Verleden week heb ik een nieuw aantrekkelijk restaurant ontdekt in Pattaya. Het heet Steak & Co, met op de reclamezuil de aanduiding dat het Australische specialiteiten biedt en over een Europese chef beschikt. Het is gelegen in Soi Langkee, de verbindingsstraat tussen Soi Buakhow en Third Road.

Eigenlijk kun je in dit geval niet spreken van ontdekken want ik heb het al lang zien aankomen. In het pand was een (dure) Chinees gehuisvest en op een gegeven ogenblik zie ik zand, cement en stenen voor het pand liggen ter aanduiding dat er verbouwd gaat worden. Ik kom er vaak langs en zie dan de vorderingen. De nieuwe bouwmaterialen worden langzaam maar zeker ingewisseld tegen het puin dat er binnen wordt afgebroken.

Steak & Co

Als de naam Steak & Co met krachtige letters op de gevel verschijnt ben ik een beetje teleurgesteld. Ik vind het geen naam voor een restaurant. Net zo min als een slager moet adverteren met een lachend biggetje, vind ik dat een restaurant in de naamgeving niet moet vertellen dat er “steaks” op het menu staan. Dat “Co” zal dan wel slaan op de andere gerechten, zoals vis, hamburgers en Thai food.

De naam van een restaurant dat speciaal wil zijn moet niet met vlees verbonden worden maar bijvoorbeeld met de naam of herkomst van de eigenaar of voor mijn part een wat romantische of fantasienaam.

Margaret River

Neem bijvoorbeeld de Australische streek, waar het rundvlees in dit restaurant vandaan komt. Op de placemat op tafel staat dit verhaal:
“Margaret River is een kustgebied ten zuiden van Perth in Western Australia, gelegen tussen Cape Naturaliste en Cape Leeuwin. Het is een regio met een warm en mild zeeklimaat, voldoende regenval en een goed georganiseerde landbouw en veeteelt”
Margaret zou al een mooie naam zijn en wat te denken van dat Cape Leeuwin? “De Leeuwin” was een Hollands vaartuig dat rond 1622 de kustlijn van zuidwest Australië.in kaart moest brengen. Nu is leeuwin wat moeilijk uit te spreken voor Thais en buitenlanders maar Lioness zou heel goed kunnen, nietwaar?

Angus beef

Ook met de herkomst van het vee was wel een goede naam te bedenken. Het veeras wordt Australian Angus genoemd, terug te voeren op een ras uit Schotland. Een Schot, Hugh Watson wordt geacht de stichter van het ras te zijn. Eén van zijn koeien, Old Granny, werd geboren in 1824 en kreeg maar liefst 29 kalveren in 35 jaar. De meeste Angus-runderen die nu rondlopen zijn nakomelingen van deze koe. Enkele jaren later kwamen de eerste acht black Angus koeien naar Tasmanië en van daar uit werd het ras verder verspreid over het Australisch continent. De naam Angus zal velen van ons bekend voorkomen, want in Engeland is er keten van restaurants, die Angus in hun naamvoering hebben.

Het restaurant

Genoeg over de naam, we gaan naar binnen. Steak & Co is geen romantisch aandoende bistro-achtig restaurant, ik zou het modern elegant willen noemen. De setting is prima evenals het comfortabele meubilair. Geen tafelkleedjes maar mooie placemats en het bestek, glas- en aardewerk is van eerste klas materiaal. Binnen zijn 16 tafels en op het terras aan de straatkant nog eens 6 tafels. Naar achterin in het restaurant kijkend ziet men de keukenbrigade aan het werk. Kortom, best een goede omgeving voor een diner à deux of met een aantal vrienden/zakenrelaties.

Het menu

Belangrijker wellicht dan de naam van het restaurant of de entourage is het menu,dat men hanteert. En dat is in één woord geweldig. Een zeer gevarieerde kaart in het Engels en Thai met uiteraard steaks, maar ook vis, burgers en Thai food. Ik ga u verder geen details geven want het menu compleet met de prijzen staat volledig op hun website.

