Thailand is gevaarlijker geworden

Ja, je leest het goed. De journalisten van onze staatsomroep wisten gisteren, zowel op het journaal als online, te melden dat de wereld voor reizigers weer wat gevaarlijker was geworden. Daar zaten volgens deze dames en heren van NOS ook een aantal populaire vakantielanden bij, waaronder Thailand.

Wie het artikel gemist heeft kan het hier nog even lezen: nos.nl/artikel/2181041-wereld-voor-reizigers-weer-iets-gevaarlijker-geworden.html

Vooral deze tekstpassage is daarbij interessant:

“Ook een ander populair land voor Nederlandse vakantiegangers, Thailand, is onveiliger geworden. Politieke demonstraties kunnen er tot geweld leiden en door de rouw voor de overleden koning zijn feestelijke activiteiten beperkt.”

Even dacht ik dat ik, dat ik achterlijk geworden was, een reden voor mij om de tekst drie keer over te lezen. Wel, kennelijk onder druk van een deadline of met de naderende vakantiekomkommertijd in zicht, is het niet echt een artikel waar je de kwalificatie gedegen onderzoeksjournalistiek aan kan hangen. De verwachting is niet dat de betreffende redacteuren er ‘de Tegel’ mee zullen winnen, om maar eens een gerenommeerde prijs te noemen.

Laten we eens ontleden welke teksten er door Hugo van der Parre (research-redacteur) en Jikke Zijlstra (redacteur) van de NOS over Thailand de wereld in worden geslingerd.

We beginnen met: ‘Politieke demonstraties kunnen er tot geweld leiden’. 

Een opmerkelijke conclusie die ze zeer waarschijnlijk zo van het online reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken hebben overgetypt. Makkelijk scoren, maar ook Hugo en Jikke willen voor de files thuis zijn om bij het avondeten aan te schuiven. Hadden ze zich wel iets meer verdiept in de materie dan kon men vrij eenvoudig waarnemen dat er al jaren geen demonstraties in Thailand meer voorkomen, simpelweg omdat ze verboden zijn door de junta (op 22 mei 2014 namen militairen onder leiding van de huidige premier Prayut Chan-o-cha de macht over). De kans dat onwetende toeristen in een gewelddadige politieke demonstratie terecht komen is daarom net zo groot, als dat de premier Prayut per decreet beslist dat alle Boeddhistische tempels in Thailand worden vervangen door katholieke kerken en de Paus het nieuwe staatshoofd wordt.

Een andere opmerkelijke reden waarom Thailand een soort oorlogsgebied voor toeristen is geworden, is deze: “door de rouw voor de overleden koning zijn feestelijke activiteiten beperkt”.

Vreemd… Ten eerste is de publieke rouwperiode al lang voorbij. De koning overleed op 13 oktober 2016 en daarna is er een periode van 100 dagen rouw afgekondigd. Deze liep af op 20 januari 2017 en sindsdien is het ‘business as usual’ in Thailand. Zelfs al zou dat niet zo zijn, begrijp ik niet – maar ik heb dan ook niet de school voor journalistiek doorlopen, ben maar een eenvoudig blogger – dat het beperken van feestelijke activiteiten, nogal gevaarlijk zou zijn voor toeristen?

Je zou toch verwachten dat een journalist, als hij zo iets wereldkundig maakt, op zijn minst daar zelf wat vraagtekens bij plaatst? Waar hebben wij het over? Nogmaals, het beperken van de feestelijkheden….? Welke beperkingen en welke feestelijkheden? En waar schuilt het gevaar?

Ik wil het weten want er wonen vrienden en kennissen van mij in Thailand en die lopen nu op zijn minst levensgevaar. Om het nog maar niet te hebben over een mogelijk trauma omdat ze niet meer kunnen deelnemen aan het feestgedruis of mogen aansluiten in de polonaise. Ik kon er vannacht dan ook niet van slapen.

