Akha dames in Chiang Rai regio – (Boyloso / Shutterstock.com)

Toen ik hoorde van de beslissing riep ik ‘Joepie! Ik heb een nationaliteit!’ Mijn leven is veranderd en ik heb nu kansen en rechten zoals andere burgers.

Dit verhaal speelt in Ban Huay Pheung, tambon Therd Thai, Amphur Mae Fah Luang, in het noorden van de provincie Chiang Rai.

Mevrouw Artee kreeg Thaise nationaliteit in 2017. Dat gaf haar het recht het familiehuis te registreren op haar eigen naam waarmee ze voor het eerst in haar leven officieel iets bezat.

Veel etnische minderheden die in de bergen en heuvels wonen in afgelegen delen van Thailand en waarvan veel mensen al heel lang leven zonder nationaliteit hebben geen idee hoe identiteitspapieren te krijgen.

De Thaise regering onderschrijft de UNHCR ‘I Belong’ campagne om stateloosheid op te lossen in 2024. Artee’s stateloosheid is er een van meer dan 100.000 die sinds 2008 opgelost zijn.

Bron: https://you-me-we-us.com/story-view Vertaling en bewerking Erik Kuijpers.

Auteur: UNHCR/Roger Arnold

UNHCR, het VN vluchtelingen agentschap, is een wereldwijde organisatie met als doel het redden van levens, het beschermen van rechten, en het bouwen aan een betere toekomst voor vluchtelingen, gedwongen verhuisde, verjaagde volken en stateloze mensen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website