Het is altijd lente, in de ogen van de tandartsassistente

Door Hans Bos
Geplaatst in Column, Hans Bos
Tags: ,
25 december 2015

Ook de Thaise juffrouw die mijn tandarts in Hua Hin terzijde stond had fraaie ogen boven haar mondkapje. Maar die vielen in het niet bij die van de zeer vrouwelijke tandarts die in mijn mond aan het repareren was geslagen.

Kun je verliefd worden op iemand die je niet kent, nog nooit eerder hebt gezien? Het overkomt me wel vaker, maar het gevoel sloeg dit keer in als een bom. Mijn tandarts woont in Bangkok, zo heb ik haar tussen de behandelingen tijdens het spoelen kunnen ontfutselen. Drie dagen per week werkt ze in Hua Hin, op dinsdag tot en met donderdag. Omdat ze de sfeer in deze Thaise badplaats zo leuk vindt. Wellicht ook een beetje omdat dit farang-bejaardenhuis vol zit met klanten, patiënten, zo u wilt.

Enfin, ik lig dus in een hulpeloze houding in de stoel van de tandarts in kwestie. Haar ware naam onthul ik niet, ze zou er verschrikkelijk door in verlegenheid raken. Ze spreekt perfect Amerikaans, want heeft een jaar in het noorden van Amerika gewoond. Ik heb geen idee hoe oud ze is; ik schat ongeveer dertig. Mijn tandarts is ongetrouwd en heeft geen boyfriend. Of ze bloosde toen ze mijn vraag beantwoordde, weet ik niet, verborgen achter het mondkapje.

Haar handen zijn zijdezacht, evenals haar stem. Met korte bewegingen van haar hoofd stuurt ze de assistente aan. Ze werkt zonder beschermende bril. Ik krijg die wel, tegen het spuitwater tijdens het boren. Af en toe kijk ik naar haar ogen, die dicht boven mijn open mond zweven. Ik zou haar bijna een zoen geven, door het mondkapje heen. Maar de gedachte aan het gevolg: trekken van een tand zonder verdoving, doet me bedenken.

Hoe moet het nu verder? Geen idee. Ook deze liefde zal in schoonheid sneven. Zij weet het niet en ik durf het niet te zeggen. Mijn gebit is nu in orde, dus ik zie haar mogelijk pas bij een controlebeurt in juli van het volgend jaar. Of er moet tussentijds een vulling uitvallen. Ik zou het bijna gaan hopen.

15 reacties op “Het is altijd lente, in de ogen van de tandartsassistente”

 1. r zegt op

  Ls,

  Heel herkenbaar, heb het verschillende keren meegemaakt. Je ga voor je plezier naar de docter toe of tandarts. Geweldig Gr Rob

 2. jasper zegt op

  Ik had hetzelfde in Bangkok Trad Hospital. Die mondkapjes, en die ogen. Boy oh boy. Het is dat mijn vrouw bij mij op de kamer sliep, maar het waren 10 speciale dagen.

 3. Hans Struijlaart zegt op

  ik moet ook mijn gebit onder handen laten nemen.
  Thailand is dan wel een optie voor mij, goedkoper.
  Heb jij het adres van deze schone tandarts voor mij Hans?

  Groeten Hans

 4. Ronald zegt op

  moet nodig naar de tandarts in Hua Hin ,
  misschien kunt het adres vermelden ?

  gr. Ronald

 5. Jan zegt op

  Mag dan ook een paar centen kosten. Succes

 6. Hans Bos zegt op

  Ik verklap liever niet naam en adres van deze tandarts, omdat ik eventuele concurrenten niet wijzer wil maken dan ze al zijn.

 7. rori zegt op

  Hans
  Ik heb dringend een tandarts nodig.
  Vind het trouwens vreemd dat je het adres niet durft te geven

  • Jan zegt op

   Ik snap dat wel, als je het spannend wilt houden, moet je niet alles vertellen.
   De groeten, …..

  • rob zegt op

   Duizenden andere tandartsen in Thailand…..

 8. Marcel zegt op

  Beste Rori,
  Wat jij vreemd vindt aan het niet vrijgeven van het adres, vind ik weer vreemd (en veel zeggend).
  Respect voor het moraal kompas van Hans (is op zijn plek).
  Het leven- en zeker de liefde is een ontdekkingstocht waarin iedereen zijn eigen pad loopt.
  Je zou (ook) een aantal tandartsen kunnen gaan bezoeken, dan kom je wellicht je ‘eigen’ vlammetje tegen ipv ‘een aanrader’. Het lijkt mij ook niet zo’n sterke openingszin ‘I have been reading about your eyes on a blog 🙂
  Kerstgroet, Marcel

 9. Ronny Cha Am zegt op

  Niet panikeren jongens, bij mij in Cha Am zijn het 3 kapjes en zes oogjes…service nog beter dan Hua Hin en op de actergrond hun ipod vollop muziek. Hier is het echt heel leuk, je zou speciaal gaan gaatjes opzoeken in je gebit!
  Groetjes in Cha Am

 10. Hans Bos zegt op

  Nog niet zo lang geleden bereikte mij het verhaal van en tandheelkundige kliniek in Bangkok waar de patiënt een voetmassage krijgt tijdens de behandeling. Lijkt me een uitstekend idee!

 11. Wim P zegt op

  Ik zou deze tandarts van U de klandizie gunnen, en de verdiensten want daar doet zij het toch voor!!!
  Om er wat van over te houden de inrichting van zo’n praktijk is niet gratis.
  Ik zit zelf op Koh Samui en dus geen rivaal.
  Succes
  Wim P

 12. Alex zegt op

  Liever een verdoving dan een knappe tandarts.

 13. KritiKus zegt op

  Beste Hans,
  Ik ken haar (overigens niet de dame van de foto), ze is idd fantastisch met idem dito ogen … Zonder mondkapje val je helemaal van je (tandarts) stoel …
  Ik ga om de dag voor controle bij haar, wat ze overigens helemaal niet vreemd vindt …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website