Luchtvaartorganisatie IATA laat weten dat het internationale luchtverkeer zich volledig heeft hersteld van de economische crisis. Het wereldwijde passagiersvervoer lag in april 7 procent hoger dan begin 2008 voordat de recessie begon.

Het internationale passagiersvervoer steeg in april met 16,5 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, aldus de IATA. Dit cijfer is niet maatgevend omdat in april vorig jaar het luchtverkeer ernstig werd verstoord door de IJslandse aswolk. Hierdoor werd het Europese luchtruim gesloten.

In de regio Azië-Pacific, verbeterde het aantal uitgevoerde vluchten met 5,1% dankzij de sterke vraag naar vliegreizen naar China en India.

De luchtvaartorganisatie zegt verder dat de bezetting van de toestellen stabiel is en het vertrouwen in de economie groeit. De sector maakt zich wel zorgen over de hoge en stijgende olieprijs. De onrust in het Midden-Oosten heeft gezorgd voor flinke daling van vluchten naar Tunesië en Egypte. Er werden ten opzichte van vorig jaar 25% minder vliegreizen geboekt.

Ook de nasleep van de natuurramp in Japan zorgt voor minder reizigers. Het aantal passagiers naar Japan daalde in april met maar liefst 20 procent.

Voor heel 2011 verwacht de IATA een groei van het internationale passagiersvervoer met 3 tot 4%, mits er zich geen nieuwe (natuur)rampen voordoen.

3 reacties op “Luchtvaart is wereldwijde crisis te boven”

 1. john zegt op

  Nou nog de prijzen van de tickets omlaag. Dan is iedereen tevreden!

  • Ruud zegt op

   Dat blijft een droom. Datr maken we niet mee. We moeten gewoon iedere keer weer zoeken naar de goedkoopste vluchten naar eigen wens denk ik

   • john zegt op

    Ik vlieg dit jaar alleen naar Thailand en omgeving, ik heb best duur betaalt voor een ticket, maar volgend jaar neem ik mijn vrouw en kind mee, dan moet ik echt op zoek naar de goedkoopste tickets.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website