Rest mij iedereen te waarschuwen voor meer ernstige situaties in Thailand die ook in het reisadvies opgenomen moeten worden: Pas in Thailand op voor laagvliegende UFO’s, waarzeggers die je vakantiegeluk kunnen verpesten door het voorspellen van onheil, bardames die beweren zwanger van je te zijn geworden door uit hetzelfde glas te drinken en het eten van Som Tam die zoveel chilipepers bevat dat de politie in Nederland er met succes pepperspray van maakt.

Oppassen is het devies! Thailand is immers, volgens het journaille, nog gevaarlijker dan het al was.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

56 reacties op “Thailand is volgens de NOS gevaarlijker geworden”

 1. Franky R. zegt op

  Het journaille in Nederland holt al jaren achteruit.

  De conclusie van het ‘tweetal’ is waarschijnlijk gekleurd door Koh Tao en dan helpt het niet als de Thaise politie metten uitgaat van zelfmoord.

  “Ook in de Filipijnen kunnen demonstratie’s tot geweld leiden”

  Nu ja. Zelfs in Nederland kan een demonstratie tot ongeregeldheden uitlopen, omdat er ‘zuurstofverspillers’ tussen lopen die denken te moeten klooien.

 2. ruud zegt op

  Vreemd genoeg is Engeland veilig op de kaart, ondanks de aanslagen in Londen.
  Aangezien er waarschijnlijk ook een flink aantal ( potentiele ) terrorristen in Nederland aanwezig is, is op vakantie gaan naar Thailand misschien wel veiliger, dan thuisblijven.

 3. Chris van het dorpje zegt op

  Kan ik ook eens de woorden van Donald Trump gebruiken .
  Dit is duidelijk ” Fake nieuws “

  • Khun Peter zegt op

   Het is geen fake nieuws, de feiten kloppen alleen de argumenten niet.

 4. Michel zegt op

  De NOS, maar nog veel meer mainstream media in Nederland gaan steeds meer op CNN lijken. Het barst van het FakeNews uit elkaar.
  Steeds meer berichten in de media worden dagelijks ontkracht, vooral bij CCN en NOS is dat schering en inslag.
  Waarom ze haast overal over moeten liegen is mij echt een raadsel. De groep domme mensen die ze nog gelooft wordt met de dag kleiner, waardoor ik me niet kan voorstellen dat hun inkomsten daarop vooruit gaan.
  Voor zover ik op de site van de Nederlandse roverheid kan zien is Thailand ook volgens hun veiliger dan menig ander land. Op een paar kleine provincies in het uiterste zuiden en noorden na geven ze het hele land code geel. Dat betekent veiliger dan Turkije. Alleen Europa, ja zelfs Frankrijk en Italië, welke heel grote problemen hebben met demonstraties en immigranten op dit moment, is nog steeds groen op hun kaartjes.
  Wat men bij NOS dus weer tegen Thailand heeft weet ik niet maar weet wel dat het FakeNews is, wat behoorlijk schadelijk is voor Thailand, en ook voor iedereen die in die onzin van NOS gelooft.

  • Pieter zegt op

   Wel, het is mij echt geen raadsel, het is opzet, de bevolking wordt met veel berichtgeving een bepaalde kant opgestuurd, die de overheid welgevallig is.
   Dat zie je toch ook in het politieke gebeuren?
   Partijen met meer dan een miljoen kiezers worden gedemoniseerd en voor populist uitgemaakt.
   Ben er van overtuigd dat m.n. de NOS dit werkelijk nog veel meer aandikt, overigens is dat voor mij al lang een spreekbuis van de staat.

 5. Marco zegt op

  Tjonge jonge wat een verontwaardiging over dit nieuws.
  Normaal lees ik hier veel blogs over: gevaarlijk verkeer,giftig eten,gevaarlijke vrouwen,misdaad,corruptie,vervuiling,oplichting van toeristen,gevaarlijke schoonfamilie,enzv,enzv.
  Deze bloggers maken zich nu druk om wat nieuws van de NOS.
  Ik vind het eerlijk gezegd nogal hilarisch.

  • Tino Kuis zegt op

   Hilarisch inderdaad. Dit voeg ik nog aan toe.