Ik ben er nu twee keer geweest. De eerste keer alleen en ik bestelde de Tournedos Rossini met gegratineerde aardappelschijfjes en een Singha bier. Ik wilde de tournedos medium/well done, dat will zeggen lekker doorgebakken met een rode kern. Dat vereist veel aandacht van de kok, het resultaat was een compliment waard. De kwaliteit van dit Angus beef was voortreffelijk, het mes sneed er gemakkelijk door en in de mond was het meer zuigen dan kauwen. Heerlijk! Ik was ca. 800 Baht kwijt.

De tweede keer ging ik met mijn vrouw die af en toe wel eens wat anders wil dan Thai food maar dan wel zeer kieskeurig is. Nu nam zij de Tournedos Rossini en ik de Filet Mignon. Het management van Steak en Co. mag het als een bijzonder compliment opvatten dat mijn vrouw genoten heeft van de tournedos die in haar geval well done moest zijn. We zaten op het terras en maakten er samen een karaf van 1 liter rode Australische wijn bij soldaat. De rekening was iets van rond 2000 Baht.

Locatie

Soi Langkee is een straat met veel guesthouses en goedkope restaurantjes. Vooraf dacht ik dat het geen goede locatie was voor dit kwaliteitsrestaurant maar beide avonden dat ik er was, was het volle bak. De reputatie van Steak & Co. heeft zich snel over Pattaya en omstreken verspreid en terecht!

Kijk voor het menu, locatie, reserveringsnummers e.d. op hun mooie website met veel prachtige foto’s van de gerechten: www.steakcopattaya.com

18 reacties op “Restaurant Steak & Co in Pattaya”

 1. noah zegt op

  Eindelijk echt vlees, top! Jammer dat jullie dan well done en medium well bestellen. Zonde van het duurste stukje vlees van het rund! Bedankt voor de tip.

  • Gringo zegt op

   Wat raad je aan, Noah, de volgende keer de steak gewoon als een holbewoner rauw verslinden?
   Mag ik het dan wel met mes en vork eten of is dat niet nodig?

 2. philip zegt op

  dan ben je nog niet in chickeworld soi bokhao geweest, kip in de grill europees gekruid, en thai food, eerlijk eten voor een eerlijke prijs, smakelijk.

  • Roel zegt op

   Philip,
   Heb hier al meer over gehoord en ben al op zoek geweest.
   Kan het niet vinden!
   Waar zo ongeveer in soi bukauew?

  • Ad Koens zegt op

   Ahoi Philip, een leuk eet-adresje is nooit weg ! Kan je wellicht iets nader aanduiden waar dit ligt ?
   Link Google-Maps ? Met dank Ad Koens.

 3. philip zegt op

  chickenworld bevind zich op 50 meter van de dinsdag en vrijdagmarkt recht over het marin place hotel in soi bokhao

 4. Roy zegt op

  Het water komt al in mijn mond.Een kijkje op de menu kaart.
  Jack Creek “Wagyu” Rib-Eye Steak 400 gram voor 1600 bath.
  Dat lijkt duur maar is eigenlijk een koopje.In Europa kost dit 250€ per kg.
  Goed excuus om naar Pattaya te gaan,ik hou van een lekker stukje vlees.

 5. Jan zegt op

  nou ik heb de menukaart en de gallery is even doorgespit. Het zijn belachelijke prijzen voor zo weinig eten.
  Ik ben bepaald geen armoedzaaier, maar hoe gek kun je jezelf maken en laten maken om zoveel geld neer te tellen, voor iets dat het niet waard is en een dag later in de wc pot verdwijnd. Een broodje hamburger voor tussen de zeven en negen euro in thailand, over mijn lijk. Het restaurant ziet er van binnen schitterend uit, maar wie vraagt daarom? En dat zgn. Beef Koop je hier ook op de lokale markt, voor 300 bath per kilo. Als je weet hoe je vlees moet behandelen, maak je het thuis net zo lekker in geringe tijd. Maar hoe leuker en interresanter je het menu omschrijft, hoe geloofwaardiger het bij de klant overkomt en overhaalt om te bestellen. Dat leren de restauranthouders op school. Hoe palm je een klant in. Dit heet nu culinair. Geef mij maar een big tasty van mc donalds. Complete maaltijd voor 200 bath en net zo gezond en heerlijk.

