Als men in het algemeen denkt aan een expat, dan ziet men meestal iemand, die werkt voor een internationaal bedrijf in het buitenland. Hij heeft qua werk en beloning goede vooruitzichten, woont met gezin in een mooi huis en zijn kinderen gaan naar een internationale school.

Ook voor Thailand geldt dat, maar daar is het aantal “soorten” expats nog wat uitgebreider met bijvoorbeeld gekwalificeerde leraren, eigenaren van een bedrijf en pensionado’s. Meer dan elders in de wereld hebben expats zich permanent in Thailand gevestigd, gaan een relatie aan met een Thaise dame, passen zich aan de Thaise cultuur, hebben vaak Thaise kinderen en leven hier een lang en gelukkig leven.

Maar niet alle expats in Thailand zijn van onbesproken gedrag, want een minderheid van hen bezoedelen de reputatie van buitenlanders, ik noem ze maar even de mensen met vooroordelen, de White Knights en de Cheap Charlies, kortom de klootzakken.

Men kan de expats dus niet over één kam scheren en men ziet dan ook gunstige en minder gunstige eigenschappen van die buitenlanders. Ik heb ze nu door de jaren leren kennen en deel ze wel eens in – naar de titel van de klassieke western – the Good, the Bad and the Ugly.

The Good

 • Heeft veel levens- en reiservaring waaruit hij kan putten, heeft goede vooruitzichten en kan daar goed over praten.
 • Is nieuwsgierig van aard; altijd op zoek naar nieuwe mensen, plaatsen en dingen..
 • Is vriendelijk en accepteert nieuwe mensen en culturen zonder vooroordeel.
 • Is goed op de hoogte van taal en lokale gewoontes en is over het algemeen bereid anderen daarbij te helpen.
 • Is vaak relaxed en past zich moeiteloos aan in nieuwe omstandigheden.
 • Ziet vaak de humor wel in als de omstandigheden eens wat tegenzitten.

The Bad

 • Kan erg cynisch zijn en ziet het goede van Thailand niet in
 • Zou eigenlijk terug moeten gaan, maar ook zijn thuisland deugt niet
 • Kan onuitstaanbare barverhalen vertellen en je van ongevraagd (verkeerde) adviezen voorzien,
 • Voelt zich superieur naar nieuwe, minder ervaren expats.
 • Hij is een White Knight, weet “alles” van Thailand en je kunt maar beter naar hem luisteren.
 • Heeft grote moeite met de lokale wetten en gebruiken en vindt zich boven de Thaise wet verheven.

The Ugly

 • Hij brengt zijn vooroordelen mee vanuit zijn thuisland, inclusief racisme en seksisme.
 • Kan onbeschoft zijn en in de veronderstelling leven, dat “elke” Thaise vrouw voor geld voor hem beschikbaar is
 • Projecteert zijn eigen onzekerheden en problemen op Thailand, in plaats van hand in eigen boezem te steken. Probleem met een vriendin? Dat komt niet omdat hij niet kan omgaan met een relatie, maar door haar, want zij is een Thaise.
 • Verwacht van Thailand dezelfde omstandigheden als in zijn thuisland en weigert zich aan zijn nieuwe omgeving aan te passen.

In welke categorie zou u door anderen geplaatst worden?

Bron: enigszins aangepast artikel uit What’s on Sukhumvit

– Herplaatst artikel –


» Laat een reactie achter


Rating: 2.36/5. From 11 votes.
Please wait...

38 reacties op “Expats in Thailand: The Good, The Bad and The Ugly”

 1. Gerard zegt op

  Ik zou me zelf wel plaatsen in de eerste categorie, al vind ik het niet opportuun dat men dat van zichzelf vind,maar ja de vraag is gesteld! Ben steeds nieuwsgierig wat er gaande is, ga regelmatig op reis met de dochter en kijken niet op een bathje, drinkgeld hoort erbij als je tevreden bent, Draag ook zorg voor een neef van men vrouw (19 jaar) betaal al wat hij nodig heeft ,woont bij ons in en is een zeer goed student. Tussendoor een beetje de mama sponseren komt er ook bij.Als er werk is in de Belg. club kan men steeds op me rekenen, Voila maak zelf nu je besluit ?

