Vanaf 20 oktober wordt een week lang het vegetarisch festival gevierd bij de Thais-Chinese gemeenschappen in Thailand. Dit houdt in dat men een week lang zich onthoudt van vlees, alcohol en seks. Daarmee wordt hun geloof op de proef gesteld. In Nederland zou men dat kunnen vergelijken met de vastentijd na het carnaval.

Het verhaal gaat dat vroeger een Chinese opera groep getroffen werd door ziektes en malaria. Zij besloten een vegetarisch dieet te volgen en de negen keizerlijke goden te bidden voor genezing van lichaam en geest.

Echter op Phuket gaat men bij sommige jonge mannen wel echt ver. Monniken steken jonge mannen een lange pin door de ene wang, die door de andere wang weer naar buiten komt. Zelfs grotere voorwerpen als messen e.d. worden gebruikt. Deze “gelovigen” willen daarmee bewijzen dat in een toestand van trance een van de negen Chinese goden hen ongevoelig maakt voor pijn. Bovendien worden ze gereinigd van verkeerde gedachten.

Doordat de datum dicht tegen de crematie van de koning ligt, vindt dit jaar het vegetarisch festival op een ingetogener manier plaats.

Zie: www.phuket.com/festival/vegetarian.htm


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Agenda: Het vegetarisch festival op Phuket”

 1. lung addie zegt op

  Dat vegetarisch festival te Phuket is puur commercieel. Het is eigenlijk een ander festival: het “piercingfestival”. Landelijk zie je zo een toestanden totaal niet en gaat het er anders, veel ingetogener aan toe. Zoals het er in Phuket aan toe gaat kan je even goed naar eender welke fakirshow gaan kijken. Heeft niets met het werkelijk “kin tjee” te maken.

  • ruud zegt op

   Het vegetarische festival bestaat al veel te lang, om commercieel te zijn.
   En de deelname door de bevolking is veel te groot.
   In de tijd, dat ik nog naar Phuket ging werd er serieus aan deelgenomen door de mensen die ik kende.
   Er zal, zoals aan alles wel een commercieel tintje aan komen, maar waaraan niet?
   Dat het vegetarische festival elders anders op een andere manier wordt gevierd zegt niet zoveel.
   Ieder land en iedere regio heeft zo zijn eigen gewoontes.

 2. Jacques zegt op

  Voor de liefhebbers van vegetarisch voedsel is er in Pattaya ook een markt (straatdeel tussen markt en tempel) ingericht met veel kraampjes met uitsluitend vegetarisch voedsel. Het gaat om de achterzijde van de markthal bij Naklua (Banglamung) en de (Chinese) tempel aldaar. De hele week staan de marktkraampjes daar en aan het eind is er een speciale afsluitende ceremonie in de tempel.

 3. samee zegt op

  Seks lijkt me dan ook verdomd moeilijk met zo’n zwaard door je wang


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website