Chang beer pretties (Settawat Udom / Shutterstock.com)

‘Beer Pretty’, mooi biermeisje, is de term die vaak gegeven wordt aan de vrouwen die veelal gekleed gaan in suggestieve, nauwe rokjes en die vervolgens horecabezoekers aanmoedigen een bepaald merk bier te drinken. Maar wie zijn deze dames? Een kijk in het leven van deze biermeisjes laat zien dat er meer achter hen zit dan slechts het verkopen van bier. Hieronder een korte samenvatting van een artikel over deze biermeisjes.

De 21-jarige Tukta is een timide student bedrijfskunde. Ze valt niet op in de klas, maar schrijft tijdens de les stilletjes aantekeningen in haar schrift. Aan het einde van de schooldag begeeft ze zich naar haar werk, een restaurant nabij de Khon Kaen Universiteit. Om zes uur klokt ze in en begroet de manager en een paar klanten. Ze verruilt haar universiteitsuniform voor een strakke en suggestieve groene rok van een bekend biermerk. Haar iets oudere collega Bee hijst zich in een rode jurk van een ander bekend biermerk. Samen werken de dames elke avond om de verkoop van biertjes van hun biermerken te verkopen.  Ze gebruiken hun jeugdige schoonheid om via plezierige, korte interacties met de klanten alcohol aan de man te brengen.

De biermeisjes en ‘pretties’ bij andere evenementen trekken zo potentiële klanten aan, flirten met hen en gaan op de foto. Het salaris is relatief goed en het geeft de dames de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen, erg nuttig voor met name studenten. Maar er zitten ook nadelen aan. Seksuele intimidatie en ander wangedrag zijn niet ongebruikelijk. Overmoedige klanten lopen te flirten, zijn handtastelijk of vragen om seks.

Voor Tukta is het wangedrag een deel van haar baan. Het zit haar dwars, maar ze heeft zo haar methodes om met klanten om te gaan die te ver gaan. ‘Ik kan het verschil wel zien tussen een onschuldige aanraking van mijn arm en iemand die te handtastelijk wordt’, zegt ze. ‘Meestal maak ik er geen grote zaak van, ze hebben al het nodige gedronken, dus kunnen ze niet meer helemaal helder denken. Het is het niet waard om je dan boos te maken. Ik verkoop liever gewoon bier en ga dan naar huis.’

Biermeisjes bij een voetbalwedstrijd (mooinblack / Shutterstock.com)

Als we vragen wat het restaurant aan maatregelen neemt tegen wangedrag haalt Assade, de 42 manager, haar schouders op. ‘De klanten zijn dronken en de dames zijn mooi. Het is ongemakkelijk maar we kunnen de klanten er niet op aan spreken, want anders kost het ons geld. Als een klant aan een biermeisje zit, dan houden wij de twee partijen de rest van de avond uit elkaars buurt.’

Het part-timebaantje van Tukta hangt af van hoeveel biertjes ze verkoopt, ze moet quota’s halen. Het brengt haar per maand zo’n 14.000 baht aan salaris op, met daarnaast gemiddeld zo’n 1.000 baht aan fooien per week. Ze gebruikt het geld om haar studentenleven te bekostigen: materialen, eten, onderdak en een splinternieuwe Toyota Yaris op afbetaling. ‘Je vraagt je zeker af wat mijn familie denkt over hoe ik aan mijn geld kom. Ze weten wat ik doe, dat ik in een restaurant werk als biermeisje. In eerste instantie maakten ze zich zorgen, toen ze het groene rokje zagen. Mijn moeder kwam zelfs een avondje kijken in het restaurant. Inmiddels maken ze zich niet druk meer.’ Bedachtzaam voegt ze eraan toe: ‘Als mensen voelen dat je je schaamt, dan gebruiken ze dat tegen je. Maar als je trots bent, dan kunnen ze je niet lastigvallen. De redenen dat ik dit doe is professioneel, ik werk aan het behalen van mijn doelen. Ik heb een plan en deze baan is slechts een fase daarin. De dag dat ik afstudeer is de dag dat ik met dit werk stop.’

