenprocessies, optochten van de locale Mon bevolking in hun traditionele kledij, de verkiezing van Miss Songkran en culturele en folkloristische voorstellingen plaats. De bezoekers zullen tevens de kans krijgen om zich in de plaatselijke tempels aan te sluiten bij verdienstelijke activiteiten en om eerbetoon te brengen aan de ouderen van de gemeenschap.

Khon Kaen

KhonKaen viert Songkran van 5 tot 15 april. Het is een van de grootste Songkran festivals en zeker ook wel het bekendste in het noordoosten van Thailand. Veel activiteiten weerspiegelen de rijke plaatselijke culturele traditie, waaronder een bloemencorso, wedstrijden, rituelen waarbij men met water eer brengt aan Boeddha en aan de bejaarden, zonder de watergevechten en de locale artisanale demonstraties te vergeten.

In het zuiden zal de Middernacht Songkran plaats grijpen van 11 tot 15 april , in de binnenstad van Hat Yai. Het grootste deel van de feestelijkheden zal geconcentreerd worden in de straten van NipatUhit 3, Sanehanusorn en ThammanoonVithi. Op het programma staan gratis muziek, concerten en nog vele andere vermakelijkheden, en dit alle dagen tussen 10.00 uur en 23.00 uur.

Kanchanaburi

Kanchanaburi heeft haar eigen Songkran tradities waarvan het orgelpunt de spectaculaire processie met een kaars in bijenwas, is. Andere activiteiten kunnen we dan weer koppelen aan het locale Boeddhistische geloof. De vieringen zullen plaats grijpen op 13 en 14 april rondom Wat Nongprue. De bezoeker zullen kunnen deelnemen aan verdienstelijke activiteiten in de tempel en kunnen genieten van een tentoonstelling die de geschiedenis van de kaarsenprocessie vertelt. Er zullen ook stalletjes zijn waar locale producten en lekker snoep te koop worden aangeboden.

Mukdahan

De provincie van Mukdahanen Isan biedt aan haar bezoekers en aan haar inwoners een unieke mogelijkheid Songkran te vieren in de tradities van de vier landen die het gebied uitmaken waar de Mekong domineert (Thailand, Laos, Vietnam en China), verenigd binnen het kader van een groot feest over de grenzen heen. Het Mukdahan and 4 Indochinese Countries Sogkran Festival, zal plaats hebben van 13 tot 15 april. Dit jaar zullen de vieringen plaats grijpen rond de brug van de vriendschap Thai-Lao over de Mekong, terwijl andere feestelijkheden zullen worden gehouden in het Mueang district , Mukdahan, in het Chalerm PhraKiatKanchanaPhisek Park. De Samran Chai Kong Road zal worden omgetoverd in een Indochinese voetgangerszone.

Klank en lichtspelen die de geschiedenis van de oude beschavingen van de streek vertellen, culturele voorstellingen van de vier landen, rituelen die eer brengen aan de heilige geesten en aan de folkloristische voorstellingen van de acht verschillende etnische groepen van Mukhadan, een dansend fontein, watertunnels, en een schuim-party staan allemaal op het programma. Evenals een voedingssalon, een festival van vis uit de Mekong, een tentoonstelling van kruiden uit de vier landen, de verkiezing van Miss Indochina, spektakels met tamboers en concerten allerhande.

Bron: TAT Belgie/Luxemburg


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website