   Er waren in de afgelopen 3 jaar onder Prayut (niet dat de beste man er zelf iets aan kon doen) meer doden bij bomaanslagen dan in de drie jaar ervoor

   17 augustus 2015 Erawanshrine 20 doden, 125 gewonden

   augustus 2016 Hua Hin, 2 doden
   Surat Thani 1 dode
   Trang 1 dode
   explosies in Patong, Phuket en Phang Nga

   mei 2017 bom in ziekenhuis, Bangkok, 25 gewonden

   Vrijwel dagelijks doden in het Diepe Zuiden (Yala, Patani en Naratiwath) is tenslotte ook een deel van Thailand, nietwaar? Niet dan?

   Voeg er ook het volledig corrupte rechtssysteem aan toe. O ja, Koh Tao, daar is het ook heel veilig…..

   • Khun Peter zegt op

    Ja zeker hilarisch. Vooral als je dan leest dat vooral politieke demonstraties en het beperken van de feestelijkheden (welke?), Thailand het afgelopen jaar een stuk onveiliger hebben gemaakt. De NOS journalisten doen er verstandig aan voortaan eerst jou te benaderen voor een realistische inschatting van de risico’s voor reizigers, jij schudt de feitjes zo uit je mouw.

   • HansNL zegt op

    En laten, weliswaar uit het jonge verleden, we vooral niet de oorlog tegen drugs van Thaksin vergeten met naar schatting 2500+ moorden?
    Behoorlijk heftig staatsgeweld, toch?
    Ietsje geweldadiger en meer doden door geweld, dan wat er tijdens de huidige Prayuth periode door derden is geserveerd.
    Ik vind het enigszins “gekleurd” álá CNN, Reuters e.d. om door meestal islamitisch terrorisme gepleegd onheil op het conto van een weliswaar ongekozen regering te schrijven.

    • Tino Kuis zegt op

     Inderdaad, 2500 doden en dat in drie maanden! Vreselijk! Dat was pas een gevaarlijke tijd!

 6. roja zegt op

  Voor de goed de orde deel ik u mede dat dit NIET het nieuws is van de NOS , maar het bericht van Buitenlandse Zaken ! De NOS heeft het bericht alleen overgenomen !

  • Khun Peter zegt op

   Ja, maar een beetje overbodig. Dat staat namelijk ook in de posting. Het reisadvies van BuZa is klakkeloos over getypt.

   • Henk@ zegt op

    Je kan regeringsadviezen toch niet gaan bewerken? Dat zou betekenen dat elke krant overheidsberichten naar zijn eigen doelgroep zou gaan toespitsen, dat zou een zootje worden denk ik.

    • ruud zegt op

     Je kunt als journalist wel een kritische noot bij de gegevens van de overheid zetten.
     Het is te gek voor woorden, dat journalisten alle nieuws van de overheid zomaar overnemen.

   • Hendrik zegt op

    Kuhn Peter: “Een opmerkelijke conclusie die ze zeer waarschijnlijk zo van het online reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken hebben overgetypt. ”

    …dat zeggen ze ook en wanneer je goed zou hebben gelezen zou je dat de NOS (deze keer) niks anders doet dan citeren. Jij doet erger door hen daarna de schuld te geven het bericht letterlijk over te nemen en hen van alles en nog wat te beschuldigen; je ,moet -in het verderfelijk Nederland- bij de minister van BZ zijn…
    Maar je zult wel een reden hebben voor je ongekend cynisme; misschien beïnvloedt door de grote Trump…

    Dat je ze ‘onze staatsomroep’ noemt verbaast me nog het meest…
    De jouwe zetelt in Thailand….

