Stem op de beste vliegmaatschappij

Op Thailandblog.nl ontstaat regelmatig discussie naar aanleiding van vliegervaringen van bezoekers. Met deze nieuwe poll vragen wij jou om te stemmen op de beste luchtvaartmaatschappij die naar Bangkok vliegt.

Het gaat dan om zaken zoals, service aan boord, stoelruimte, prijs/kwaliteit verhouding, op tijd vliegen enz. Breng je stem uit en help daarmee ook andere reizigers om de juiste luchtvaartmaatschappij te kiezen. Je vakantie naar Thailand begint immers al in het vliegtuig. Let wel, het gaat om een totaalbeeld en wat voor jou het zwaarste geldt. Zo kan een beperkte stoelruimte wegvallen tegen het feit dat het vliegticket erg goedkoop was.

Je kunt je stem uitbrengen op een van de onderstaande vliegmaatschappijen. Bedankt voor je hulp.

 • Aeroflot
 • Air Berlin
 • Air France
 • Austrian
 • British Airways
 • Cathay Pacific
 • China Airlines
 • Egyptair
 • Emirates
 • Etihad
 • Eva Air
 • Finnair
 • KLM
 • Lufthansa
 • Mahan Air
 • Malaysia Airlines
 • Quantas Airways
 • SAS-Scandinavian Airlines
 • Singapore Airline
 • Swiss International Air Lines
 • Thai Airways
 • Turkish Airlines

De poll staat links onderaan op het blog.

No votes yet.
Please wait...

41 reacties op “Nieuwe poll: stem op de beste luchtvaartmaatschappij”

 1. kick&marian zegt op

  hier de reden waarvoor ik KLM stem

  Op woensdag 10-03-2010 gingen wij van af Bangkok terug naar Amsterdam met vlucht kl 0878 boarding time 23.10 .Daar wij met zuurstof om medische redenen moesten vliegen met onze meegenomen eclipse zuurstoftank. Omdat het een nieuw systeem is, is de bemanning er nog niet bekent mee, Er word door het klm kantoor een speciale stoel voor je gereserveerd waar de stroom aansluiting onder de stoel zit .heen weg ging alles perfect terug weg zorgde wij met onze eclipse zuurstoftank wel voor het nodigen vertraging ,om dat de stekker niet pasten. Alles werd in werking gesteld door de hele crew om het apparaat aan te sluiten, wat niet lukte Amsterdam bellen dan maar !!!!!! weer Amsterdam bellen .Onder tussen, twee thaise dames van de luchthaven aan boord die ons uit het toestel kwamen halen i.v.b met de vertraging die het geheel al had op gelopen. De piloot genaamd Erik en Ilse en haar collega waar ik de naam van ben vergeten in alle stress kwamen tussen beide en namen ons apart van de anderen passagiers en begon uit te leggen dat hij ons niet kon vervoeren zonder de zuurstof in verband met zijn verantwoording voor allen reizigers en ons. alles zou prima worden geregeld voor ons .op kosten van de klm na wat handen schudden verlieten wij het toestel met achter lating van een aangeslagen crew .Aan het einde van de sluis werden we al opgevangen door een Thaise dame die met ons in gesprek ging over de komende periode .PLOTS kwam daar erik de piloot door de sluis aangerend met de vraag of er geen verloop stekkertje bij het zuurstof apparaat zat. Met het schaamrood op onze wangen beaamde we, dat we dat hadden. Oké dan, snel er in en op naar Amsterdam.wij zagen een grote smile op de gezichten van de bemanning. Hierbij onze Dank een 10 +griffel groetjes en een ieder een goed verblijf in Thailand

  • Duidelijk en goede toelichting, bedankt

 2. Doe ook mee! Stem op de beste luchtvaartmaatschappij die op Bangkok vliegt! De poll staat in de linkerkolom onderaan. Even naar beneden scrollen en stemmen!

 3. flic zegt op

  Ik vlieg graag rechtstreeks, daarom kies ik voor een maatschappij die rechtsreeks vliegt. Dat houd echter niet in dat een andere maatschappij beter kan zijn.
  Maar ik neem aan dat straks in feite toch automatisch een rechtstreekse maatschappij en een niet rechtstreekse er uit komen.

  • Flic, het gaat om jouw persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden een tussenstop geen probleem, ook omdat je dan vaak goedkoper kunt vliegen. Dat is het voordeel van een poll de meerderheid beslist. (heel democratisch 😉 ).