 2. Jacques zegt op

  Dit wordt wel erg persoonlijk, maar ik werd vroeger in Nederland de Hollandse Clint Eastwood genoemd en verdien het dan ook om in de Good categorie te vallen. Mogelijk dat een Gringo er ook onder valt. Tevens denk ik dat er nog wel meer categorieën aan kunnen worden toegevoegd om uit het zwart wit denken te blijven. Als laatste merk ik op dat er in ieder mens goed en kwaad schuilt en dat openbaart zich in de situaties die er dan toe doen.

 3. Hans Pronk zegt op

  Waarschijnlijk hangt het ook van de omstandigheden af of je in categorie 1, 2 of 3 zit. Zelf denk ik natuurlijk dat ik in categorie 1 val maar als dat zo is komt dat door de goede invloed van mijn vrouw. En het feit dat we een visvijver hebben waar de Thai graag een hengeltje uitwerpt zal ook wel helpen. Dan kom je tenminste in een aangename sfeer in aanraking met je medemens.
  En dan blijkt ook dat de Thai (beperkt) lichamelijk contact niet schuwt. Zo is er een Thai die elke keer als hij mij ziet (bijna elke week) mij omhelst. Dat zal hij wel van een Amerikaanse film overgenomen hebben. Vrouwen doen dat niet, daar heb ik zelfs nog nooit een hand van gehad. Nu ja, dat geldt natuurlijk niet voor masseuses.

 4. Chris verhoeven zegt op

  Als ik een keuze moet maken, dan voel ik me in categorie the good thuis.
  Ik ben zelf getrouwd met mijn thaise vrouw en kken alle vooroordelen inmiddels wel.

  Als ik met mensen hierover in gesprek ga, probeer ik ze altijd te overtuigen van de goede dingenin Thailand.

  Ik ben juist met Thailand in Aanraking gekomen doordat kk nieuwsgierig ben naar andere landen dn culturen en stel me dan ook helemaal open hiervoor.

  Je mag in een relatie met een thaise ook niet egoïstisch zijn. Als je goed bent voor je vrojw, is zij dat ook voor jou. Althans dat is mijn ervaring.

  Groeten Chris

 5. ruud zegt op

  Hebt u nog meer smaken?
  Bij de bad en de ugly voel ik mij beslist niet thuis, maar zo open, nieuwsgierig en reislustig als de good spreekt me toch ook niet aan.

 6. angelique zegt op

  Zou me graag in de *good* categorie willen plaatsen maar vermoed dat er ook wat van *the bad* in me zit, Niks van *the ugly* gelukkig! . Vind alle 3 categorieën wel erg zwart/wit trouwens, alsof je alleen maar of good OF bad/ugly bent 😛 Denk dat de meeste van *ons expats* wel een combi zijn als we heel eerlijk zijn. We ergeren ons toch allemaal wel eens aan de regeltjes,, zijn echt niet altijd even vriendelijk./lief/aardig/goed tegen en voor de ander?

  Ik noem mezelf vriendelijk en reislustig, ondernemend, pas me aan de cultuur aan maar niet in alles. Kan me redelijk redden met de taal maar het zou veel beter kunnen 😛 Ben wel relaxed en neem de dingen meestal zoals ze komen, is het niet vandaag dan morgen. Je moet wel want het gebeurt toch niet eerder 😀

  Zie het goede en mooie van Thailand maar ook de minder mooie kanten, dus die roze bril draag ik niet echt. Al met al, gewoon een doorsnee vrouw die van Thailand houd, er meer dan 10 jaar woont met man en kind tot volle tevredenheid,. Zou niet meer weg willen B|

 7. John Chiang rai zegt op

  Ik zou mij grotendeels ook onder de eerste categorie het liefste zien,omdat ik ook open sta voor iedere cultuur zonder vooroordeel. Ik probeer door dat ik mij iedere dag zelf verbeter in de Thai taal,steeds meer te begrijpen,en probeer alles te achtervragen,zodat niets op vermoeden en fantasie gebaseerd blijft. Alleen als mij persoonlijk iets niet zo goed bevalt,wil ik ook het recht houden dit mede te delen,zonder dat ik van mensen veroordeeld wordt, die alles proberen goed te praten met de woorden cultuur verschil. Smaken verschillen over de hele wereld,en een cultuur zodanig te verheerlijken,dat de gezonde visie, en denkvermogen er onder gaat lijden,is volgens mij,meer als dom. Voor deze laatst genoemden,die alles goed praten,niets verkeerds zien,en zelfs de eigenschap bezitten het eigen thuisland af te kraken,zou men eigenlijk de titel moeten aanpassen in ,THE GOOD, THE BAD, THE UGLY and the STUPIDS,omdat deze laatste categorie nog ontbreekt in het rijtje.