    Dit alles gezegd door iemand die er n.b. geen enkel probleem mee lijkt te hebben in een land te wonen waar een op zeer ondemocratisch wijze aan de macht gekomen militaire regering de dienst uitmaakt. Misschien dat de Thaise machthebbers jou al zo hebben beïnvloedt dat je aanneemt dat in elk land tegenwoordig een generaal aan de macht staat. Wie zal het zeggen…

    Corretje: “Toeristen kunnen rustig op vakantie komen naar een land dat veiliger is dan dat het was.”
    Ik hoor vanuit Nederland dat men (althans zij die op normale wijze hun partner in Nederland hebben gevonden) helemaal geen zin meer heeft om 12600 kilometer te vliegen vakantie zonder een normaal toegankelijk strand.
    Niet iedereen houdt ervan zich vol te gieten en de beest uit te hangen om daarna ‘van-het-balkon-te-vallen’…

    • Khun Peter zegt op

     Goed lezen blijft lastig Hendrik, ik woon in Nederland en niet in Thailand, kan je ook uit het bericht halen. Als journalisten een citaat overnemen die nergens op slaat dan verwijt ik dat niet de bron maar de journalist die geen kritische vragen stelt.

    • ruud zegt op

     Ik woon in het land, waar het leger de macht heeft gegrepen.
     Maar ik woon niet in dat land, omdat ik dol ben op de overheid.
     Ik woon daar, omdat ik me gelukkig voel bij de gewone mensen van het dorp waar ik woon.

 7. Alex A. Witzier zegt op

  Heb ik net m’n vliegticket betaald en nu moet ik van de NOS naar de huisarts voor ruim een kilo valium tabletten, want van dit nieuws word ik dood nerveus; mogelijk kan ik de reis annuleren, maar ik kan er niet van slapen.

 8. Wim zegt op

  Thailand gevaarlijk?
  Ik las gisteren in de Nederlandse krant dat 1 op de 6 migranten in Nederland crimineel is. Met een ongeveer 90.000 migranten zijn dat, als ik het nieuws mag geloven 13.500 criminelen die er dus binnen zijn gekomen.
  Thailand onveilig. Woon hier permanent ruim 20 jaar en heb me nergens veiliger gevoeld dan hier.

  • rori zegt op

   Moderator: Graag bij het onderwerp blijven.

  • castille noel zegt op

   Woon nu ongeveer van eind 2009 in thailand vroeger kon ik zonder problemen overal zelfs in de avond
   rondwandelen in Udon Thani maar dat is niet meer aan te raden teveel zeer arme mensen en de drugs hebben het niet veel veiliger gemaakt . Vroeger uitgaan bars nu niet meer farang in mekaar geslagen een
   vriend die niet tevreden was over de prestaties van een thai lady opgewacht door haar vrienden per ongeluk
   dood geslagen ?
   Daarna zijn safe open gebroken door (nep) agenten ?
   Het is ondanks de generaal niet echt op verbeterd alleen het uitgangsleven is zeker getroffen hier maar ook
   in andere steden in Thailand.

   • Khun Peter zegt op

    Veiligheidsgevoel is zo’n beetje de meest subjectieve waarneming die er bestaat.

 9. Jaap zegt op

  Uit mijn hart gegrepen !

 10. Gerrit zegt op

  Beste Corretje,

  Er is wel een “soort” democratie in Thailand.

  In de westerse wereld kiest de bevolking kamerleden, die vervolgens een minister president aanwijzen, meestal hij of zij van de grootste partij en deze kiest de ministers.

  In Thailand gebeurde het precies andersom, Pyrut heeft eerst zichzelf en de ministers aangewezen en daarna van elke beroepsgroep, mochten mensen zich opgeven voor parlementaire, voor de beroepsgroep “taxichauffeurs” waren er meer dan 10.000 kandidaten. Voor de beroepsgroep “militairen” had Pyrut, voor het gemak, maar een heleboel zetels gereserveerd, tenslotte zijn er ook veel militaire in Thailand. Voor de beroepsgroep “boeren” het grootste deel van de bevolking waren ook enkele zetels gereserveerd, waarschijnlijk omdat deze mensen toch geen tijd hadden om vrij van het land te krijgen.

  Dus er is wel een soort democratie, alleen anders dan in de westerse wereld.
  Maar alles bij elkaar, moet ik zeggen dat het een heel stuk beter gaat dan met politieke partijen.