 4. jan maassen van den brink zegt op

  ben 2 keer naar Bangkok geweest met Mahan air. Is goed bevallen; geen luxe geen tv in de stoel, maar de rest was goed. Het scheelde wel veel geld1x500en1keer onder de 600euro. Dus ik vlieg weer met Mahan air (vanaf DUS)

 5. Steve zegt op

  China Airlines vindt ik net iets beter dan EVA Air maar het verschil is miniem. Die evergreen de luxe buh EVA is wel top. Dan is 12 uur goed uit te houden.

 6. Rudy zegt op

  Graag eens wat nieuws over de verbinding met Brussel…er zijn hier ook wel heel wat nederlandstalige Belgen in thailand ….Damk U !

  • Hans Bos zegt op

   Volgens mij is de enige redelijke verbinding tussen BRU en BKK die met Etihad via Abu Dhabi. Die is echter niet echt goedkoop. Ik heb van een topman van Etihad ooit gehoord dat deze airline niet hard trekt aan de passagiers die naar BKK willen. Uiteindelijk komt ook hier de hoogmoed voor de val.

   • Robert zegt op

    Hoogmoed voor de val? Geen idee waar dat op slaat. Etihad richt zich gewoon op het hogere segment, met splinternieuwe vliegtuigen en een kwaliteitsproduct. Daarnaast is prestige meestal belangrijker dan winst voor Midden Oosten airlines. Vlieg regelmatig met Emirates en Etihad en deze behoren samen met maatschappijen zoals Singapore Airlines tot de beste ter wereld. Er hangt wel een prijskaartje aan ja.

  • Eddy zegt op

   Rudy

   Finnair zou nu ook vanuit BRU vluchten aanbieden naar BKK.
   Best even informeren, ik ga dit ook doen voor mijn volgende vlucht.
   Prijs / kwaliteit zeer goed (en niet meer over Helsinki! Nog beter).

   • Hans Bos zegt op

    Dat lijkt me sterk, want alle intercontinentale vluchten van Finnair gaan via Helsinki. Er zijn overigens nog meer Europese airlines die vanaf Brussel feederen naar hun thuisbasis.

    • Hans Bos zegt op

     Even kijken op http://www.finnair.com. Goedkoopste tickets volgende maand economy ruim 1200 euro. Vliegtijd BRU-HEL-BKK bijna 20 uur, retour ca 15 uur.

    • gerrieQ8 zegt op

     Austrian had vorige maand een goede aanbieding. BRUSSEL – WENEN – BKK retour voor iets meer dan 410 euro. Of dat nu nog geldig is weet ik niet.

  • A.ORSEL zegt op

   ik vlieg met de beste luchtvaart mij.EMERATES

 7. rene Geeraerts zegt op

  Austrian met kop en nek boven de anderen
  Daarna Swiss Air

 8. carla goertz zegt op

  ik heb bijna met alle maastschappijen al gevlogen . thai airways emirates malysie airlines china airways lufthansa ,air france ,airberlin . swiss air ,kijk allen naar de prijs ,ik wil niet meer als 500 euro betalen .tot op heden lukt dit nog .laatst keer april 450 euro betaald bij emirates .en ook nog een tussen stop in dubai gemaakt van 24 uur .dus nog leuk een dagje dubai bekeken. weten we ook dat we daar niet op vakantie willen dat jaar ervoor had airberlin tweede kaartje gratis ,zaten we op 380 euro.als je niet aan een vaste datum zit ,kan dit makelijk .ik wil alleen in onze winter gaan veder maakt het mij niet uit ik.wil alleen geen tussenstop die langer is als 3 uur , of .veel langer zoals bij dubai maar daar hadden wij bewust voor gekozen .nou wie vond ik de beste .met stip swiss air .goede verzorging .ook met wat vertraging van 3 uur (kan gebeuren) zijn de piloten ons drinken komen brengen en konden wij warm gaan eten .ook bij aankomst in zwitserland kregen wij weer bonnen om warm te gaan eten en drinken .omdat we daar ook onze aansluiting misten .ondanks deze kleine vertraging was het pretig vliegen
  emirates heef vaak ook goede aanbieding maar ondanks dat ik laatste keer met die aswolk ook 5dagen vast heb gezeten nog geen drankje gezien. dus met stip swissair
  fijn vliegtuig goed personeel enz alleen weinig aanbiedingen

 9. Frans zegt op

  Ik ga regelmatig naar Thailand, ben er nu ook, op Koh Chang, laatste keer in april geweest, had ook te maken met de as wolk, ik vloog China Airlines, maar deze maatschappij liet me mooi in de kou staan. Ik kon pas 3 weken later terug, alle kosten op de ticket na voor mij, ik heb een eigen zaak en kan het mij niet permiteren om 3 weken langer te blijven. Plotseling kwam er iemand van het personeel van China Airlines naar me toe en zei dat er 1 ticket vrij kwam en kon het kopen voor 3000 euro.
  Dit heb ik dus niet gedaan, ben 1 week langer gebleven ben uiteindelijk via Chang Hai (China) een reis van 36 uur, 1100 euro armer, en van China Airlines nooit meer iets gehoord.