Het volledige verhaal is in het Engels na te lezen op de site van The Isaan Record: isaanrecord.com/2019/10/15/khon-kaen-beer-pretties/

34 reacties op “Meer dan slechts een lief gezichtje: inkijk in het leven van Khon Kaen’s ‘beer pretties’”

 1. Rob V. zegt op

  Biermeisje is in Thais สาวเชียร์เบียร์ (săaw chier biea) ‘meisje promoten bier’. En พริต (prít-tîe) zijn de ‘pretties’ , -ofwel de mooie jonge promotie meisjes- in het algemeen.

  De bijnamen van de twee dames:
  ตุ๊กตา (tóek-taa) = pop, mannequin
  บี (bie) = de letter B op zijn Engels, of Engels voor (een) bij.

  Ben benieuwd, hoe kijken de lezers de volgende keer tegen de biermeisjes aan?

  • Tino Kuis zegt op

   Leuk verhaal. Ik denk met plezier terug aan de paar keer dat ze aan mijn tafeltje verschenen.
   Pretty of pretties is in het Thais พริตตี้ prittie hoge dalende toon. Je vergat de laatste ตี้…

 2. Frits zegt op

  Het inzetten van allerlei “pretties”, jonge meiden die worden geselecteerd op hun uiterlijk en die geacht worden op suggestieve uitdagende wijze kopers te verleiden, is deel van de Thaise samenleving. Het is een manier van geld verdienen zoals dat ook geldt voor hoe Thailand omgaat met haar transgenders/katoeys en met al die jonge meiden, sommigen nog amper hun kindertijd ontstegen, die bij voorbeeld voor een baan in de prostitutie (moeten) kiezen. Het is jammerlijk, seksistisch en denigrerend, maar het is “Thai-normaal” omdat het een diep en wijd verspreid geaccepteerd fenomeen betreft. Thailand heeft nog veel te leren, maar het lijkt tegelijkertijd dat het land op vele aspecten stil staat. Vooruitgang, is zo een aspect!

  • theiweert zegt op

   Waarom wordt nu weer degenereren over de “Thaise moraal” gesproken. In andere landen hebben we Pitspoezen (niet meer sinds kort) bij elke auto en motorshow, bij bokswedstrijden , Majorettes bij de drumband, de meisjes bij sportwedstrijden zoals Basketbal.

   Nee het is gewoon om dat vele mannen het leuk vinden om het te zien en daar door verkoopt net als bij de reclame.

   • Caspar zegt op

    In andere landen hebben ze pitspoezen??? We hebben het hier over Thailand nog nooit naar een Motorrace of auto race geweest in Buriram nou daar zijn ze te zien hoor.
    En in khon kaen op de Ton Tan avond markt ja daar lopen ze te serveren die bloedmooie meisjes met kortje rokjes .
    En ook niet vergeten de Harem club in khon kaen zo mooi zie je ze nergens in Thailand zeker weten, want ze laten zich afzetten zelfs door hun vriendje en ophalen??

   • Frits zegt op

    Dat vele mannen het leuk vinden schaars en uitdagend geklede jonge brouwen om zich heen te hebben, is uiteraard een rtypische mannenopmerking. Maar dan heb je het verhaal ook niet goed gelezen of begrepen. In de F!-racerij vindt je zo goed als geen “optreden” meer van “pitspoezen”. De grote merken willen niet meer geassocieerd worden met dat soort fenomenen.
    In het artikel door Rob V. vind je de volgende zin: “Seksuele intimidatie en ander wangedrag zijn niet ongebruikelijk.” In Thailand. De westerse wereld pikt dit soort gedrag niet meer.

  • Mike zegt op

   Ach ach de politiek correcte linkse bril van west Europa en de USA, overal elders ter wereld doen ze niet zo moeilijk. Dat benepen christelijke manende vingertje wat uitgegroeid is tot een anti blanke man stroming die zijn weerga niet kent.

   Naar mijn bescheiden mening is wat jij vooruitgang noemt, achteruitgang.

