Singapore airlines

De verkiezing van beste luchtvaartmaatschappij die naar Bangkok vliegt is nog in volle gang.  Hoewel EVA Air met 25% van alle stemmen de gedoodverfde winnaar lijkt en China Airlines een goede tweede, zien we Singapore Airlines sterk opkomen. Deze vliegmaatschappij staat bekend om haar uitstekende service. KLM en Air Berlin strijden om de vierde plaats.

Jij kunt je stem nog laten gelden en de uitslag beïnvloeden door te stemmen mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Verkiezing beste luchtvaartmaatschappij

De redactie van Thailandblog.nl heeft besloten om deze verkiezing ook een officieel tintje te geven. De winnaar van de poll ontvangt een oorkonde en mag zich dan gedurende een jaar “de beste vliegmaatschappij naar Bangkok 2010” (verkozen door de lezers van Thailandblog) noemen.

De tussenstand op 9 november 2010, na 212 stemmen:

 • EVA Air (25%, 54 Stemmen)
 • China Airlines (13%, 28 Stemmen)
 • Singapore Airlines (9%, 20 Stemmen)
 • KLM (9%, 19 Stemmen)
 • Air Berlin (9%, 19 Stemmen)
No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “EVA Air nog aan kop, Air Berlin weggezakt in vliegmaatschappij poll”

 1. Eddy B zegt op


  ETIHAD werd net weer voor het 2e jaar op rij uitverkozen tot beste luchtvaatmij

  vandaar hun logo “FLY WITH THE BEST ”

  Duur ? 772 € H/T alles inbegrepen ( Brussel-Bangkok)

  Wel uitkijken met de overstap in Abu Dhabi :als je aankomt om 1u s’nachts van BKK

  kan je wel eens moeten wachten tot 9 of 10 u!

  Datums en uren uitkienen is de boodschap,ook wat de prijs betreft

  • PeterPhuket zegt op

   Voorheen heb ik ook regelmatig met Etihad gevlogen waarbij ik onderstreep de goede service, en het niet krenterig doen met consumpties, waar Eva en China nummer 1 in zijn. Maar vanwege de v.t.t.t. lange wachtijden op AD met van die uiterst vervelende veiligheidscontrolles, heb ik daar maar weer vanaf gezien en kies daarom voor Airbelin, dus geen overstap en ook geen arrogante paspoortcontrolles op Schiphol.

   • Jack zegt op

    Ik heb de laatste 6 jaar met Air Berlin gevlogen altijd goed geweest,bediening alles.Maar nu maakt Air Berlin een tussenstop van+- 4 uur en ben ik weer teruggegaan naar Eva Air,die ik nu de beste vind.

 2. Matt zegt op

  Hoi iedereen,

  Ik ben van plan om begin december naar Bangkok te vliegen vanuit Amsterdam, terugkeren op 23 februari.

  Bij EVA staat in hun algemene voorwaarden het volgende:

  2.You are required to present the credit card used to purchase the ticket during check-in at the airport. For identification at the check-in counter, you must use a credit card with the card number and name stamped into it. You are required to input your first name and last name exactly as displayed on the credit card. Passengers who fail to do so will be denied boarding unless they purchase a full-fare ticket at the airport ticket counter.

  Het probleem is dat ik niet zelf m’n ticket betaal. Dus dit zal problemen geven bij het inchecken aangezien ik geen kredietkaart kan voorleggen waarmee de vlucht betaald is.

  Als ik nu kies voor een Evergreen Card, moet ik dan nog steeds de kredietkaart voorleggen?

  Alvast bedankt!

  • Hansy zegt op

   Ik heb idd een keer meegemaakt dat ik mijn credit card moest tonen. Waarschijnlijk is deze regel om fraude te voorkomen.
   Geld alleen wanneer direkt bij EVA wordt geboekt.

   Ik heb goede ervaring met het zenden van een vraag per fax aan hen (ze hebben een kantoor in amsterdam)
   Kreeg weer keurig antwoord per fax.

   Andere oplossing is bij een reisbureau ticket kopen (BMair, 333travel) met creditcard.
   Zij zijn soms goedkoper dan direkt boeken bij EVA.

  • Robert zegt op

   Sommige airlines (o.a. ook Thai en Bangkok Airways) doen dat met die credit card, inderdaad alleen bij directe boeking, om fraude te voorkomen. Als je dezelfde vlucht via bv Expedia boekt is er echter niets aan de hand. Vervelend…maakt het ingewikkeld om voor anderen te boeken als je zelf niet op die vlucht zit.

   Thai Airways maakt het wel mogelijk, via faxen sturen of persoonlijk langsgaan op ticketing office, om een ticket uit te geven, waarbij reiziger dan niet nog eens de credit card hoeft te laten zien bij inchecken. Maar dat is wel weer een gedoe natuurlijk, en dit maakt een snelle internet boeking toch weer tot een ouderwetse onderneming.

