luchthaven U-Tapao, een aanwinst voor de regio

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden, Vliegtickets
Tags: ,
24 augustus 2016

Sinds enige weken is de tweede terminal op U-Tapao in gebruik genomen. Voor Pattaya, Jomtien, Sattahip en de oostkust richting Rayong een grote vooruitgang.

Om de nieuwe terminal goed te testen, vindt er slechts één vlucht per dag plaats van Air Asia uit Udon Thani. In de nieuwe vertrekhal worden de laatste puntjes op de “i“ gezet. Maar vakantiegangers en residenten kunnen nu al van het nieuwe aanbod profiteren. Korte trips zowel in binnen – als buitenland zijn mogelijk tegen aantrekkelijke prijzen.

Voor zover bekend maakten de volgende vliegmaatschappijen al gebruik van U-Tapoa: Bangkok Airways, Kan Air, Air Asia, Thai Air Asia en China Southern. Door de opening van de nieuwe terminal willen volgend voorjaar de volgende maatschappijen Hong Kong Airlines, Spring Airlines, Okay Airways en Emirates, U-Tapao in hun programma gaan opnemen. Zo verandert langzaam maar zeker de marine luchthaven in een civiele luchthaven. Hong Kong Airlines wil vijf vluchten per week gaan uitvoeren. Air Asia als haar dochter onderneming Thai Air Asia hebben een groot aanbod aan bestemmingen, zowel in het binnen- als het buitenland.

Voor de Farang, die iedere keer een zogenaamde “visa run”moeten ondernemen, is dit een comfortabele manier van reizen naar Cambodja of Laos in plaats van opgepropt urenlang in een minibusje te moeten zitten.

Drie keer per week vliegt Thai Air Asia naar Singapore en doet er ruim 2 uur over. Bij tijdig boeken betaalt men rond de 3500 Baht. Voor 2700 Baht wordt men naar Kuala Lumpur gevlogen. Leuk om daar de botanische tuinen te bekijken. In nog geen 3 uur vliegen staat men al in Macau, de oud Portugese kolonie. Tegenwoordig wel het “Monte Carlo van het Oosten”genoemd. Maar de stad heeft meer te bieden door de zeer fraaie historische binnenstad, die door de Unesco tot werelderfgoed is verklaard. Thai Air Asia biedt de reis voor 7000 Baht aan.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen, maar kunnen fluctueren door bijvoorbeeld de hoeveelheid bagage, die men wil mee nemen. Dus is het raadzaam tijdig en goed te informeren of op aanbiedingen te letten.

Info:

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “luchthaven U-Tapao, een aanwinst voor de regio”

 1. l.lagemaat zegt op

  U had een vlucht geboekt naar Malaysia of Myanmar, niet Cambodja.

 2. Ger zegt op

  Weet iemand hoe de verbindingen zijn naar Pattaya of Rayong vanaf het nieuwe vliegveld ? Gaat er een taxi , minibus of bus en hoelang duurt dat ongeveer naar beide plaatsen ?

  • LOUISE zegt op

   Hallo Ger,

   Naar the Royal Cliff-Pattaya was het ongeveer 35 min.
   Rayong zal denk ik een beetje hetzelfde zijn, maar met deze hebben geen ervaring.

   LOUISE

 3. l.lagemaat zegt op

  Naar Pattaya duurt het ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website