 8. theoweert zegt op

  Ja in de goede, maar had jullie dat anders gedacht.

  Er zullen wel wel geen of anders in incognito mensen hier iets plaatsen, die in de twee nadere groepen behoren. Terwijl ik bij het lezen van de flora zowel op dit forum, als op andere en Facebook de meerderheid van de berichten me doet vermeoden dat de andere groepen veel groter zijn 😉

 9. Jan Belg zegt op

  Chris,
  Welke farang ben jij dan?
  Ik zou zeggen een vooroordeel heeft iedereen, en kritiek mag iemand toch geven neen?
  Tenslotte maken wij een groot part van het bruto nationaal inkomen hier.
  Wat mij ergert als farang hier, is dat er zoveel voddeventen rondlopen. Slordig gekleed, vies, dat maakt toch ons imago kapot?
  Zeg maar
  Jan

  • chris verhoeven zegt op

   hoi jan,

   ik ben geen expat. ik woon helaas niet in thailand. mijn echter nog wel.
   ik heb wel al alle vooroordelen naar me toe geslingerd gekregen en je leert ermee omgaan.

   natuurlijk heeft alles meerdere kanten. mijn vrouw is dan ook 12 jaar ouder dan dat ik ben, dus dat levert ook nog eens aparte meningen op. en ja, er zijn helaas hier en daar veel stereotype farang. ik zag ook wel eens oude mannen met een heel jonge thaise meid aan de arm lopen, of 2 zelfs en dan heb ik ook zeker vooroordelen, maar die probeer ik dan voor me te houden.

   groeten chris

 10. Stefan zegt op

  Ik vraag mijzelf af wie zichzelf ( door de ogen van een ander ) als de bad of the ugly zal kwalificeren. Dat zullen er denk ik niet zoveel zijn

  • Bart1962 zegt op

   Juist Stefan, ik dacht juist hetzelfde na het lezen van de vraagstelling.

   Graag een annekdote van mijnentwege:

   Een 12-tal jaren geleden was ik op de Belgische ambassade in Bangkok om alles in gereedheid te brengen om te kunnen huwen met mijn huidige echtgenote. Ik was naar goede gewoonte netjes gekleed om een goede indruk na te laten.

   Er waren heel wat ‘Farangs’ aanwezig (met hun toekomstige echtgenote) om hun huwelijksdossier in orde te brengen. Ik ben niet de persoon die vlug een gesprek zal aangaan met iemand die ik niet ken dus volgde ik hun doen en laten wat vanop ‘de achtergrond’.

   Wat me destijds vooral opviel was dat de kledij van heel wat mannen totaal ongepast was voor het bezoek aan een ambassade. Ook hun taalgebruik onderling deed me de wenkbrouwen fronsen. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat er tussen de aanwezige personen heel wat marginalen zaten die hier hun geluk kwamen beproeven door te huwen met een jonge Thaise dame.

   Het is helemaal niet de bedoeling om alle ‘Farangs’ over dezelfde kam te scheren of om met mijn post te shokeren maar mijn stelling werd al meerdere malen bevestigd door mijn echtgenote. Zij volgt ook de verhalen van veel Thaise dames op de sociale media en ik denk dat velen onder jullie wel weten wat er leeft onder heel wat gemengde huwelijken met een Thaise schoonheid.

   Heel wat mannen hebben de ‘slechte’ gewoonte om hun karig pensioentje er elke maand door te jagen aan hun behoefte aan alcohol en drank. Ik heb hier trouwens al enkele verhaaltjes gelezen waar dit duidelijk aangehaald werd.