  Gerrit

 11. Koge zegt op

  Trump heeft gelijk, de media komen met heel veel fake nieuws

  • ruud zegt op

   Vooral Twitter.

 12. Jo Beerkens zegt op

  Als je even naar het reisadvies voor Thailand kijkt op de website van Buitenlandse Zaken, is dat op zich redelijk in orde. Wel is de informatie enigszins “belegen”.

  Maar globaal kloppen alle punten en dan kun je ook zien dat het allemaal wel meevalt. Echter om te waarschuwen dat er minder feestelijkheden zijn, hoort volgens mij niet in zo’n lijstje thuis.Inderdaad, de frustratie om de polonaise te missen, zoals Khun Peter schrijft.

  De fout zit duidelijk bij de NOS, die bij dit thema wel heel erg ver uit de bocht is gevlogen. Inderdaad, wat sommige schrijvers hierboven zeggen, journalistiek prutswerk.

  Overigens, al eens op maandagavond naar “Opsporing Verzocht” gekeken ? Ik zou eerder een negatief reisadvies voor Nederland willen afgeven.

 13. Henk Hauer zegt op

  Stuk veiliger hier dan in Europa. Domme journalisten. Noemt de Amerikaanse [president fake news

 14. online zegt op

  Thailand is volgens de NOS gevaarlijker geworden, ja voor andere landen misschien.
  Blijf gewoon lekker op vakantie gaan naar thailand, is wel belangrijk pas je aan.
  Heb respect voor de thaise mensen en u vakantie loopt op rolletjes dan is het echt,
  het land van de zon nog een Tip pas op met de weg oversteken dat is pas GEVAARLIJK.
  fijne vakantie

 15. Fransamsterdam zegt op

  De NOS heeft de reisadviezen van Buza als uitgangspunt genomen en die vergeleken.
  En dan blijkt dat er een aantal gebieden is waar men geadviseerd wordt met een hoger militair/politiek veiligheidsrisico rekening te houden. Tsja, wat moet je ermee. Komkommertijdjournalistiek.
  Met de feitelijke veiligheid en het subjectieve veiligheidsgevoel heeft het allemaal weinig te maken.
  In Europa kennen we tegenwoordig de ‘dreigingsniveaus’, wat momenteel in Nederland ‘substantieel’ is.
  Ik denk dat het een koud kunstje is om aan de hand van krantenarchieven aan te tonen dat de objectieve veiligheid in een land toeneemt, als het dreigingsniveau stijgt. Meestal wordt een aanslag immers onverwacht gepleegd, bijvoorbeeld tijdens dreigingsniveau X, waarna het dreigingsniveau direct wordt verhoogd naar X + 1, en er vervolgens niets meer gebeurt.

 16. Hans van Mourik zegt op

  Ik ben inmiddels meer dan 20-jaar woonachtig in dit land van de eeuwige glimlach, en ook ik moet bekennen dat er heel veel onjuistheden en gevaar in Thailand aanwezig zijn tot de dood aan toe.
  Voor diegene die deze kingdom voor het eerst bezoeken.,is er werkelijk enig gevaar aanwezig… juist door de onervaring die zij hebben.

 17. Harrybr zegt op

  De oorsprong van dit verhaal is nadrukkelijk nIet DORO “deze dames en heren van NOS” MAAR ZEER EN ZEER DUIDELIJK van het online reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken.

  Ik sta overigens verbaasd geen enkele reactie van de door Thailandblog zo onvolprezen NLe ambassade in Bangkok hierbij te zien.

  • Khun Peter zegt op

   Nog maar weer een open deur ingetrapt. Goed lezen blijft lastig. Wat staat er in het artikel?: Een opmerkelijke conclusie die ze zeer waarschijnlijk zo van het online reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken hebben overgetypt.

 18. Leo zegt op

  Dit onderwerp van de NOS ging over de 24/7 bereikbaarheid van een afdeling van het ministerie van buitenlandse zaken. Je zag ook een wereldkaart in beeld en daarop zag je dat Thailand rood was, gelijk aan Syrie, Oekraine etc.. Mijn eerste reactie was dan ook, hoelang liggen zij al onder die steen en dat de NOS dit klakkerloos overneemt, is verwerpelijk.