   • Johannes (2) zegt op

    Helemaal mee eens Mike,
    ik vind het prachtig om pitspoezen of biermeisjes te mogen aanschouwen, we leven helaas momenteel in een linkse ”verbod cultuur”, iedere gezonde man ziet graag een sexy dame en daar is niets mis mee, het is een 99.99% vrijwillig (betaalmiddel) middel dat al zo lang als de mensheid bestaat om doelen te bereiken. Maar nu is het bah en vies, overgewaaid uit het verschrikkelijk nep hysterische USA.

    Lang leve de Thaise bier meisje zodat zij ook een auto kunnen kopen op afbetaling.
    En voor de Puriteinen en de reformatie maniakken de boodschap, gewoon andere kant uitkijken, en ophouden met deze onzin.

  • mee farang zegt op

   Waarom wordt er altijd toch zo westers moralistisch christelijk negatief gedaan, als Thaise vrouwen hun lichaam inzetten? Is daar iets mis mee?
   99,99 percent doet het uit eigen vrije keuze. Maar wij – en Meetoo ook – blijven ons wijsmaken dat het allemaal gedwongen is en door de misplaatste superioriteit van de macho mannen ontstaat…
   Onnozelaars.
   Als vrouwen hun intelligentie inzetten, vinden we dat geweldig, of toch een beetje – want intellligente vrouwen zij dan weer bedreigend voor het ras van de mannen.
   Of als vrouwen in Thailand hun uitgekooktheid inzetten, bv in het verkopen van levensverzekeringen of superdure gezondheidsdrankjes of whiteners, ik ken er veel… Mijn ex-vriendin was topverkoopster van Herbalife. Ook puur bedrog en het verkopen van gebakken lucht.

   Wij, westerlingen, zijn nog altijd dezelfde schijnheilige koloniale profiteurs die onder het mom van ‘mensenrechten’ en ‘democratie’ misbruik maken van economisch afhankelijke mensen.
   Kijk maar naar de NGO’s. Bij allen komt tevoorschijn, dat hun medewerkers zich gratis seks laten welgevallen onder het mom van liefdadigheid en filantropie. De schandalen kwamen in de media.

   Seks is een economisch gegeven. immaterieel product dat verkocht kan worden, een dienstverlening, zoals computerbijstand of esthetisch advies. Het is een economische werkelijkheid, die lak heeft aan christelijke moraal! Stop eens eindelijk met schijnheilig te zijn!
   Googel maar eens over hoeveel wippen er in Amsterdam in één nacht plaatsvinden en over hoeveel liter sperma er geloosd wordt!!!
   Nee, wij niet hoor, wij bidden een weesgegroetje!

   https://www.gratisdatingsitevergelijken.be/sugar-daddy-datingsites/

   • Tino Kuis zegt op

    Mee farang, je hebt voor een groot deel gelijk behalve waar je er de ‘moralistische christenheid’ bij haalt. Die verschilt niet zoveel van de officiële boeddhistische moraal waar vrouwen ook als te verleidelijk en gevaarlijk worden gezien. Ook in het boeddhistische Thailand worden vrouwen zo beoordeeld en worden hen beperkingen opgelegd.

   • Nang zegt op

    Beste mee farang, het is als Thaise vrouw blijvend vervelend als mannen op een blog als deze het hebben over Thaise vrouwen die het niet zo nauw nemen met het inzetten van hun lichaam voor geldelijk gewin. Draai uw vraag eens om. Waarom wordt er altijd zo westers opportunistisch onchristelijk positief gedaan als Thaise vrouwen hun lichaam inzetten? Is dit dan maar gewone zaak dat Thaise vrouwen hun lichaam inzetten en westerse mannen daar verlekkerd over zijn?
    U vraagt vervolgens wat daar mis mee is? Ik zeg u dat er geen 99,99 % eigen vrije keuze is, maar wel dat in veel gevallen armzalige leefomstandigheden maken dat die keuze gemaakt moet qworden. Waarom denkt u dat zo veel Thaise vrouwen op zoek zijn naar een “mee farang” in de hoop daarmee zichzelf en haar gezin/familie een betere leefsituatie te verschaffen. Doen wij dat met sex? Als economisch gegeven? Is ons lichaam een immaterieel product vergelijkbaar met dienstverlening? Wie is nu de onnozelaar, wie de hypocriet? Of is het toch dat als vrouwen intelligent blijken dat ze dan maar uitgekookt heten?