   Hoeveel mannen verzeilen er in Thailand na enkele mislukte huwelijken in hun thuisland? Toch heel wat me dunkt. Zijn dit dan allemaal de ‘prinsen op het witte paard’ die hun jonge Thaise echtgenote de liefde, (financiële) stabiliteit en genegenheid opeens wel kunnen bieden waar dit voorheen niet lukte?

   Ik wil de expats die, op het einde van de maand geen cent overhouden, alvast geen eten geven. Hun dame in kwestie die kan niet anders dan samen te blijven dit uit pure noodzaak. Van liefde en een gelukkig samenzijn is er al helemaal geen sprake meer, maar naar de buitenwereld is hier weinig van te merken. Zijn wereld bestaat enkel uit verveling, geen interesses, en stoere verhaaltjes aan de bar van zijn stamkroeg, dit vergezeld van de nodige alcohol.

   Dergelijke echtgenoten horen duidelijk thuis in de categorie van ‘The Uglies’. En wees eerlijk, daar zijn er heel wat van. Eenmaal ‘een Ugly’, altijd ‘een Ugly’ daar zal een huwelijk in Thailand niets aan veranderen. Dit hier openlijk toegeven op dit forum is natuurlijk een andere zaak.

 11. Andre Machielsen zegt op

  Van het moment dat ik arriveerde in 1975 wist ik dat ik hier thuishoor. Nu sinds kort heb ik ook de Thaise nationaliteit (erbij). Er is veel mis, maar er is veel en veel meer OK, en de Thais zijn best capabel om hun problemen op te lossen zonder input van de veelal alles wetende buitenlanders.

  • Bart1962 zegt op

   Proficiat Andre met het bekomen van de Thaise nationalitiet. Een echt huzarenstukje als je het mij vraagt!

   Ik leef bewust ver weg van elke Farang, genietend van mijn rustig leven en mijn liefdevolle vrouw, in een land waar figuurlijk ‘elke dag de zon schijnt’. Wat moet een mens nog meer hebben?

 12. "Chang Naam"- Frank zegt op

  Goed verhaal. Iedereen zal zich wel in groep 1 willen herkennen, dat zie ik ook aan de reacties. Waarom kom ik dan zo veel van die groepen 2 en 3 tegen?
  Mensen die makkelijk oordelen en dan doorgaans negatief, zijn m.i. mensen die niet doorhebben dat ze voor een spiegel staan.
  daarbij, klagen en mopperen is verslavend! Letterlijk! de hersenen maken bij gezeur een stofje aan dat voor de zelfde hersenen al snel verslavend is. Daarom kunnen negatieve gedachten zich tig keer in je hoofd herhalen. iedere keer een beetje ‘scoren’. Bij positieve gedachten maken we geen enkel stofje aan,Dus herhalen we die van nature ook niet eindeloos. Tenzij je dat met enige discipline doet. Vraag van jezelf om iedere keer wanneer je een negatief oordeel uitspreekt, om het eens te herzien. Draai het eens om. Dat is een goeie oefening. Oefening 2 is dan om je eens af te vragen of er ook iets van jezelf in zit, in die makkelijke standpunten. Kijk, niemand vind zichzelf een oen, terwijl de wereld vol loopt met oenen, toch?
  Voor mij is Thailand een geweldige uitdaging. Ik kijk voortdurend in de spiegel en loop dagelijks tegen de lamp. En ik zie dat ook. Ik leer ervan. Thailand is voor mij, naast een heerlijke en romantische plek, met veel lieve mensen (tussen de oenen) vnl een grote les in Nederigheid. Als ik veel mensen zichzelf voor X jaar zie wegcijferen voor een kind, ouders, zus, opa, en ik zie mezelf dan relaxt flaneren hier. 6 maanden per jaar.
  Man wat leer ik hier veel, en tussendoor geniet ik er met volle teugen van.

  Gringo dank voor jouw inzending!

  Chang Naam – Frank

 13. Rens Koekebakker zegt op

  100% zeker van nr 1 , na 13 jaar hier kan ik zeggen dat 80% van de nederlanders hier in catagorie 2 valt , erg jammer want als je nederland los kan laten merk je dat het hier zoveel beter is zeker gezien de onderlinge mentaliteit hier .