  Het ministerie van buitenlandse zaken moet daar dus snel iets aan doen, want dit kost Thailand vele inkomsten.

 19. Wil zegt op

  Misschien gewoon ook even het advies van Buza lezen. (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/thailand) Dat de NOS zich daar op baseert is natuurlijk helemaal niet zo vreemd en dat ze de adviezen overnemen is natuurlijk helemaal correct. Of zou elke krant en/of nieuwszender zelf weer onderzoek moeten gaan doen en dan bekendmaken wat ze zelf van vinden? Zal lekker consistent worden….

 20. Michael zegt op

  Hahahahahahahahha de NOS…..
  ze kunnen beter zeggen dat Nederland onveiliger is geworden, omdat hooggeplaatste ambtenaren ongestraft kinderen mogen misbruiken. Er zijn zat alternatieve media kanalen die grondiger de feiten dan de Nederlandse onzin spuier.

 21. Peter zegt op

  Wat een onzin verhaal als je zoiets schrijft moet je wel je huiswerk goed doen.
  Het is in Thailand veiliger dan in Parijs en Londen.
  Ga alleen niet naar de zuidelijke provincies aan de grens met Maleisië.
  Groet Peter

 22. De zegt op

  Tsja, de media.
  Ik weet niet meer wat betrouwbaar is en wat niet. Persoonlijk heb ik zo’n gevoel van “ben ik blij dat ik in Thailand woon”.
  Al die bomaanslagen, al die berichten over immigranten en vluchtelingen die hommeles maken daar in Europa. Dan is het hier toch wel een stuk rustiger. Ik heb er totaal geen probleem mee om rond te reizen in dit land.
  Natuurlijk, het is mogelijk wat te lang geleden dat ik in B of Nl was, mogelijk is al die onheilstijding ook overdreven.

  Mogelijk zou men in Europa eens een stel technocraten aan de macht moeten brengen. In plaats van die zogenaamde zelfbenoemde ‘democraten’.
  Let wel, ik zeg geen militairen. Alhoewel -waar ik woon- momenteel niemand last van heeft. Integendeel.
  Maar wel goed aan de kaak gesteld door de auteur.

  Thailand onveilig? Nonsens.

 23. HansNL zegt op

  We kunnen met zijn allen gewoon stellen dat de meeste “journalisten” het nieuws, zelfs als ze ter plekke zijn, bij voorkeur overnemen van grote nieuwsagentschappen of ooverheidsinstellingen en heel weinig of niets doen aan verifiëring van feiten.
  Het ergste is dat redacteuren e.d. gewoon meegaan met het journaille en daarmee het niveau van hun kranten e.d. zover omlaag trekken dat mensen, met het internet in de hand, zogezegd, de gekleurde berichtgeving als kennisgeving aanneemt en geen krant of tv meer gelooft.
  De teloorgang van de pers.
  Uitzonderingen daar gelaten…….hoop ik.

  • Khun Peter zegt op

   Ja, vrijwel al het nieuws wordt door persbureaus zoals ANP, Reuters etc. afgenomen, even iets herschreven en dan publiceren. Komt natuurlijk ook doordat we steeds minder kranten lezen en het nieuws gratis van internet plukken. Kranten moeten om het hoofd boven water te houden redacties steeds kleiner maken.

 24. FonTok zegt op

  Waar kunnen we ons toch allemaal druk over maken zeg…… Het is inderdaad komkommertijd…Voor mijn gevoel is Thailand nog precies hetzelfde als 10 jaar geleden. Ik voel me er nog steeds veilig.