    • Rob V. zegt op

     Beste Nang, ik denk dat menig Europeaan naar Thailand en de Thai (de Thaise vrouw in het bijzonder) kijkt alsof het een héél andere wereld is… Een wereld waar de maatschappij echt compleet anders is. Sommige zullen beseffen dat de verschillen niet zo zeer ‘cultuur’ is, maar sociaal-economische omstandigheden. Een deel zal het maar niets vinden als Thailand meer naar het niveau van West Europa groeit (weg goedkoop paradijs). En sommige hebben een soort trauma voor ‘het vingertje’ , alsof binnen de Thaise maatschappij er geen openlijke en verhulde kritiek is of ronduit neerkijken is op bijvoorbeeld het werk van biermeisjes en anderen in de entertainmentindustrie.

     Als mens en maatschappij hebben we meer overeenkomsten als verschillen in mijn ogen. Ergens het labeltje ‘zo zijn de Thais’ (heel anders, onbegrijpelijk) heb ik dan weer ernstige moeite mee. Neem hier in Nederland de rechtsgelijkheid weg en de vangnetten en vraag je dan eens af hoe verschillend Nederland en Nederlanders nog zoude zijn als men zich in een zelfde scenario als Thailand en de Thai bevond. Maar veroordelen en hyprocritci is oh zo gemakkelijk. Je verplaatsen in anderen is lastiger. Ik hoop maar dat er met kleine inkijkjes in het leven van anderen tenminste toch nog iets geleerd wordt.

  • Rob V. zegt op

   Sex sells, dat mensen en bedrijven gebruik maken van seks en seksualiteit is niets vreemds aan. Dat gebeurt al sinds jaar en dag de wereld te over. Net zo goed als de zorgen over seksualiteit. Dus niets geen ‘christelijk vingertje’ of ‘links vingertje’ , De Boeddha sprak net zo goed over het gevaar van lust, iets dan (net zoals O.a. boosheid) een hindernis is die overkomen moet worden.

   Ik heb de indruk dat het gebruiken van lust en seksualiteit op de werkvloer in Thailand (Maar ook elders, denk aan Amerika en hun Hooters) mogelijk een stukje verder gaat dan in Europa vanwege de arbeidsrechten en voorwaarden. Met een degelijk minimumloon hoef je lichaam niet zodanig te gebruiken om een beetje normaal rond te komen. Uiteraard ligt de balans voor ieder ergens anders, sommige laten graag wat meer zien voor meer geld. Hoeveel van deze Thaise meiden zouden dit werk nog doen als ze met standaard bijbaantje als serveerster of kassajuf net zo veel geld zouden vangen? Genoeg om zorg, transport, studielast en wat uitgaan te betalen?

   Tukta zelf geeft al aan dat er mannen zijn die te ver gaan, die het niet bij kijken en wat flirten houden maar die handtastelijk worden of op andere wijze over de grens gaan. De manager legt de lat al een stuk hoger, dat dat er een beetje bij hoort als je jezelf zo kleed. Helemaal hoog in de boom is er de premier, die eens opmerkte dat als ‘vrouwen die sexy gekleed gaan als snoepjes zijn’ , maar ook dat slachtoffers van verkrachting dat aan zichzelf te danken hadden wegens te sexy gekleed gaan (heeft hij later zijn excuses voor aangeboden).

   Voor de meeste van ons is gebruik maken van uiterlijk en seksualiteit echt geen probleem, al leggen we de lat duidelijk overal wel ergens anders. Zolang je zelf niet in de positie bent waar je dat spel (of die dans) in de praktijk brengt , is het makkelijk oordelen en veroordelen. Daarom vond ik het juist zo mooi dat hier zelf eens een dame aan het woord kwam, hoe ziet zij de dingen? Waarom doet ze wat ze doet? Ik steek daar meer voor op dan dat gejijbak en verwijt van mensen naar andere groepen toe.