 14. Sjaak S zegt op

  Groepen 2 en 3 lezen geen Thailandblog! Dus behoort iedereen hier tot groep een. Automatisch. Dus!

 15. henry zegt op

  Ik weet niet in welke categorie ik thuishoor. En eerlijk gezegd intresseert mij dat ook niet, ik wil gewoon meegeven dat Thailand mijn thuisland is geworden, en het land waar ik vandaan kom, mijn afkomstland. Ik hou me ook ver van farangenclaves omdat ik daar niet de minste behoefte aan heb. Ik woon wel in het 21 eeuwse Thailand,en niet in een toeristische trekpleister of een dorp in een buitenprovincie. Wat misschien mij. Thuisgevoel wel beinvloed

 16. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Ik zelf kan mij indelen in alle 3 de groepen.
  Ik zou het erg ego vinden om 1 aan te geven, omdat niemand
  100% goed is in al het goede, kwade en het slechtste.

  Met vriendelijke groet,

  Erwinq5

 17. Tino Kuis zegt op

  Wat een grappige posting, Gringo! Jou een beetje kennende zit je bij de Good. Ja toch? Of niet? Vertel.

  De meeste expats en pensionado’s die ik ken zitten bij Good, sommigen bij Bad en een enkele bij Ugly. Maar bijna allemaal hebben ze in meer of mindere mate een mengeling van the Good, the Bad en (bijna niet) the Ugly. Maar ik woonde in het Verre Noorden.

  Natuurlijk zit ik vooral bij the Good. Alleen die vriendelijkheid, dat relaxen en de humor ontbreekt helaas nog wel eens. Ik ben een opgewonden standje.

  Ik heb ook wat van the Bad. Ik ben vrij cynisch (ik noem dat eerlijk….) ten opzichte van Thailand hoewel ik ook veel goeie dingen zie, met name de vriendelijkheid van de ‘gewone’ Thai. Die geintjes met de marktvrouwen…Ik ben al terug gegaan naar Nederland (foei!) en mijn geboorte-en nu thuisland deugt wel degelijk. Maar ik mis dagelijks de omgang met mijn Thaise vrienden en bekenden. As woensdag gaan mijn zoon en ik stemmen voor de gemeenteraad. Mooi toch? Nee? Ik geef toe dat een zeker superioriteitsgevoel mij niet vreemd is. En sommige wetten in Thailand staan mij tegen (drugs, prostitutie, artikel 112).

  In Ugly herken ik persoonlijk niets.

  Dat is mijn eigen waardering. Hoe anderen mij plaatsen weet ik eigenlijk niet. De meeste Thais die mij kennen zullen het met bovenstaande eens zijn. Velen van hen waarderen mij. Maar er zijn er ook enkelen die mijn liberale-sociale-democratische-anti-junta gezindheid niet kunnen pruimen. Het zij zo. Ik streef niet naar populariteit, integendeel..

  Mijn zoon belt. Het is 5 graden, het waait en stortregent. Of ik hem bij de universiteit wil komen ophalen. Hij heeft een fiets……….10 minuten…..verwende drol…

  • Rob V. zegt op

   Tino je woont nu ook in het hoge noorden. En je vriendelijkheid is voldoende want ik zocht niet binnen 5 minuten na onze kennismaking naar de uitgang.

   De meeste van ons hier zullen zichzelf en hun expat & bejaa… pensionado vrienden in de Good categorie plaatsen. De echte zure mopperkonten komen niet door de moderatie heen als ze überhaupt al het blog bezoeken. Die zitten denk ik eerder verzuurd, mopperend met een grote fles Chang om 10 uur in een bar in PPP (Pattaya, Patpong, Phuket). Nee, natuurlijk zitten daar niet alleen maar the bad ans the ugly maar na een keertje rondgehangen te hebben en van de vruchten gesnoept heb weet ik dat ik er niets te zoeken heb. Geef mij maar een provincie stadje of cultureel uitje.

   En ik mis mijn Thaise familie, vrienden en vriendinnen ook. Sommige vinden me maar een gekke snuiter, in positieve zin (baa บ้า). De rest laat zich daar niet over uit. Maar het meest van alles mis ik nog steeds mijn บ้าๆๆ lief.

