Toen ik vanmorgen door de supermarkt bij mij in de buurt liep, viel mijn oog op een aantal verpakkingen van amandelnotenmelk, walnotenmelk en pistachenotenmelk, die ik nog niet eerder gezien had. Het bijzondere aan dit kennelijk nieuw product was, dat op de verpakking van de pistachenotenmelk met grote letters “Belgian Chocolate” stond vermeld. Het zijn alle drie lactosevrije producten.

Het woord Belgian trok de aandacht van mij als Nederlander, net zo als een nieuw “Dutch” product de aandacht van een Belg zal trekken. Ik kocht een pak, want ik wilde wel weten hoe dat drankje zou smaken. Het staat in de supermarkt niet in de koeling, maar op het pak staat wel, dat “Belgian Chocolate in pistachemilk” het beste gekoeld kan worden gedronken.

Herkomst

Snel in de koelkast dus en intussen ging ik op internet op zoek naar van waar die drankjes kwamen. De merknaam van de drie drankjes is 137° C en wordt geproduceerd en op de markt gebracht door een firma Simple Foods Co. Ltd.

Over hoe men aan die merknaam komt, lees ik op de website:

“Het begon ooit op een zondagmorgen in de keuken van een woning met huisnummer 137. De bewoonster is lactose-intolerant en kan daarom haar leven lang niet genieten van de volle, romige en gezonde smaak van echte melk.

Zij wenste, dat er een smakelijk en gezond alternatief zonder additieven, die haar een bevredigende ervaring zou geven waar zij zo naar verlangde. Na veel experimenten kwam zij via amandelnotenmelk, walnotenmelk en pistachemelk tot succesvolle drankjes.”   

Tenslotte

Ik heb het nu geproefd en het is best lekker te drinken. Ik zal het echter niet weer kopen, want ik ben niet lactose-intolerant en daarom is de prijs van 139 baht voor mij niet aantrekkelijk. Ga voor alle bijzonderheden omtrent voedingswaarde naar de mooi uitgevoerde website:  www.137degrees.net

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Belgische chocola in een lactosevrij drankje in Thailand”

  1. Eve zegt op

    Dit is sinds ik in Thailand woon al m’n favoriete item in m’n koelkast! Als vegan drink ik dit dagelijks. Erg blij mee. Ook unsweetened pistachio melk voor m’n muesli

  2. Jef van Rijckevorstel zegt op

    De prijs wel erg aan de hoge kant, 4,50 euro voor een drankje met chocolade smaak. Dan hou ik het toch liever op bier, goedkoper en ook lactose vrij.

  3. Freek Vermolen zegt op

    Haha, waarom kost het 139 baht? 137 lijkt me toepasselijker


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website