Zomaar een restaurantje in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
13 juni 2012

Als je even genoeg hebt van al die wolkenkrabbers en mega-winkelcentra in Bangkok, struin dan eens door de buurt rondom Bamrung Muang Road.

Een gezellige buurt met goed onderhouden oude winkelpanden in de zogenaamde “oude stad”, een mooie afwisseling met Sukhumvit en Sathorn. Vanaf de Grand Palace en de Wat Po met de reusachtige, liggende Boeddha is de buurt slechts 100 meter verwijderd.

Natuurlijk is er volop te eten in de buurt. Een beetje verscholen vind je Plang Phuthorn, een lokale gemeenschap, verbazingwekkend rustig en toch vlak bij de hoofdweg.

Daar ontdekte ik een klein, huiselijk restaurant, Krua Som Hom. Met slechts tien stoelen vind je daar overwegend de mensen uit de buurt. Het eten was daar voortreffelijk. Ik nam de “kai jiao” bedekt met een dikke, rode kipcurry.

Dit in Thaise stijl gefrituurde ei smaakt het best met een pittige soep. Inktvis in een saus van gezouten eieren is ook een goede keuze. Voor iets verfrissend raad ik hun “spicy” champignonssalade aan.

Ik had al deze gerechten voor slechts 200 baht!

Krua Som Hom ligt aan Plang Phuthorn Road, Pharnakorn, Bangkok. Openingstijden: van 11 uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags.

Vrij naar een Cat & Nat verhaaltje in de The Nation

 


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Zomaar een restaurantje in Bangkok”

 1. Cees-Holland zegt op

  Ik wil niet vervelend doen maar dit soort stukken zouden alleen zichtbaar moeten zijn rond etenstijd! (En niet midden op de dag.) (Het water loopt in mijn mond.) :-]

  Toen ik in nog in Chon Buri (stad) woonde, had ik ook zo’n vast adresje om te eten. De menukaart had plaatjes dus er geen probleem met de communicatie.

  Een soort hoge garage box met een paar tafeltjes en stoelen, open van s’morgen vroeg tot een uur of 15.00. Vaak erg druk, vooral met afhaal. de vrouw kookt (vóór de zaak en alles met één pan), de man serveert/pakt in. De familie leeft in de zelfde ruimte, de kinderen zitten, buiten schooltijd, gehypnotiseerd voor een blerrende TV tussen de klanten.

  Erg lekker eten voor 40Baht per gerecht (of iets dergelijks), vaak namen we 2 of 3 gerechtjes en de witte rijst was volgens mij gratis. Dus konden we eten voor tussen de 80 en 120 Baht met twee personen. Perfect!.
  Ik dronk zonder problemen water uit de grote koelbox, zal niet voor iedereen geschikt zijn.

  Helaas heb ik geen idee hoe de straat of hoe het zaakje heet.
  (Wat is de toegevoegde waarde van mijn stukje dan, vraag ik mij zacht af..)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website