Khao Soi (Noord-Thaise currynoedels)

Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukkelijkheid zullen brengen. Veel van deze gerechten uit de Thaise keuken zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is Khao Soi (Noord-Thaise currynoedels).

Khao Soi is een rijk en romig curry noedelgerecht op basis van kokos en een mix van aromatische kruiden. Dit geserveerd met zachte eiernoedels, mals gekookte kip en gegarneerd met knapperige stukjes noedel.

Het gerecht wordt gecompleteerd door de smaakvolle toevoegingen van ui, chili, kool en limoen. Het verschil tussen de bekende Singapore Laksa en Khao Soi is de pasta en de ingrediënten waarmee het wordt geserveerd. De eerste is gemaakt van een basis van Rempah (een in Maleisische stijl samengestelde kruidenpasta) en de laatste is gemaakt door twee soorten kerriepoeder te combineren (rood en geel) wat zorgt voor een overheerlijke aroma die dit gerecht zo goddelijk maakt.

Bestel het gerecht zeker een keer wanneer je in het Noorden bent.

Eet smakelijk!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Khao Soi (Noord-Thaise currynoedels)”

  1. Jeanine zegt op

    Heeft iemand missch8eim een goed recept van dit heerlijke gerecht? Of een tip met welke kruiden (curry) ik dit kan maken?

    • Hansjen zegt op

      Deze bevalt mij prima. Heel verhaal (Engels…) maar het recept is duidelijk en goed te doen. Smakelijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website