Lodewijk Schulte en Pau Srisukyai

Coco T. is in Hua Hin geen doorsnee Thais restaurant. Om te beginnen ligt het op een niet zo voor de hand liggende plek, in Soi 80. Dat is de jongste barstraat in Hua Hin. Vervolgens valt de oranje kleur op, zowel op de muren als van de parasols. Het interieur oogt strak en modern, met slechts hier en daar een Thais accent. Tot slot zitten de stoelen zeer comfortabel. Dit is het domein van Pau Srisukyai en haar partner Lodewijk Schulte.

Pau Srisukyai bezocht in 1990 haar familie in Den Haag. Zoals zoveel Thaise vrouwen, werkte ze eerst in een Thais restaurant. Met haar toenmalige man verhuisde Pau naar Arnhem, waar ze een baan kreeg in een chocoladefabriek in Elst. In de nachtdienst bleek daar voor de werknemers bitter weinig te eten, terwijl Pau van huis lekkere Thaise gerechten meenam. Het kwam er op neer dat Pau deze tegen betaling ook kookte voor de medewerkers.

De lezers in het Oosten van Nederland kennen wellicht het gevolg: onder meer de succesvolleThaise restaurants Sala Thai in Arnhem en My Asia in Wageningen. Tien jaar geleden vertrok Pau naar Hua Hin en begon daar voorzichtig in onroerend goed te beleggen. De zaken in Nederland vroegen echter haar aandacht en ze keerde terug naar Nederland, waar Lodewijk Schulte bij de bedrijfsvoering werd betrokken. Lodewijk is bedrijfskundige en afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Pau liet de bedrijfsvoering graag aan hem over. “In Nederland gaat het personeel vóór de baas. Ik kon daar niet mee werken”, zegt Pau in goed Nederlands. Dat ligt in Thailand wel even anders, zo weet ze uit ervaring. Omdat Lodewijk met zijn achtergrond als ‘business development manager’ in Hua Hin nauwelijks uit de voeten kan, heeft hij in Coco T. graag de rol van gastheer op zich genomen. De restaurants in Nederland zijn inmiddels verpacht.

Vooralsnog telt de menukaart van Coco T. meer Thaise dan Europese gerechten omdat chef-kok Pau eerst wil kijken wat de Thaise en Europese gasten willen. “In Thailand willen de meeste Europeanen goedkoop eten, zonder veel poespas. In Nederland gaan de gasten echt uit eten. Coco T. is nog geen maand open. Ik kan alles, behalve boekhouden”, zegt Pau lachend. Dat blijkt wel uit de fraai opgemaakte schotels.

Het is alleen de vraag hoe lang het restaurant haar kan boeien. Ze wil in Hua Hin nog een hotel bouwen en een appartementencomplex. Dit met het oog op haar pensioen. Pau (49) is niet alleen een topkok, maar ook een zakenvrouw.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Coco T.: een niet alledaags restaurant in Hua Hin”

 1. Jeanine zegt op

  Heerlijk zo’n nieuw restaurant in hua hin. Gaan er eind van dit jaar beslist een keertje eten. Tot dan pau

 2. peer zegt op

  Blijft een lastig straatje om je centjes te verdienen, menig restaurant heeft het daar niet gered.
  Ik hoop dat de entourage veel gasten zal trekken” en natuurlijk de kwaliteit van het eten”, want het ziet er echt gelikt uit om met je partner te gaan dineren.
  De meningen van de bezoekers zijn in ieder geval positief

 3. Ruud-tam ruad zegt op

  Je gaat ons zeker zien eind dit jaar. We komen kijken eten en we hopen lekker genieten in jullie restaurant. Veel succes.

 4. Theo en Tilly zegt op

  We wensen jullie veel succes met dit nieuwe restaurant op de soi 80, als het eten net zo geweldig is als in My Asia in Wageningen, komt het heeeelemaal goed! We zien jullie over een maand! Groetjes aan overbuurvrouw Chosita! Theo, Tilly.

  • Louie zegt op

   Dag Theo en Tilly,

   Dank voor jullie reactie, groetjes van mij en Pau en tot ziens in Hua Hin.

 5. robert vereecke zegt op

  De restaurants in Hua Hin die goed draaien kun je op je vingers tellen, het aanbod is veel groter dan de vraag. Ik woon hier al een tijdje en ik kan tal van voorbeelden aanhalen van komen en gaan. Telkens ik een nieuw restaurant zie opengaan stel ik mij de vraag : hoe lang gaat hij het kunnen volhouden. Ik heb de indruk dat iedereen die wat geld heeft per se een restaurantje wil opstarten. Oppassen is de boodschap. Soi 80 heeft een groot probleem : een ellende om je auto te parkeren

  • Sjaak S zegt op

   Dat geldt niet alleen voor restaurants in Hua Hin… ik heb er bij mij in de buurt in een jaar tijd ook al een paar zien komen en gaan (tussen Hua Hin en Pranburi)..
   Of het gaat lukken? Soi 80 is in ieder geval bekend… er zijn een paar restaurants waar ik al eens met kennissen geweest ben en die schijnen goed te lopen.

  • Hans Bos zegt op

   Parkeren is in het geval van Coco T. niet echt een probleem. Het restaurant ligt op circa 50 meter van de kruising met Phetkasem Road en 20 meter richting het stoplicht vindt u aan dezelfde kant een gigantische parkeerplaats. Als het lukt om een deur te maken in de muur die Coco T. van deze parkeerplaats scheidt, bedraagt de loopafstand een meter of tien.

 6. Bert zegt op

  Leuk eerst het Hof van Holland en nu Coco T in Soi 80 .
  Gaan er zeker eten als we weer in Hua Hin zijn.
  Denk dat Soi 80 wel een straat wordt om gezellig Nederlands te praten.
  Veel succes Pau!

 7. Andre van Leijen zegt op

  Gisteren hebben we er gegeten.
  Heel lekker! Aardige mensen. Mooi restaurant!

 8. annemarie berends zegt op

  Lo en Pau, veel succes met Coco T!!!! Wij hebben zin om bij jullie in Coco T te komen eten. Verder moet ik jullie groeten en succes wensen van Zeffie, zij kwam samen met Annie bij jullie in My Asia in Wageningen. Annemarie en Nico.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website