Komende woensdag 12 augustus is het moederdag in Thailand. Het is dan feest in Thailand omdat het ook de verjaardag is van koningin Sirikit, voluit Somdet Phra Nang Chao Sirikit Phra Borommarachininat (Hare Majesteit Koningin-regentes Sirikit).

Moederdag in Thailand

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Veel Thaise kinderen geven hun moeder als teken van liefde en respect een zogenaamde ‘Phuang Malai’ een bloemenkrans van jasmijn.

In Thailand worden kinderen vanuit het Boeddhisme al vroeg geleerd respect te hebben voor de ouders en zeker voor mama. Ze heeft je immers negen maanden gedragen en daarna gevoed en verzorgd. Kinderen zien het dan ook als hun plicht om (financieel) voor de ouders te zorgen. En willen dat ze van een onbezorgde oude dag kunnen genieten.

Video: Herinneringen aan moeder

In deze video (Engels ondertiteld) zie je een aantal Thai die herinneringen ophalen aan hun moeder:

[youtube]https://youtu.be/OoSdwaKD51E[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “12 augustus Moederdag in Thailand: Herinneringen aan moeder (video)”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Het valt mij hier in Pattaya op dat moederdag buitengewoon serieus wordt genomen. Veel meisjes besteden er op de social media aandacht aan en ik ken er heel wat die een paar dagen naar huis gaan.
    Het opvallendste tot nu toe vind ik een oma die met haar kleinkinderen vanuit Korat een paar dagen naar haar dochter in Pattaya komt. Tsja, die is tenslotte ook moeder…

  2. Rob zegt op

    Leuk,

    Kom al lang n Thailand, dit wist ik niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website