 18. ruud zegt op

  Ik zag een paar weken geleden nog een exemplaar van de bad soort in het ziekenhuis.
  Een enorme bierbuik met een tekorte blouse eroverheen, waarvan de twee onderste knoopjes niet dicht zaten, zodat je zijn navel kon bewonderen, en een korte broek aan.

  Ik heb de beste man erop gewezen, dat een ziekenhuis iets anders is dan het strand, en dat daar andere beleefdheidsregels gelden en heb hem ook op de Thai gewezen in de wachtkamer die allemaal netjes waren aangekleed.

  Hij leek niet erg overtuigd, maar hij zou het aan zijn Thaise vrouw vragen.
  Dat ze hem zo de deur uit heeft laten gaan verbaast me mateloos.
  Maar misschien zaten toen die knoopjes van zijn blouse nog niet los.

 19. Robert zegt op

  Vind dat de 3 erg zwart wit zijn, ben een mens met soms ook wel eens mindere momenten.
  Heb geen riant inkomen en gay heb een relatie en gelukkig met hem.
  Woon 12.5 jaar in Thailand in het algemeen laat ik ieder maar in zijn waarde.
  Na 10 jaar wonen in Pattaya ga ik eind februari verhuizen naar een plaats net buiten Khon Kaen, mijn vriend komt daar vandaan.

  Zal niet te dicht bij familie gaan wonen maar zal zeker goed contact hebben en houden.
  Dus ook ik help wanneer er iets nodig is, zoals pas een warmwater apparaat in badkamer zodat familie warm kan douchen.
  Mijn vriend is nu 1 week bij familie in Khon Kaen dan kan hij genoeg doen om 1 week familie te verwennen.

  Minder goed ik spreek weinig Thais, dus moet er wat aan doen.
  Heb geen grote vrienden groep en ben vaker thuis, o.a door mijn Epilepsy. Ben gelukkig in Thailand.

 20. Daniel VK zegt op

  Ik was niet van plan te reageren wegens het woord “klootzakken” dat hier niets ter zake doet en kon weggelaten worden.
  Ik voel mij hier goed vooral als het weer goed is. De laatste tijd veel minder. Ik word hier beknot door de dictatuur met al hun regels. Ik ben hier toegekomen eind mei 2002, heb half Thailand per fiets doorkruist heb geslapen op alle mogelijke plaatsen en veel mensen ontmoet. Mijn uitval basis was steeds Chiang Mai waar ik nu nog verblijf. Als ik nu 100 km ver rijd moet ik mij gaan melden en kan de meeste tijd doorbrengen met te melden waar ik verblijf. Er is niet overal een hotel die dit voor mij doet. Voor mij is de mooiste en prettigste tijd voorbij. Ik hoop op mijn leeftijd enkel nog gezond te blijven.
  Daniel

 21. Luit zegt op

  Leuk stukje en jeee wat zijn er veel die good zijn. Ik laat dat liever aan anderen mensen over om over mij te oordelen,

 22. ruud zegt op

  In de praktijk, zullen die eigenschappen door elkaar lopen.
  De goeden zijn niet perfect en de slechten meestal niet alleen maar slecht.

  En cheap Charlie?
  Vroeger waren zuinigheid en spaarzaamheid goede eigenschappen in Nederland.

  • Bert zegt op

   Nog steeds hoor en ik heb mijn stiefdochter dat ook geleerd.
   Gelukkig heeft ze er wel iets van opgestoken.

 23. Yan zegt op

  Wat een “Engeltjes” toch…allemaal…Dan veronderstel ik vanaf morgen geen enkele kritiek meer te lezen op deze Thailandblog…en neem ik aan dat iedereen het hélemaal eens is met alles wat hier “reilt en zeilt”…om er maar enkele te noemen: gouvernementele beslissingen, ongevallen in het verkeer, tienerzwangerschappen, financiële onbekwaamheid…beperkingen voor buitenlanders inzake bezit en beheer van vennootschappen, meertaligheid…enz…

  • Jacques zegt op

   Wat heeft u tegen kritiek. Er zijn vele vormen hiervan, ook de opbouwende om eens wat te noemen. Dus zelfs engeltjes hebben recht op kritiek in mijn optiek. Ook goedbedoelde kritiek zou een apart plaatsje moeten hebben. Nee kritiek moet kunnen mits het het fatsoenlijk gebeurt. We kunnen immers altijd leren en zeker van anderen. Dus beste mensen blijft u uitspreken en maak van uw hart geen moorkuil.