  Bij Eva gaat alles prima. Dus voor mij EVA Air.

 10. C van der brugge zegt op

  Ondanks de wat oudere stewardesses
  wil ik toch de aandacht op Finair vestigen
  Fijne my.

 11. HansNL zegt op

  Ik zou nu wel eens willen dat er een maatschappij opstaat die zegt, dit is de prijs van een enkele reis en dit is de prijs van een retour, en daarmee basta.
  Niet dat gedoe met per dag en per seizoen wisselende prijzen, en vooral niet hogere prijzen bij een volgend bezoek aan de website.
  Marktprijzen heet dit gedoe met de prijzen, oftewel prijsopdrijving door grotere vraag.
  Ook het geleidelijk aan stijgen van de prijzen, en vaak niet te weinig, is bijzonder ergerlijk.
  Maar ja, klantgerichtheid, wat is dat?
  We zetten het als vliegtuiguitbater 10 keer in een advertentie, en prompt zijn de communicatie idioten er heilig van overtuigd dat de passagier niet inde gaten heeft belazerd te worden.
  Mahan Air is een maatschappij die helemaal niet slecht is, de prijzen in de advertentie en de website zijn wat je betaalt, onafhankelijk van de dag.
  Alleen met het hoogseizoen en laagseizoen gaan ze weer uit de bocht.
  De overstap in IKA is niet al te bezwaarlijk, de controles voor het instappen zijn soms wel redelijk, maar vaak op het onbeschofte af.
  Heb overigens vaak met het personeel aan boord heel interessante discussies gehad over het bewind.
  Air Berlin is met zijn stunten een miskleun van de eerste orde,
  Ik bezoek hun website regelmatig, en tot mijn verbazing waren voor de “aktie” de prijzen vanaf Bangkok lager, en daarna de prijzen vanaf Dusseldorf.
  Uiteindelijk betaalde ik meer tijdens de aktie als voor de aktie.
  Comminicatie idioten had ik het eerder over.

  • Robert zegt op

   @HansNL – beetje negatief verhaal. Je gaat er van uit dat de prijs altijd zo hoog mogelijk opgedreven wordt. Maar ik kan je verzekeren dat, zoals je voorstelt, als een airline altijd 1 vaste prijs zou hanteren, en daarbij valuta schommelingen, olie prijs fluctuatie, mogelijk lage bezettingsgraad en nog honderden andere onvoorspelbare zaken in moet calculeren, dat je altijd teveel betaalt. Ze zullen dan namelijk wel op safe spelen met een ruime marge. Wat is er in hemelsnaam mis met marktwerking? Het is toch juist mooi dat de prijs omlaag gaat als ze die stoelen moeilijk kunnen vullen? Je mag die lage prijs dan vervolgens niet als uitgangspunt nemen, wat jij wel doet. in zijn algemeenheid mag je rustig stellen dat vliegen door de jaren heen alleen maar goedkoper is geworden, juist door deregulatie, marktwerking en toenemende concurrentie.

   Ik ben het wel met je eens dat de communicatie rond de prijs van een ticket transparant moet zijn. Maar vergeleken met noord Amerika hebben we ook op dat gebied niet zo heel veel te klagen in Azie en Europa.

 12. jack zegt op

  Ik wil opmerken dat bepaalde onderzoeken hebben onderzocht wie de langste mensen (gemiddeld) op deze wereld zijn , dat blijken de nederlanders te zijn.
  Maar de KLM heeft de minste beenruimte voor zover ik weet, plus nog vele moeilijkheden met omboeken van een ticket, de arogantie van het cabinepersoneel enz.enz. kortom een afgrijselijke maatschappij waar ik dus absolute niet meer mee wil reizen.
  Begrijp werkelijk niet dat er mensen zijn die de KLM nog waarderen.

  • HSlobbe zegt op

   Klopt!
   Enige tijd geleden vloog ik met EVA.
   Zat er een heel nest Nederlandse werknemers van KLM, allemaal met goedkope tickets.
   In mijn onschuld vroeg ik waarom ze niet met hun eigen maatschappij vlogen.
   Het antwoord was nogal uitgebreid, maar een van de aangeroerde punten was inderdaad de stoelmaat.
   Ook was het eigen personeel niet echt enthousiast….over het eigen personeel, het voedsel en meer van dat .
   Toch wel opmerkelijk, dacht ik zo.
   Ik heb nog nooit met KLM gevlogen, te duur, ik vlieg uitsluitend op prijs.
   EVA ok, China brrr, Mahan ok, de rest vind ik tegenwoordig allemaal te duur.

