Verschil alcoholconsumptie bij toeristen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Column
Tags: , , ,
22 maart 2014

Rondrijdend door Pattaya en Jomtien langs allerlei uitgaansgelegenheden borrelde de vraag op welke nationaliteit het meeste zou drinken?

De mensen uit Europa zouden het meeste drinken en de mensen uit Indië het minste. Zij komen binnen, nemen een drankje en vertrekken weer. De waarheid zal wel in het midden liggen.

Met de komst van steeds meer Russen zou dat een veranderend beeld moeten geven. Volgens onderzoeken staan de Russen op plaats vier in de wereld met ruim 15 liter bijna pure alcohol. Hun belangstelling voor wodka is niet geheel onbekend, put it mildly! Samen met de Zuid Koreaanse toeristen een interessante ontwikkeling.

Dit gaat echter niet gelijk op met de alcohol consumptie in Thailand en staan ze hier op een iets boven gemiddeld gebruik. Bareigenaars kunnen wat dat betreft rustig gaan slapen. De Russen houden van alcohol en houden van Pattaya een reden om het glas te  heffen,uiteraard met wodka.

Alhoewel de Europeanen ook geen slecht figuur slaan op alcoholgebied is de keuze anders. Vooral de diverse biersoorten vinden bij deze groepering aftrek.

Wijn begint echter steeds meer terrein te winnen en er zijn op verschillende locaties al goede specialistische wijnzaken te ontdekken,waarbij zelfs wijnproeverijen worden georganiseerd. Zelfs in Thailand worden niet onverdienstelijke wijnsoorten verbouwd. Verrassend dicht bij Pattaya kan men dat zelf gaan bekijken bij de Vineyard aan het Silver Lake.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Verschil alcoholconsumptie bij toeristen in Pattaya”

 1. LOUISE zegt op

  Hallo Lodewijk,

  Zover wij gezien/meegemaakt hebben in al die jaren Thailand, lijkt mij dat de skandinavische bevolking wegloopt met de gouden medaille.
  Die blijven echt doordrinken tot zij van de kruk/stoel vallen.

  Daar is de drank zo gigantisch duur, dat men hier voor een heel jaar naar binnen giet.

  LOUISE

 2. anton witzen zegt op

  Voor de mensen die wat noordelijker wonen, in Kao Yai is er ook veel vrbouw van druiven voor wijn en zijn er veel proeverijen. Thaise wijn is onbekend maar zeker nniet onbemmind:)
  anton

 3. Joop lelie zegt op

  Russen bezoeken zelden horeca zaken ,ik zie ze altijd lopen met bier of goedkope wodka die ze op het strand of in hun kamer opdrinken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website