Gai Pad King (geroerbakte kip met gember) met recept
Vandaag het gerecht: Gai Pad King (geroerbakte kip met gember) ไก่ ผัด ขิงGai Pad King is een van oorsprong Chinees gerecht dat populair is in Thailand en Laos. Het gerecht bevat bevat geroerbakte kip uit de wok en verschillende groenten zoals champignons en paprika’s. Het bepalende ingrediënt is gesneden gember (king) die het gerecht een zeer karakteristieke smaak geeft. Andere ingrediënten in dit gerecht zijn sojasaus en ui. Het wordt geserveerd met rijst.
Soms kunnen grote hoeveelheden gember bitter zijn, maar voor dit gerecht wordt jonge gember gebruikt die eerst in water is geweekt. Dit maakt de gember minder dominant en de smaak van Gai Pad Kink is vooral licht zoet met slechts een vleugje bitterheid.
Het gerecht is gemakkelijk zelf te maken: www.thailandblog.nl/eten-drinken/thaise-roerbakken-kip-met-gember-gai-pad-khing-video/
Recept Gai Pad King (geroerbakte kip met gember)
Gai Pad khing is een Thaise kipgerecht met gember en groenten. Dit is een recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 ui, in ringen gesneden
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml kippenbouillon
- 250 gram gekookte jasmijnrijst
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg in dezelfde pan de knoflook, gember, ui en paprika’s toe en bak 3-4 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de ketjap manis, zoete chilisaus, vissaus en suiker toe en roer goed door.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 5 minuten koken.
- Voeg de kip toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
- Voeg de jasmijnrijst toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Serveer het gerecht in individuele borden en garneer met wat fijngehakte koriander als garnering.
Eet smakelijk!
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Bars6 oktober 2024Vlaamse en Nederlandse horeca (restaurants en kroegen) in Pattaya, Jomtien en Naklua
- Nieuws uit Thailand6 oktober 2024Overstromingswaarschuwingen voor 11 provincies langs de Chao Phraya rivier
- Gezondheid6 oktober 2024Creatine voor een scherp brein bij ouderen
- Thailand algemeen6 oktober 2024Ernstige overstromingen bedreigen dieren in Elephant Nature Park in Chiang Mai
Vroeger vond ik gember niet lekker, maar sinds een jaar of twee heb ik de smaak te pakken. Mijn vrouw maakt het af en toe en het is heerlijk!