 24. Herman zegt op

  Helaas een Hollands stukje, alles in een vakje plaatsen en je zelf op de borst kloppen, sorry maar dit is mijn mening

 25. Oscar zegt op

  Een Chinees wijsgeer zei eens, lang geleden:

  10% van de mensen is goed, 10 % is slecht en de overgrote meerderheid zijn gewoon mensen.

  • Johnny BG zegt op

   Met voortschrijdend inzicht zal deze Hollandse wijsgeer ook wat spuien.
   1% is slecht
   98% zal het worst wezen
   1% probeert het gat te dichten tussen bovenstaande

   Slecht en de zalvers houden elkaar in evenwicht en de rest gaat lekker zijn gang.

 26. jozef zegt op

  De meeste mensen op het forum zijn toch gepensioneerden die vrijwillig kiezen om daar te leven . Ik vind de vergelijking gaat niet op met mensen die ergens wonen voor hun werk .

 27. alfons en marina zegt op

  gelukkig ben ik en mijn vrouw bij de catogorie the good!!

 28. Hans Struijlaart zegt op

  er zijn veel meer type farangs dan slechts 3.
  Ik heb ooit een leuk artikel geschreven op Thailandblog over de diverse farangs die Thailand bezoeken.
  Allemaal stereotypes natuurlijk, maar wel herkenbaar. Zoek op barbezoekers op Thailandblog.
  Uiteraard behoor ik tot de categorie Good net als velen die op dit artikel reageren. haha.
  Helaas zitten we nog steeds met Corona. Ondanks alles wat er negatief is in Thailand, zou ik dolgraag weer een keer naar Thailand op vakantie willen gaan. Ik mis het heel erg. Ik kan daar zoveel meer mezelf zijn. Op dat punt kan Nederland nog wel wat leren over acceptatie zoals je bent. Je moet natuurlijk niet in een string een tempelbezoek gaan brengen. Dat begrijpt iedereen wel.

  • PEER zegt op

   Ja Hans, dát artikel heb ik gelezen.
   Maar nog veel meer van jouw pen!
   Je schijft: ik mis Thailand en zou dolgraag er op vakantie willen. Bovendien zit je weer middenin de Ned coronapiek!
   Wat let je?
   Ik had hetzelfde, totdat ik bij bekenden op bezoek ging; kreeg ‘n Brabantse bak thee van Berdie, en Frans zat op z’n laptop te rommelen om naar hun huis in HuaHin te kunnen gaan.
   Dát was de druppel! Ik ben ook aan de slag gegaan en nu, na 5 weken bezig geweest, zit ik in ‘n Bangkoks ASQ-resort om over 10 dgn “los” gelaten te worden voor 3 mnd in Isarn, wat Corona-soft is.
   Welcome in Thailand

 29. PEER zegt op

  Ben ik blij dat ik Isarn woon, met name in Ubon Ratchathani.
  Het is wél deeltijd-wonen, want van april tot sept resideer ik in Europa, enwel het grootste deel in Brabant.
  Misschien dat Ubon het aantrekt, want buitenlanders die ik ontmoet, ken of tegenkom horen bij “the good”!
  Ik ben ook wel in Pattaya en Phuket geweest, en daar zag ik dan wel mannen die je kunt rangschikken onder:
  The Bad- and Ugly ones.
  Wij gaan graag ‘ns ‘n binnenlands reisje maken en ben elke keer blij en content om weer in Ubon te zijn met veelal “beschaafde” buitenlanders.

 30. Foppo zegt op

  Ik woon vlak bij Ubon Ratchathani en dus behoor ik zeer waarschijnlijk tot de “Good” , althans volgens
  PEER.
  Nou klopt dat natuurlijk wel want dat vind ik zelf ook natuurlijk.
  Zelfs wanneer andere zouden vinden dat ik tot de de 2e of de 3e categorie zou behoren dan nóg vind ik dat ik tot de ‘Good” categorie behoor.
  Hoewel…., enig cynisme is mij toch ook niet vreemd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website