   • Frits zegt op

    Beste Rob, het gaat niet aan dat mannen in Europa of de VS onder vuur komen te liggen als zij vrouwen blijven zien als onderwerp/voorwerp/onderdeel van hun lustbeleving. Terecht dat in Nederland een zeer bekende TV-programmamaker wordt opgevoerd als voorbeeld omdat hij een 17 jarig meisje vraagt naar haar borsten. Dit was 20 jaar geleden! Maar we hebben het nu over 2020. https://www.mediacourant.nl/2020/02/vieze-ivo-niehe-weer-viral-met-borstenvraag-britney/
    Hoe komt het toch dat we in Nederland leren ons beter te gedragen ook naar de andere sekse, maar tegelijkertijd menen dat in Thailand die lessen niet hoeven te worden uitgedragen?

   • Johnny BG zegt op

    Uit ervaring kan ik vertellen dat het vrij standaard is om net boven het inkomen te leven.

    Geef personeel 9000 en het is niet genoeg maar bij 30.000 is dat nog steeds het geval want dan zorgen de vele credit cards wel voor de problemen.
    Het is een utopie om te denken dat een goed salaris geen problemen veroorzaakt. Sterker nog, ze worden alleen maar groter.
    Wellicht zou bij de opvoeding of op school wat meer aandacht besteed moeten worden aan geldzaken.

  • theiweert zegt op

   Wat een onzinnige reactie over Thai-normaal. Denk dat over de hele wereld producten aan geprijsd worden door aantrekkelijke vrouwen en heren. Producten op allerlei gebied van makeup tot autos.

   Om bij een artikel over biermeisjes weer direct de prostitutie betrekken, terwijl dit je gewoon dit tot een eerlijke normale baan kan beschouwen, al zie ze er wel niet als een vertegenwoordiger uit met stropdas.

 3. Johnny BG zegt op

  Ook hier kiezen de meisjes zelf voor en nemen ze de nadelen voor lief want het voordeel kan weleens groter zijn.
  Ik ken iemand die 17 k per maand verdiende met een 5 daagse werkweek. Was niet genoeg dus deed dit werk erbij.
  Nu getrouwd en in Zwitserland door dat part time extra baantje.

  Ze moeten het allemaal zelf maar weten maar enige medelijden kan ik echt niet hebben. Zolang er geen goede wetgeving is dan is het een risico wat je zelf opzoekt.

 4. Jan Roosenburg zegt op

  om deze baan te krijgen moeten de meeste biermeisjes eerst met een supervisor van het biermerk mee naar bed ook heineken maakt zich hieraan schuldig is algemeen bekend

  • hans w zegt op

   Jan Roosenburg, waar haal je dat nu weer vandaan? Ik heb zelf een jaar in 1980 voor het Caballero sigaretten promotie team gewerkt als team leider over 10 mooie meiden en heb nog nooit een dergelijke onzin van ze gehoord, is het misschien een wens van de gedachten?

   • Rob V. zegt op

    Het is een verwijzing naar misstanden in Afrika. Maar om nu te stellen dat dit de gangbare praktijk was/is?! Uit onderstaande kan ik niet concluderen dat dit misbruik een standaard is in Thailand onder de biermeisjes:

    “De aanleiding voor het onderzoek waren publicaties van de Nederlandse journalist Olivier van Beemen. Die schreef in zijn boek ‘Bier voor Afrika, het best bewaarde geheim van Heineken’ dat de biermeisjes in Afrikaanse landen geregeld worden misbruikt. Volgens Van Beemen worden ze soms geprest om seksueel contact met klanten te hebben en om het bed te delen met verkoopleiders van Heineken en personeel van de bureautjes waarbij ze zijn aangesloten”.

    https://www.trouw.nl/nieuws/heineken-erkent-misbruik-biermeisjes~bedecc02/

 5. RENÉ zegt op

  14.000 per maand plus 1.000 per week is18.000, nieuwe Toyota Wie is er hier gek? En evengoed nog naar school ook.

  • fred zegt op

   Van 18.000 Baht per maand kan je niet leven en nog eens een nieuwe auto kopen en daar dan ook nog mee rijden. Moet je nog huishuur van betalen eten en drinken water en elektriciteit en die meisjes hebben geen 2 dagen hetzelfde kleedje aan. Make-up artikelen….en nog zo veel meer dingen die je moet betalen
   Daar zullen wel enkele sponsors aan te pas komen.

