Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft aangekondigd een low-cost airline te willen oprichten. Zo staat vandaag in de Telegraaf te lezen.

Deze nieuwe maatschappij zal zich niet alleen richten op korte afstandsvluchten, zoals gebruikelijk bij prijsvechters. De airline zal ook voor lange afstandsvluchten, goedkope vliegtickets gaan aanbieden. Singapore Airlines heeft dit afgelopen woensdag bekend gemaakt.

De nieuwe op te richten airline zou binnen een jaar operationeel moeten zijn. Op welke routes de maatschappij gaat vliegen of onder welke naam is nog niet bekend. De dochter zal zelfstandig opereren.

Singapore Airlines denkt het huidige succes van lagekostenmaatschappijen ook door te kunnen voeren op de lange afstand. Net als eerder binnen Europa ziet het bedrijf dat de opkomst van goedkope maatschappijen in Azië extra vraag naar vliegen creëert.

De Aziatische groeimarkt is interessant voor luchtvaartmaatschappijen. AirAsia en Thai Tiger Airways (dochter van Thai Airways International) hebben al langer plannen voor het aanbieden van goedkope vliegtickets en budgetvluchten tussen Europese hoofdsteden en Bangkok. De Europese low-cost maatschappijen zijn vooralsnog niet van plan om Azië te gaan aanvliegen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website