  • Anton zegt op

   Naar mijn mening is de KLM duur en enorm arrogant naar zijn klanten toe. Vlieg zelf meestal met EVA Air Elite Class (was voorheen: Evergreen De Luxe Class). Uitstekende stoelen, genoeg beenruimte (ben 1m85), goed eten en zeer vriendelijk personeel. Ook vlieg ik wel eens met de Singapore Airlines, maar deze vind ik ook behoorlijk duur. Deze maatschappij biedt echter wel een veel betere service dan de KLM. Nadeel is, dat alle vluchten via Singapore gaan, dus een aanmerkelijke langere reis met overstap dan rechtstreeks zoals b.v. met EVA Air. De Thai Airlines vind ik ook minder dan EVA air. China Airlines, de moedermaatschappij van EVA Air, vind ik ook niet slecht. Daar vloog ik vroeger altijd mee, toen zij nog die extra Class hadden vergelijkbaar met de Elite Class van EVA Air.

 13. Kick&Marian zegt op

  Voor Jack
  Er word gevraagt wat voor jou de BESTE luchtvaatmaatschappij is NIET hoe jij persoonlijk over een bepaalde maatschappij denk .KLM top voor ons en dus niet voor jou!!!!!!

  • B.Mossel zegt op

   Wie bepaald dat KLM top is.
   Vliegen met deze maatschappij alleen.
   Kan een tekort aan inzicht zijn,en kan men geen oordeel vellen over andere.
   En KLM is ook geen hoogvlieger in service.

 14. HKT zegt op

  Eva-air
  Vond dit altijd een meer dan uitstekende airline,4x mee naar BKK gevlogen, Elite/evergreen Card member.
  Helaas maart 2010>> 7 uur vertraging,kan gebeuren,technical problem,oplossing prima Hotel eten + drinken bij vd Valk.
  Ja en toen met een verschikkelijke oude 747-combi naar BKK gevlogen,tv schermpje kapot, stoel doorgezakt(evergreen class) eten super slecht, crew onvriendelijk.
  Terugweg(evergreen class)g een iets minder oude 747, opnieuw een kapot tv scherm,een hoop herrie met een zeer matige verzorging aan boord!
  Vlieg volgende keer met SQ naar Phuket, tussenstop ± 2.½uur Singapore
  prijs incl € 800.=
  Hoor ook in de reiswereld steeds vaker klachten over EVA-air.

  • Hansy zegt op

   Zie mijn commentaar
   https://www.thailandblog.nl/vliegtickets/vliegmaatschappij-poll/#comment-5952

 15. Henk Grevel zegt op

  Volgens onze ervaringen met zowel KLM. China airlines en EVA Air is EVA AIR de beste en meest vriendelijke service

  vr.gr Henk Grevel

 16. d blom zegt op

  eva air is goed ,voordeel rechtstreeks en service is goed ,al was het een paar jaar geleden beter.

 17. Fablio zegt op

  Emirates: zeer slechte verbinding, moest ooit eens 10 uren wachten op verbinding.
  Verder redelijk.

  Aeroflot: wens ik alleen maar mijn grootste vijand toe; de waterbuffel dus!
  Slechter kan niet op alle gebied!

  KLM: gewoon perfect; wel duur!

  Thai aerlines: gewoon gezellig!

  China aerlines: The best!

 18. Jan Nagelhout zegt op

  Ach wat maakt het uit, vliegen is altijd een ellende, dus vogel ik gewoon de goedkoopste uit, en hoop dat hij niet uit de lucht kukelt.
  Ik kom nu zo’n 15 jaar in die wereld daar en heb aardig wat afgevlogen, maar ik vind het op zich weinig uitmaken
  Overigens vlieg ik nu vanaf Brussel, en had een rechtstreekse ticket voor 357 Eurries, koopje!
  Ben ook wel via Düsseldorf gegaan met overstap zat op 400, maar deze gaat rechtstreeks, en das geen geld, voor een rechtstreekse vlucht.
  De poen kan weer mooi bij de vakantie 😛

  • gerrieQ8 zegt op

   Jan, ook ik ben zeer benieuwd naar e maatschappij. Ben een Nederlander, maar woon op slechts 45 minuten rijden van Zaventem. Iets anders dan Schiphol en nu zeker als je met de trein moet richting Goes en een extra overstap moet doen in Leiden met de nieuw ingegane NS dienstregeling. Twee vliegen in een klap dus.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Toevallig niet vergeten bij te vermelden dat dit enkel is ?