  • Gringo zegt op

   Een (h)eerlijke reactie, Jan, ik heb er van genoten. Sterker nog, ik ben gaan nadenken over wat jij te vertellen had. Langzaam maar zeker dringt het tot me door, dat ik verkeerd bezig ben.

   Ik heb in mijn verhaal gezegd, dat ik twee keer in dit restaurant geweest ben. Ik heb er van genoten en mijn vrouw ook, maar ik geef nu toe, dat dat fout was. Zo veel geld voor zo weinig eten, inderdaad belachelijk. Het stukje vlees was 200 gram en gelukkig woei het niet op het terras, waar wij zaten, anders was het me zo van het bord gewaaid. Niks een berg aardappels er bij, een klein kommetje met aardappelschijfjes, dat je bij wijze van spreke in één keer in je mond kon stoppen. Het was gezellig en romantisch, na het eten nog ergens wat gedronken en gauw naar huis om daar het toppunt van ons avondje te bereiken. Dom, hè!

   Maar ik ben tot inkeer gekomen, het moet anders. Ik heb ook meteen aan andere dingen gedacht. Ik draag ’s avonds altijd een overhemd of polo en leren schoenen. Leren schoenen, duur man!! Kan toch ook op teenslippers lopen en die dure polo wordt in het vervolg een mouwloos T-shirt, liefst met Heineken er op. Wat mijn vrouw allemaal aan kleding, handtassen, schoenen en zo koopt, wil je echt niet weten, maar ook daar zal een eind aan komen, ik verzeker het je!

   Wat het eten betreft moet ik toch eens bij McDonalds gaan kijken. Wil je wel geloven, dat ik in mijn hele reeds lange leven nog NOOIT in zo’n klasserestaurant ben geweest.

   Oh, wat had ik toch rijk kunnen zijn als ik niet zo van gezelligheid, romantiek, mooie kleren, lekker eten, een beetje luxe en zo zou houden.

   • Roel zegt op

    Gringo,
    Wat een heerlijk geschreven stukje.
    Maar ehh dat shirt moet een mouwloos hemdje zijn met Chang er op..

   • Cornelis zegt op

    Heerlijke reactie, Gringo!

    • Cornelis zegt op

     Nog even ter aanvulling: ik heb naar aanleiding van de wijsheden van Jan ook m’n businessclass ticket voor het e.v. bezoek aan Thailand maar geannuleerd – het kan allemaal zoveel goedkoper en dan maar géén plezier van m’n centjes………….

 6. bob zegt op

  Ga het vanavond 0301 proberen of ik waar voor mijn geld krijg. Zal ook de wijn proberen daar lees ik niets over. Wel iets vooraf: via de website gereserveerd maar geen reactie. Ook via het vermelde email adres geprobeerd maar die kwam via de postmaster direct retour. Dus afwachten maar of we erbij kunnen.