 25. NicoB zegt op

  Orwell zei het al:
  ” Journalism is printing what someone else does not want to print, everything else is PR. ”
  NicoB

 26. thailand John zegt op

  Ik woon al zeer lang in Thailand en je kunt er rusti op vakantie gaan, maar je moet net als overal,geen domme dingen doen.Overal ter wereld loop je een bepaald gevaar. Dus het is een belachelijk advies van Buitenlandsezaken en blindelings over genomen door de NOS. In Thailand ben je net zo veilig als in Amsterdam, Rotterdam,Eindhoven en ik denk zelfs veiliger. En sorry je kunt beter een regering als in Thailand hebben dan de wel edele heer en Ministerpresident Rutten en zijn regering. Hartelijke groeten van uit een redelijk goed veilig Thailand.

 27. Marcel zegt op

  Wat een schandalige conclusie van het luie Nederlandse journaille, ik voel me veilger in Thailand dan op de Dam in Amsterdam of Londen, Parijs Brussel. Men doet de Thai veel tekort door dit zo te stellen. Schaam jullie! Waar zijn deze mensen uit welk ei gekropen?

 28. Dvd Dmnt zegt op

  ‘Thailand is gevaarlijker, onveiliger geworden’ wil niet per se zeggen Thailand is gevaarlijk.
  Kleine nuance in neerschrijven, maar een groot verschil in betekenis.

  Met pieken in terrorisme is eigenlijk de wereld gevaarlijker geworden. Ook onze lage landen, Frankrijk, … na verschillende terroristische aanslagen.

  Het aangehaalde ‘Politieke demonstraties kunnen er tot geweld leiden’. Wel in Mei ’68 was dat al zo bij ons. Dat zijn stellingen die overal ter wereld gelden.

  Maar weet je, we volgen het advies dat we zelf gaan zoeken. De ene bij Buitenlandse Zaken, de andere bij De Telegraaf. Of we Googelen het. En in de Bar Beer drinkt de ene wijn, de andere Leo beer en ze zullen het eens of oneens zijn, over de veiligheid? Wie dronken naar huis rijdt loopt een veiligheidsrisico. Maar ook de nuchtere kerel die de straat over steekt, kan door de dronken man aangereden worden.
  Dar zijn we het wel over eens, de verkeersdoden in Thailand.
  Dat onze journalisten daar niet voor waarschuwen als kanttekening?

  De kritische beschouwing van Khun Peter smaakt mij wel.

  Pro Sit, op de gezondheid!

 29. fred zegt op

  Als men onder veilig begrijpt dat je hier zelfs laat op de avond kan rondlopen zonder bestolen te worden of aangerand is dat zeker zo. Thais en of Aziaten in het algemeen laten je met rust….en al zeker als jij hen ook met rust laat.

  Kom je echter om één of andere reden terecht of onterecht in contact met overheids instanties verzekeringen…advocaten..gerecht ..politie…dan is Thailand een pak minder veilig als pakweg B of NL . Thailand is nu éénmaal geen rechtstaat.
  Op zo’n moment ben je 100 x veiliger in een westers land.

 30. Marijke zegt op

  Nou wij gaan al jaren naar Thailand.Ik moet zeggen ik heb me er nooit on veilig gevoeld.We weten dat er in het zuiden nog wel eens aanslagen ware.Maar waar ben je tegenwoordig wel veilig.Net wat iemand al schreef engeland bv of de aanslag in duitsland en frankrijk. Nee voor ons geen reden om er niet meer heen te gaan.Wij kijken al weer uit naar feb.

 31. Marc zegt op

  Jammer dat de nadruk op Thailand valt in het NOS verhaal. Het is natuurlijk overal in de wereld gevaarlijker; het wemelt momenteel van de mensen die denken naar de hemel te gaan als ze een bommetje gooien en onschuldige mensen doden. Van deze psychopaten, waarvan we in het grootste deel van Thailand (nog) niet veel last hebben, moeten we eerst af. Thailand is daarom zeker niet meer gevaarlijk geworden dan Europa, het midden Oosten en ook USA.
  Overigens vind ik het toch ook in Thailand minder veilig en het is ook smeriger geworden op straat in de 10 jaar dat ik nu in Thailand woon; niet zo zeer vanwege extremisten, maar meer vanwege steeds grotere beheersproblemen van “Thaise haantjes” in geval van gezichtsverlies en natuurlijk de steeds grotere verkeer’s chaos en de steeds groter wordende viezigheid op straat. Gelukkig zijn de vele loslopende honden niet zo “bijtgraag”, maar toch ook nog steeds smerig. Als we dit allemaal eens in het gareel zouden kunnen krijgen, zouden we, als Thailand, waarschijnlijk bovenaan de ladder staan qua veiligheid en weer het No 1 LOS zijn.
  Maar ik ben het eens met de meesten van jullie; de NOS slaat in relatieve zin de plank behoorlijk mis.

