Hoe was jouw jaarwisseling in Thailand, België of Nederland? En wat zal 2014 ons gaan gaan brengen? Wist je trouwens dat 81 procent van alle Nederlanders goede voornemens maakt? Hoe dat percentage bij de Belgen ligt weet ik niet maar dat zal niet veel verschillen neem ik aan.

Sporten, afvallen, stoppen met roken, minder drinken en geen stress: bij het nieuwe jaar horen goede voornemens. Daarvan denkt 80 procent dat deze ook echt gaan slagen en dat in 2014 álles beter wordt, zo blijkt uit onderzoek van ING. Zelfs 28 procent van de mensen is erg overtuigd dat de goede voornemens gaan lukken.

De top 5 goede voornemers van Nederlanders voor 2014:

1. Afvallen
2. Minder druk maken
3. Meer sporten en bewegen
4. Zuiniger leven
5. Beter voor mezelf opkomen

En jij?

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014? De Thaise taal leren? Je inzetten voor de Thaise gemeenschap? Je Thaise vriendin ten huwelijk vragen? Minder generaliseren? Het boekje ‘Het beste van Thailandblog‘ kopen om Operation Smile te steunen?

Laat het ons weten en reageer.

P.s.  mijn goede voornemens voor 2014 zijn: minder snoepen, meer tijd voor familie en vrienden maken, nog beter op mijn gezondheid letten en niet te snel oordelen of veroordelen. En ja, ook ik moet een aantal kilo’s kwijt.

4 reacties op “Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?”

 1. Elly zegt op

  Nieuwjaar gevierd met echtgenoot en dochter aan de rivier bij Chatrium hotel. Thema avond. 1920!!! Personeel, manager en dus ook wij gekleed in de stijl van de jaren 1920. Geweldige band met tussendoor optredens van dansgroepen en uiteraard ook het swingen uit die jaren. Het viel me op hoeveel gasten nog zich de Charleston konden herinneren EN meedansen!
  Zo rond 23.15uur lag de rivier vol met boten waarin feestgangers hun opwachting maakte van het vuurwerk!!
  Spetterend vuurwerk gezien!!!
  Tig lampionnen tegen het donker heelal maakte het compleet.
  Om 01.00 uur het thuisfront de foto’s en filmpjes doorgestuurd met de beste wensen! (waren we eindelijk eens een keer de eersten dus dat voornemen is volbracht).
  Mijn voornemens zijn; blijven genieten van mijn gezin, vrienden en familie en me elke dag gelukkig prijzen dat we niet in een oorlogsgebied wonen, waar honger, dorst armoede enz heerst. Een dak boven ons hoofd en een ziekenhuis in
  de buurt mocht het nodig zijn. Blij zijn met wat we hebben en niet wat we niet kunnen hebben. Dit zijn mijn voornemens en dat lukt het beste omdat ik het al jaaaaaren vol kan houden.
  Voor iedereen de allerbeste wensen zonder teveel zorgen en stress.
  Oeps! Toch een goed voornemen: boekje Thai blog kopen!!! Wedden dat me dat lukt? 😉 x

 2. Gerrie Q8 zegt op

  Een eerlijk antwoord op deze vraag; 2012 lag ik om 22.00 in bed vanwege het feit dat een dronken Thai zich tegen een lantarenpaal had doodgereden met een flinke slok op. Niet zo erg, want dat deed hij zelf, maar door de klap sloeg de paal omver en braken alle draden. Gevolg; het hele dorp waar ik woon zat zonder licht. Mens erger je nieten bij een lichtje van Verkade trekt me niet, dus…….
  2013 een dag of twee geleden dus. Werd om 16.00 uur door een paar mensen in het dorp geroepen om wat te komen drinken. Een biertje natuurlijk, maar om 22.30 zat ik daar nog met een aantal biertjes achter mijn kiezen en het aangeboden Thaise eten heb ik beleefd afgeslagen. Mijn vriendin heeft me naar huis gebracht en in bed gelegd want ik begon op een trompet te blazen en Andre Hazes te karaoken.
  Nieuw voornemen voor dit jaar? Dat ik beloof op 31 december a.s. 00.00 nuchter te halen, of er moet weer een onverlaat een lichtmast omver rijden.

 3. Jan Dekker zegt op

  Zoals altijd, elk jaar, al jaren achtereen beloof ik mezelf te stoppen met roken en drinken. En elke keer als het moment nadert denk ik dan. Waarom eigenlijk. Ik leef gelukkig en goed zoals ik doe. En een jaar langer leven kost ook heel veel geld.
  Bovendien ben ik al negen jaar ouder dan ik gedacht te gaan halen. Ik heb geleefd als een beest. Heb… dus. Nu gaat het lekker rustig aan.

 4. Adje zegt op

  Helaas zie ik nog maar weinig reacties. Durft men geen goede voornemens te maken omdat die meestal toch niet uitkomen? Mijn goede voornemen is om mijn Thaise vrouw naar Nederland te halen. Over enkele dagen ga ik voor bijna 4 weken naar Thailand. Op 2 februari ga ik terug naar Nederland en op 3 februari begint mijn vrouw de inburgeringscursus bij NLB in Bangkok. Hopelijk kan ik medio april de MVV aanvraag doen. En nu maar hopen dat mijn wensen uitkomen en dat de verkiezingen en eventuele ongeregeldheden geen roet in het eten gooien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website