  • Peterdongsing zegt op

   Ik heb het even opgezocht Rene..
   De Yaris kost met looptijd 7 jaar wat hier gebruikelijk is.
   5700 Baht per maand.
   Mocht je hem liever in 4 jaar betalen, 9500 Baht..

 6. chris zegt op

  Om er – ook op termijn – pretty te blijven uitzien moet er aanzienlijk geinvesteerd worden: jaarlijkse plastische chirurgie, maandelijkse fillers en dagelijkse make-up produkten en kappersbezoek, nog afgezien van kleding.
  Door de grote economische ongelijkheid in Thailand profiteren slechts de rijken in al deze industrieen van al deze uitgaven. Het is navrant om te constateren dat deze pretties (ook al verdienen ze na hun afstuderen 15.000 Bat per maand) hun eigen seksistische benadering financieren.
  Sex heeft in dit land dat gekenmerkt wordt door hele grote sociale en economische verschillen) nog altijd heel veel te maken met macht en prestige (voor de mannen) en geld (voor vrouwen). Romantiek is ver te zoeken.

 7. Jacques zegt op

  Wat mij betreft zijn er heel wat baantjes overbodig en zeker niet nodig. Zo ook dit bierlobby werk. Het kweekt alleen maar meer alcoholisten en daar zijn er al meer dan genoeg van op deze aardbol. Ik zie de vrouwen graag maar respecteer ze meer dan alleen maar te zien als een sexy vrouw die met een zielige vertoning hun geld moeten verdienen. Het zal wel aan mij liggen maar als ik aan een tafeltje in een restaurant aan het eten ben dan wil ik daar rustig zitten zonder steeds lastig te worden gevallen, door allerhande verkopers en opdringerige bierdames. Ik kan zelf mijn glas wel inschenken en doe dit op mijn eigen tempo. De dames in kwestie en zeker hun bazen zijn niet betrokken met de klant en zijn of haar gezondheid. Geld in het laadje is hun motto. Voor mij heeft alles een grens en ook bij tafelmanieren.

 8. Tino Kuis zegt op

  Het belangrijkste is dit: als we een mening geven over gedragingen en situaties in Taailand moeten we altijd ook luisteren naar wat de betrokkenen, de Thais zelf, er over zeggen. Dat is wat Rob V. ons hier voorhoudt. Zonder deze kennis blijft ons oordeel heel gebrekkig.

  • Tino Kuis zegt op

   Een ander voorbeeld is de prostitutie. Hoe vaak hoor je niet dat het gemakkelijk werk is, goed verdiend en geheel vrijwillig is. De prostituees vertellen zelf vaak een ander verhaal. Die stem hebben we nodig.

 9. FRANK DIRCKENS zegt op

  Wij geven jaarlijks een groot Thai Event in Belgie met dans en eetkraampjes voor projecten in Thailand.
  Wij verkopen alleen Chang bier en hierbij kunnen we gebruik maken van de parasols en enkele andere attributen van Chang.
  Kan er mij iemand zeggen of er een mogelijkheid bestaat om de kledij van de biermeisjes aan te kopen of te huren en waar we eventueel moeten contact opnemen.

  Groetjes

  Frank

  • khun moo zegt op

   Frank,

   Heb je mischien een internet site zodat we het zelf even in de gaten kunnen houden.

