De wachttijden op vliegveld Suvarnabhumi zijn al niet kinderachtig en ze worden alleen nog maar langer.

Het vliegveld dat ontworpen is op 45 miljoen passagiers, moet nu al 47 miljoen passagiers verwerken. In 2012 worden 49,4 miljoen passagiers verwacht en dat gaat zo door tot 68 miljoen in 2016.

Nadat Suvarnabhumi vijf jaar geleden in gebruik is genomen, had direct begonnen moeten worden met de uitbreidingsplannen. Nu liggen ze nog op de tekentafel. ‘Expansion of the airport should have been carried out years ago’, erkent Somchai Sawasdeepon, waarnemend president van Airports of Thailand. Het vliegveld hoopt volgend jaar te beginnen met de bouw van een nieuwe terminal die 20 miljoen passagiers kan verwerken. De bouwtijd bedraagt 5 jaar.

De vrachtterminal kampt niet met problemen. Die is berekend op 3 miljoen ton per jaar en verwerkt nu 1,24 miljoen ton.

[Zou het Thais Verkeersbureau toeristen waarschuwen voor de extreem lange wachttijden?]

www.dickvanderlugt.nl

8 reacties op “Wachttijden Suvarnabhumi worden langer en langer”

 1. Peer Steen zegt op

  Wanneer? Dit jaar vijf keer geweest. Inchecken 10-20 minuten Uitchecken 5-15 minuten. Verschillende aankomst en vertrektijden. Ook bij binnenlandse vluchten geen probleem.

 2. Miek37 zegt op

  In januari voor het eerst wat langer moeten wachten ca. 30 min.

 3. lupardi zegt op

  Rijen worden inderdaad langer, bij aankomst in augustus 45min tot 1 uur in de rij bij immigratie. En bij vetrek in juni 30min in de rij. Als die aantallen kloppen dan kan je beter 4 uur voor vertrek al op het vliegveld zijn.

 4. Kees zegt op

  Als de wachttijden te lang worden, kan altijd nog worden uiteweken naar Don Meuang, lijkt mij, toch?

 5. lex k zegt op

  In de laatste de 3 jaar ben ik er 4 keer geweest, 1 keer in het hoogseizoen, mijn maximale wachttijd om het land binnen te komen, inclusief bagage, was 25 minuten en uitgaand was 1 keer 30 minuten, maar meestal 20 minuten, Schiphol is veel erger.

  • lex k zegt op

   Toch nog even een aanvulling, ik vind het een uiterst vervelende luchthaven, er is geen klap te doen, in tegen stelling tot de oude luchthaven, daar kon je je tijd wel zoet brengen tussen de overstap van binnenlandse naar intercontinentale vluchten, ik heb mij nog nooit verveeld daar.

   • Miek37 zegt op

    Wij hebben op de terugweg toch een paar hele genoeglijke uurtjes doorgebracht aan 1 vd bars onder die tentachtige overkappingen!

 6. jjcmveenman zegt op

  het getuigt toch van desinteresse als je je als minister pas na 5 jaar realiseert dat je 5 jaar geleden al had door moeten gaan met het bouwen van de uitbreiding. Thailand, die juist de toerist nodig heeft om de economie op peil te houden, moet zich realiseren dat dergelijke fouten worden afgestraft, want er zijn meerdere goede vakantielanden in Azië. En die maken van deze grove onderschattingen dankbaar gebruik. Een passagier die 8 tot 15 uur gevlogen heeft, wil bij aankomst snel naar zijn plaats van bestemming, want hij of zij is kapot en wenst zeker niet 1 uur of meer in een rij te staan wachten. Dit soort onnozelen onderschattingen kosten de Thaise staat handenvol geld. Soms denk ik wel eens; zelfs dat interesseert ze niet of ze beseffen het niet, in beide gevallen is het een schaamteloos falen. jantje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website