Airports of Thailand geeft over een aantal weken waarschijnlijk groen licht voor het masterplan voor luchthaven Don Mueang.

In plan is opgenomen dat de oude terminal opgeknapt wordt en er een nieuwe terminal komt die verbonden wordt met de Red Line, een Skytrain verbinding tussen Bang Sue en Rangsit die in aanleg is(in aanleg). Verder moet er een een uitbreiding komen van de Airport Rail Link naar Phaya Thai en wil men een parkeergarage bouwen. De totale kosten van het plan bedragen 10 miljard baht.

Deze derde fase moet in 2021 klaar zijn. De luchthaven heeft dan een capaciteit van 40 miljoen passagiers per jaar. Dat zijn er nu 28 miljoen.

Volgende week dinsdag gaat de gerenoveerde terminal 2 officieel open. Enkele delen van terminal 1 gaan tijdelijk dicht voor modernisering van de apparatuur. Terminal 2 bedient de binnenlandse vluchten en terminal 1 de internationale.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/0o2Yod


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Masterplan voor luchthaven Don Mueang kost 10 miljard baht”

 1. Jan zegt op

  Dat is prima echter zou het ook aanbevelingswaardig zijn om een directe verbinding te maken tussen de twee luchthavens, dat zou het doorreizen een stuk makkelijk maken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Jan Hoekstra zegt op

  10 miljard baht en hoeveel wordt er daadwerkelijk aan de luchthaven besteed? Weer een lekker bedrag om de corrupte lieden van te laten profiteren.

  Don Mueang is tegenwoordig een verschrikking met al onze “vrienden” uit China. Lekker schreeuwen, lekker roggelen, alles lekker luid doen. Ja, Thailand moet er echt blij mee zijn met de Chinezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Wim van Doorn zegt op

  Het isnatuurlijk doodzonde dat er niet gewoon maar een groot vliegveld is. Bovendien: hoe moet ik met name vanuit Pattaya op dat oude almaar groter broeiende vliegveld komen? Dat terwijl hetmoderne BKK snel (binnen 2 uur) en goedkoop (122 Baht) bereikbaar is. Het kost me een goede prijs (voor inderdaad een goed hotel, maar die prijs moet je wel optellen bij je vliegprijs) om ‘smorgens om 10:zoveel weg te kunnen vliegen naar bijvoorbeeld Mandalay. Sorry voor de typfouten maar ik weet noet hoe de cursor terugte zetten. Groet, Wim.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website