Overstromingen in Bangkok: vier oorzaken

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
9 oktober 2016

Afgelopen week is Bangkok getroffen door hevige regenval, wat leidde tot ondergelopen gebieden. Het rioleringsstelsel kon de hoeveelheid regen, zoals in de wijk Bang Sue niet aan. Voor het verkeer was het een aantal uren een nachtmerrie.

Echter bij navraag bij de diverse experts kwamen verschillende meningen naar voren, die in vier groepen te verdelen zijn. Er zijn niet genoeg plekken om de hoeveelheid water op te vangen. Amorn Kitchawengkul, vice gouverneur van Bangkok, gaf aan dat Bangkok nog eens 10 extra gebieden nodig had, naast de bestaande 25 stuks, om het water op te vangen voor tenminste 25 miljoen kubieke meter. Bestaande opvangplekken zoals het Makkasan moeras en het Ekamai gebied zijn niet voldoende aldus Amorn.

De snelle stadsontwikkeling heeft er ook voor gezorgd dat de hoeveelheid water niet meer door de bodem opgenomen kan worden. Lat Phrao, wat aanvankelijk een open gebied was, waar het water heen kon, is nu volgebouwd met gebouwen. Ook de buitenwjken van Bangkok hebben een vermindering van 40 procent ongebouwde grond laten zien, zodat hier het water eveneens niet weg kan vloeien of opgenomen wordt in de aarde.

Professor Thanawat Charunpongsakul van het Thailand Environment Institute gaf aan dat het rioleringssysteem van de stad niet meer dan 60 mm. regenwater per uur aan kon.

Een ander probleem is de grote hoeveelheid vuil en afval wat het rioleringssysteem verstopt. Dagelijks wordt er bijna 20 ton vuil verwijderd uit de klongs, wat het water loost op de Chao Phraya rivier. Mogelijke oplossingen werden niet vermeld!

Uit: Thai PBS

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Overstromingen in Bangkok: vier oorzaken”

 1. LOUISE zegt op

  Elk nieuw te bouen gebouw-mall of wat dan ook, verplichten daaronder een rioleren te plaatsen met een veel en veel grotere doorsnede dan ze nu hebben, want zoals ons al verteld was, het lag niet aan de geplaatste rioleringen en de eventuale uitgevoerde reparaties, maar aan de …regen…

  Dat is de enige manier om water te verwerken als men op elke vierkante millimeter gaat bouwen.
  En dan ook maar gelijk verplichten voor parkeerruimte te zorgen.

  Maar dit klinkt bijna logisch en dat is helaas een word wat hier niet bekend is.

  LOUISE

  • theoS zegt op

   @ LOUISE, riolering is onbekend in Thailand. Men gaat er gewoon van uit dat het vanzelf naar zee stroomt of de grond in zakt. Was vroeger zo maar door het kris kras volbouwen van elke leegstaande plek is de vloei van het water geblokkeerd. Water neemt de weg van de minste weerstand, ziedaar.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ons huis in Bangkapi is aangesloten op het rioleringssysteem van de stad.
    Onderhouden van de rioleringen is een ander verhaal.
    Ik heb het sinds de overstroming in 2011 maar eenmaal geweten.
    Een soort bal/emmer word er langs een rioleringsput ingelaten en manueel door de buis naar de volgende rioleringsput getrokken, enz…
    Nadien stonk gans de straat en lag ze vol drek maar goed… er was onderhoud gebeurd.
    Volgens men mij vertelde waren het gevangenen die het onderhoud van de riolering deden, maar ik heb het hun zelf niet gaan vragen….

 2. pw zegt op

  Het plastic afval is niet het probleem, de mens die de zooi op straat gooit wel.
  Ooit een zakje Fishermen’s friend bij de 7-11 gekocht?
  Daar ZAL en MOET een plastic zak omheen!
  Probleem bij de wortel aanpakken graag. Niet dweilen met de kraan open.

 3. Jay zegt op

  4 redenen … 555 . Slechts 1 reden , corrupte overheids medewerkers die gelden die bestemd zijn voor verbetering van de wegen achter over drukken .

 4. Eric zegt op

  Gewoon een stomme vraag. Ik lees er niks over. Bangkok is groot!
  Bangkok kent een metro systeem. MRT. Loopt die niet vol met water? Of loopt die door gebieden zonder overstromings gebieden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website