  • f.franssen zegt op

   Ook als je een Evergeen card hebt moet je de creditcard tonen waarmee betaald is.

   Inderdaad om fraude te voorkomen

   Frank

 3. Hansy zegt op

  Jammer dat ik maar 1 stem op 1 maatschappij mocht uitbrengen.
  Na Singapore komt qua dienstverlening voor mij Malaysia als goede tweede.

  Beiden kunnen met name zeer interessant zijn voor vluchten met als eindbestemming Phuket. Al meerdere keren naar Phuket gevlogen voor rond de € 700,- met een koffer van ± 25 kg.
  Voordeel boven BKK is dat je niet weer hoeft in te checken (bv bij Air Asia) met een forse bijbetaling voor je koffer.

  En zowel BMair als 333travel hebben deze aanbiedingen niet. Dus Phuketgangers, abonneren op de nieuwsbrief van Singapore en Malaysia.

  EVA heeft het voordeel van een betaalbare evergreen class.

 4. Niek zegt op

  Eddy B., een wachttijd van 9-10 uur in Abu Dhabi is toch wel zeer uitzonderlijk. Dan was er toch iets verkeerd gelopen. De laatste 3 jaar heb ik 2 keer per jaar Bangkok- Brussel gevlogen en steeds wachttijden van 2-3 uur!. Overigens je krijgt al gauw een zilveren frequent flyer customer card waardoor je tijdens die wachttijd toegang hebt tot de Premier Lounge met gartis buffetje, drank, w.o. ook champagne, heerlijke Australische wijn etc. en uiteraard komfortabele zetels overal. En je hoeft maar met die customer card te zwaaien en je krijgt voorrang bij de veiligheidscontroole. Ik was een beetje beschaamd voor zo’n voorkeursbehandeling t.o.v. die honderden Filippina Mekka-gangers, Filipino-zeelui , (Neder)Belgen e.a. , die mij zien voorkruipen. EVA-air en China Airlines scoren natuurlijk hoog bij veel Nederlanders, omdat het directe vluchten zijn naar Bangkok vanuit A’dam. Heb ook prima ervaringen met de evergreen class van EVA-air. Laatst ook eens met KLM gevlogen, maar nog nooit zo slecht gegeten in de lucht. Walgelijk. En toen een van de stewardessen aan mij vroeg waar ik normaal mee vloog, bleek dat ze nog nooit van ETIHAD had gehoord: “Wilt U het misschien eens spellen?”. NB, al 2 jaar als de best airline in the world gekozen.
  Het eten aan boord van ETIHAD is natuurlijk ook uitstekend en dat is toch altijd een belangrijk moment in zo’n saaie lange vlucht.

 5. f.franssen zegt op

  Ik vind dat je geen appels met peren moet vergelijken.
  Air berlin vliegt niet vanaf Schiphol dus dat is een heel ander verhaal.
  Eva Air staat bij mij bovenaan temeer daar zij deze zomer een echt goed aanbod hadden.
  Voor 15 augustus reserveren en de vlucht moest voor 15 december plaats vinden dan een korting van minus 30%.

  Dat kwam ons goed uit want we vlogen 4 december dus: 2x Evergreen voor de prijs van
  economy. Bingo!

  Frank

 6. ThailandPattaya zegt op

  Vliegmaatschappijen vergelijken blijft lastig omdat iedereen andere criteria stelt.

  Is alleen de prijs belangrijk dan zal het mahan/egypt air/elke andere airline met overstap worden.

  Is alleen comfort belangrijk dan zal het singapore airlines/eva air/china airlines worden.

  Persoonlijk kies ik altijd voor Airberlin omdat vliegveld Dusseldorf makkelijk bereikbaar is voor mij en omdat de tickets relatief voordelig zijn. Echt comfortabel is een vlucht met Airberlin niet, het eten is verre van goed maar al met al heeft Airberlin voor mij de beste prijs/kwaliteits verhouding. De vlucht is meer een noodzakelijk kwaad denk ik altijd maar. Ik zit er nog wel over te denken om een keer een vlucht met tussenstop te maken maar de lange wachttijden lijken me verre van ideaal.

 7. francky zegt op

  Nergens lees ik iets over Egyptair. heeft iemand daar ooit al eens mee gevlogen en wat zijn de indrukken. Graag had ik dat spoedig vernomen. Grtjs

 8. jan zegt op

  Ik weet niet op welke basis deze enquete plaatsvind maar deze is zeer onrealistisch. Waarschijnlijk stemmen de mensen juist op de maatschappij waar zij mee gevlogen hebben zonder te weten wat de andere maatschappijen bieden.
  Als je ziet dat EVA Air, China Airlines voor echte toppers als SINGAPORE AIRLINES, CATHAY PACIFIC, QATAR AIRWAYS, EMIRATES en ETIHAD staan zegt dit veel over de betrouwbaarheid van deze verkiezing.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website