   http://goo.gl/1wJVQ

 19. hans zegt op

  jan, bij welke my was dat dan, vind de tickets momenteel vrij duur

 20. Jan Nagelhout zegt op

  Ik had er ook nog nooit van gehoord Jetairfly schijnt een Belgische maatschappij te zijn, op zich is dat natuurlijk wel gevaarlijk een Belg aan de knuppel:)
  Dit is hun site http://www.jetairfly.com/nl/
  Hier wat info op wiki http://nl.wikipedia.org/wiki/Jetairfly

  Eerst hadden ze een aanbieding 357 eurrie,,, dat was tot de 17 de en dan hield het op
  Ik dacht ik wacht, bleken ze ze weer te hebben tot de 31 ste dus dan vlieg ik (ast goed is)
  Dus kijk er maar even want het zou mij niks verwonderen dat ze die aanbieding nu ook weer hebben.
  Misschien is de vlucht ellendig of krap maar voor die poen overleef ik die 10/11 uren wel:P

 21. Johan zegt op

  Voor mij is EVA Air de beste maatschappij ! Ik wide in 2010 voor het eerst naar Thailand vliegen en had een goedkoop en dus niet wijzigbaar ticket van EVA, maar op het moment dat ik zou gaan waren de onlusten in BKK (redshirts contra politie ) nog in volle gang en ik maakte mij daar zorgen over wat betreft mijn veiligheid , en wilde mijn vertrek liever wat uitstellen. Met EVA Air Amsterdam gebeld, en men had begrip voor mijn ongerustheid, en gaf mij de gelegen heid om kosteloos mijn vertrek datum te verzetten, binnen 2 maanden, en uiteraard mits er plaats was. Geweldig ondanks mijn niet wijzigbaar ticket !!
  Later in November 2011 weer gepland on naar Thailand te vliegen ( Loy Krathong) , dom geweest en met KLM geboekt, maar wat gebeurt er…. juist mijn verblijf in BKK ging onderwater, dus problemen. Ik had een ticket met anuleringsverzekering….. wilde anuleren en opnieuw boeken, maar KLM wilde er niets van weten, en ook hun verzekering niet….. na veel gedoe, heb ik dit wel gewonnen en mij geld terug gehad. Daarna weer plezierig met EVA naar Thailand gevlogen, en voor mij nooit meer anders ! Een prima maatschappij met uitstekende service.

 22. Leon zegt op

  Mijn keuze gaat uit naar Emirates, heb de afgelopen jaren gevlogen met China Airlines Eva Singapore Airlines en Malaysia Airlines. De twee laatste steken er ruimschoots bovenuit, alleen de reisduur wordt daardoor wel erg lang. Tenzij je eens een paar dagen Singapore of Kuala Lumpur wilt bezoeken. Uit alle reacties blijkt dat het voor de een om geld gaat de ander weer om service, ofwel heel persoonlijk. Ik ben net 2 dagen geleden teruggekomen, en deze keer na ruim 10 jaar de KLM maar weer eens geprobeerd…. Dit was voor mij weer de eerste en meteen weer de laatste keer. Arogantie ten top service nog steeds slecht, schermpje in de stoel is drie maal opnieuw opgestart tijdens de vlucht, en kwaliteit beroerd. Meer belangrijk vond ik het eten. Dit was van het niveau dat ik het nog niet aan de hond zou voeren. Ook geen keuze met ontbijt terwijl bij de andere maatschappijen toch minimaal de keuze bestaat uit twee soorten ontbijt. Enige pluspunt wat ik wel waardeer is het vertrek en op dezelfde dag in Nederland aankomen. Ik wacht op de dag dat Emirates een rechtstreekse vlucht uit gaat voeren van Adam naar Bkk. Maar dat zal nog wel niet mogelijk zijn. Ik denk dat de Klm dan veel klanten kwijt gaat raken.

 23. michel zegt op

  Etihad vanwege heel goede service goede, vertrek en aankomst tijden in brussel en stiptheid.

 24. Khun Do zegt op

  Vlieg al 10 jaar CHINA AIRLINES,. Zeker met de zojuist vernieuwde 747’s ben ik een tevreden klant. Schoon, op tijd, vriendelijke staff, goede stoelen,redelijke tarieven, goede catering.Prima dus !!

  • Leon zegt op

   China Airlines is ook prima maar de 747 is bijna klaar.
   Vanaf het nieuwe jaar gaan ze met een Airbus 340 vliegen.
   Even afwachten dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website