 10. Sjaak S zegt op

  Wat een discussies hier over een paar vrouwen die voor een bedrijf werken en hun producten aanprijzen. Op iedere autoshow en andere events heb je dezelfde soort vrouwen (en mannen) die dat doen.
  Dan de analyse over de psyche van die dames. Natuurlijk zijn ze vaak intelligenter dan de gemiddelde dames in die leeftijd, want het brengt ook vaardigheden mee om met klanten te kunnen omgaan. Dat velen vooral op die leeftijd studenten zijn die iets extra’s willen verdienen moest ook al lang bekend zijn.
  Ik heb over mijn werk ook veel vooroordelen gehoord en op sommige sociale media platformen (zoals Quora) sta je versteld wat sommigen denken over het vliegend personeel. Vooral diegenen die zelf niet al te hoge opleidingen hebben, komen met de meest minachtende opmerkingen.
  Ook bij mijn beroepssector zijn mensen die afgestuurd zijn, of een heel ander soort werk gedaan hebben. Natuurlijk had ik ook collega’s die maar net aan de minimum eisen voldeden, maar het grootste deel waren intelligente mensen.
  Dat merk ik nu na tien jaar Thailand en weg te zijn uit mijn vliegerwereld nóg meer. Zal wel ook aan mij liggen, maar wat ik vaak voor onzin te horen krijg in mijn dagelijkse omgeving en wat ik voor domme dingen lees op sociale media, doet mijn vroegere baan als steward soms echt missen. Ik zeg niet dat wij super intelligente mensen waren, maar ik weet wel dat op grond van de keuze door onze werkgevers, wij een groep waren en nog steeds zijn, die bovengemiddeld intelligent is. Vooral ook op sociaal en communicatief gebied.
  De biermeisjes zijn wat dat betreft niet veel anders. Je kunt er geen domme meisjes voor nemen. Ze moeten met mensen omgaan op een manier die voor een bedrijf voordelig is…
  En als laaste… wij buitenlanders in Thailand moeten niet altijd denken dat alles voor ons gedaan wordt. De grootste groep klanten zijn nog steeds de eigen bewoners van Thailand. Wij vormen maar een kleine druppel en stellen bij een land van 74 miljoen inwoners werkelijk niets voor.

 11. khun moo zegt op

  Duidelijk een mentaliteits verschil lijkt me.

  Waarom zouden deze meisjes niet een normaal bijbaantje nemen.

  Wanneer ik naar de nederlandse studentes kijken, hebben de meeste een bijbaantje in de horeca, bij de supermarkt, bij de post,
  Velen hebben een studie schuld van 10.000 Euro’s en meer.

  Er wordt blijkbaar gekozen om op een gemakkelijke manier meer geld te verdienen door in een kort rokje ergens in de bediening te gaan en gebruik te maken van een sexy uiterlijk en meer te verdienen dan met een regulier bijbaantje.

  Over slechte werkomstandigheden, slechte betalingen, lange werktijden en slechte sociale voorzienigen in fabrieken hoor je geen buitenlander klagen.
  Nee , over korte rokjes bij peroneel in restaurantjes en bier gelegenheden, dat heeft de aandacht.

 12. MikeH zegt op

  Moderator: Graag een bron van je bewering.

 13. william zegt op

  Is dit allemaal nog wel aan de orde het uitbesteden van jonge meiden met een BMI van maatje prettig.
  De jongedames kunnen aangemerkt worden als zijnde een van de verboden regels in deze sectie 32 zolang ze herkenbare namen of logo op kleding voeren.
  Uiteraard is ‘neutrale’ kleding als animeer dame toegestaan en dan zijn de regels vaak naar inzicht werkgever en voor of na diensturen naar eigen inzicht.
  Of ze dan die prettige inkomsten nog krijgen is een ander verhaal.

  Op grond van sectie 32 van de Alcoholic Beverage Control Act mag geen reclame worden gemaakt voor alcoholische dranken op een manier die direct of indirect voordelen claimt of de consumptie ervan bevordert, en mag het product of de verpakking niet worden getoond.

  Een linkje heren https://royalcoastreview.com/2020/07/thailand-alcohol-promotion-laws-facebook-user-alert/

 14. peter zegt op

  Heb ik een keer gedaan in Pattaya. Bartafeltje met een zo’n 7 vrouwen erbij.
  De meeste konden weinig tot geen Engels, maar vond het wel leuk.
  Geslaagde avond voor 38 euries met 7 vrouwen, ja ze dronken natuurlijk ook, echter geen alcohol.
  Keurig werd eea bij gehouden en eentje wilde een keer bier, wat netjes aan mij werd gevraagd, trouwens alles werd gevraagd. Beetje dollen, plagen, dom spelletje spelen, maar ja was leuk.

  Moderator: dat voorval van die dame die kon kickboksen heeft al op TB gestaan, dus oud nieuws.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website