 32. Jay zegt op

  Woon in Pattaya en voel me een heel stuk veiliger dan in een middelgrote of grote stad waar dan ook in Europa . Tachtig nationaliteiten en navenant vrijwel geen serieuze incidenten . Het verkeer daarentegen …

 33. chris zegt op

  Als je zoiets beweert of overneemt verwacht je dat een journalist onderscheid maakt tussen de feitelijke onveiligheid (op basis van statistieken: moord, doodslag, verkeersonveiligheid, berovingen, verkrachtingen, afpersing, knokpartijen, terroristische aanslagen of pogingen daartoe enz. enz.) en daarnaast de subjectieve onveiligheid. Deze laatste verschilt per individu en heeft te maken met je eigen gesteldheid (angstgevoelens), de plaats/regio/buurt waar je woont, hoe je jezelf gedraagt en je persoonlijke ervaringen in het verleden met vormen van geweld (precies op de verkeerde plaats zijn op het verkeerde moment).
  Alleen over het eerste kunnen meer objectieve conclusies worden getrokken en ik zie de bewijzen daarvan niet.

 34. loe zegt op

  Ik voel me ook helemaal niet onveilig in Thailand, maar de hele wereld is onveiliger geworden, dus ook Thailand waarschijnlijk.
  Dat er behalve in het verre zuiden ook op Phuket, Samui en Bangkok bomaanslagen zijn geweest is geen
  nieuws van de nep-journalistiek, maar een feit.
  Ik woon op Samui en word de laatste tijd steeds gecontroleerd bij het vliegveld, de Makro en Big C, als
  ik daar met de auto binnen rijd en ga parkeren.
  Bij BigC maken ze de laatste tijd ook een foto van je rijbewijs, als je naar binnen wilt rijden.
  Dat zal heus wel te maken hebben met angst voor aanslagen en een toenemende onveiligheid.
  Maar dat zal wel weer ontkend worden door de ”optimisten” 🙂

 35. loe zegt op

  Was ik gisteravond gezellig uit eten in Lamai (op Koh Samui). Helemaal niet onveilig.
  Lees ik net op ThaiVisa.com, dat een toerist een lijk van een vrouw heeft opgegraven
  op het strand van Lamai. (Waarschijnlijk geen zelfmoord, dit keer)

  De toerist lag te zonnen op het strand en vond, dat het stonk en vond toen het lichaam,
  dat er waarschijnlijk al 3 dagen lag.
  Ze konden nog niet vaststellen het een Thaise of een Farang is.

  We gaan toch hopelijk niet Koh Tao achterna, hier.
  Nu weet ik wel, dat dit ook in Zandvoort had kunnen gebeuren, maar toch…….

 36. Chris Visser Sr. zegt op

  Fantastische ontrafeling van een bang makende leugen!!! 🙂

 37. Slagerij van Kampen zegt op

  Het zal allemaal wel kloppen. Laatst zag ik nog, waarschijnlijk als laatste van ons allen hier de film: Bangkok dangerous. Overtuigend gevaarlijk! Overigens schijnt het op het ogenblik ook bijzonder onveilig te zijn op Koh Tao

  • Sjaak S zegt op

   Ja, heel gevaarlijk… zo gevaarlijk dat er mensen zijn die daar zelf een gevaar voor eigen leven worden door zelfmoord te plegen… dat is toch het gevaarlijkst als de moordenaar jezelf bent…maar die gaat dan ook overal mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website