 7. bob zegt op

  sorry 0401 natuurlijk……

 8. bob zegt op

  Op de bonnefooi dan maar. Aangekomen getracht met de kassier te spreken maar die had het alleen over een kamer te reserveren (in een restaurant?) Gevraagd naar de eigenaar of iemand met gezag. Toen ik 90 minuten later wegging had zich nog niemand gemeld. Aan tafel vroeg ik de wijnkaart. Hoewel australisch vlees wordt verkocht staan er geen australische wijnen op de kaart. Ik koos voor een Italiaanse Cabernet-Sauvignon. Voordat die geserveerd werd, het duurde minstens 15 minuten, ging ik het gemengde toilet bezoeken; geen urinoir te vinden, heren en dames door elkaar. Je moet ook niet enige omvang hebben want dan kan de deur niet dicht. de rol WC papier was leeg. Het mandje met afvalpapier van het handen wassen liep over. Geen goede indruk dus. Op de terugweg naar de tafel kwam ik langs de deels open keuken. Daar stond een plastic mand met voorgesneden plakken stokbrood. Later aan tafel was dat te merken; je had een sterk gebit nodig om dit oude brood te kauwen. Ernaast stond een bak met restjes boter dat retour kwam na gebruik. Wat gaat men daarmee doen??? Daarnaast stond een bak met klonten boter om uit te serveren en daarnaast een grote bak met etensresten. Een vieze bedoening derhalve. Bij de tafel aangekomen moest ik opnieuw naar de bestelde wijn vragen. Toen die kwam was die veel te warm. De koelemmer kostte 5 minuten. Het schiet niet op…. Uiteindelijk werd er naar de bestelling gevraagd. Ik (en mijn partner) gingen voor de chateaubriand a Bht. 1800, graag medium rare zonder sauzen. Na een uur werd er iets voorgesneden geserveerd: de chateaubriand echter geheel welldone gebakken. De wijn was inmiddels genuttigd, handig om 2 flessen te verkopen. We lieten het er maar bij en hebben het vlees geweigerd en zijn maar elders gaan eten. (anderhalf uur later) Eerst bij Patrick, de belg, geprobeerd maar die zat geheel vol. Geen wonder bij zijn kwaliteit. Toen maar aan de overkant bij de Beefeater, zie voor dat verslag maar elders.

  • Leo Th. zegt op

   Duidelijke recensie en jammer voor jullie dat het zo tegen gevallen is. Je beschrijving van de vieze toiletten doen mijn trek naar eten overgaan. Het personeel maakt immers ook gebruik van het zelfde toilet en dat voorspelt dan niet veel goeds voor de hygiène. Ben benieuwd of je de geweigerde chateaubriand hebt moeten afrekenen. Gringo had me lekker gemaakt en ik had me voorgenomen om er op mijn eerstvolgende vakantie heen te gaan, maar na jouw verhaal zal ik dit restaurant niet bezoeken. Overigens, ook al zou de steak wel goed zijn geserveerd dan nog zou het zo lang wachten op één gerecht de sfeer van het gezellig buiten de deur eten voor mij en mijn Thaise partner teniet zijn gedaan. Ondanks het feit dat ik al vele jaren in Pattaya kom, ben ik nog nooit bij “Patric de Belg” geweest. Misschien moet ik dat nu eens een keer doen.

  • Gringo zegt op

   Ik vraag mij af of Bob in hetzelfde restaurant is geweest als ik. Mijn ervaring na twee daar geweest te zijn, is toch van een heel ander kaliber en geloof me, ik heb er geen enkel belang bij Steak & Co de hemel in te prijzen.

   Ik heb wel met de manager gesproken, die mij vertelde, dat ze op geen andere manier dan de website reclame maken. Niettemin zit het praktisch elke avond vol (ik kom er nog geregeld langs) en dat is te danken aan mond-tot-mond reclame.

   @Leo: ik zou er maar gewoon een keer zelf heengaan, dan kun je daarna hier je commentaar aan dat van Bob toevoegen. Overigens, Patrick de Belg, is ook prima en ook een vast adres voor mij.

   • Leo Th. zegt op

    Nou Gringo, misschien is dat wel een goed idee. Ben eind volgende maand een aantal weken in Pattaya dus dan zou ik het restaurant zelf kunnen uitproberen. Overigens, weliswaar out of topic, was ik vandaag op de Thaise ambassade in Den Haag voor een visum. Mijn voorganger wilde een visum van 60 dagen met 2 x entry, werd geweigerd omdat hij geen specifiek reisschema op papier had gezet, hij kon alleen een visum met 1 entry aanvragen. Bij mij was de pasfoto niet groot genoeg, waar hebben we het over, heb er daar al zo veel van ingeleverd. Had gelukkig ook nog een groter exemplaar bij me, anders had ik nog eens een keer terug moeten komen. Groeten, Leo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website