Voor het zoeken van informatie voor mijn recente verhalen over de KLM kwam ik ook terecht op blog.klm.com, een weblog van vooral KLM-ers in allerlei functies. Het zijn leuke korte verhalen over reisbestemmingen, hun werk, informatie over specifieke afdelingen en nog veel meer.

Eén van de bloggers is Valerie Musson, een KLM stewardess, die onder haar schrijversnaam DareSheGoes een dagje Bangkok beschreef. Het verhaal gaat als volgt:

The sweet taste of Bangkok

Het is vrijdagochtend. Ik word wakker. Gisteren aangekomen in Bangkok na een lange en drukke vlucht. Eerst maar wat welverdiende slaap. Vervolgens met de crew enkele drankjes gedaan in één van de mooiste skybars ter wereld, Sirocco. Het biedt een oogverblinded uitzicht over de stad. Daarna met taxi’s richting Khao San Road. Backpackers Paradise. Gegeten, gewinkeld en de avond besloten met een voetmassage.

Gek op Thais Eten

Zaterdag, ik verheug mij op vandaag. Ga voor de derde keer naar de Silom Cooking School. Ik ben gek op Thais eten. Ik neem de hotelboot naar Saphan Taksin. Varen over de Chao Phraya rivier geeft mij het ultieme Bangkok gevoel. Ik kijk naar de andere schepen. Toeristen die in- en uitstappen. Op weg naar de talrijke mooie bezienswaardigheden of naar hun hotel. Ik loop van Saphan Taksin naar Silom Road. Ik moet om tien over half twee in Soi 11 Silom zijn. Ik word vrolijk verwelkomd door Mei, die werkt in de Silom Thai Cooking School. Ook de andere studenten van de dag arriveren, zij komen uit Duitsland, België, Frankrijk, de VS, Brazilië en nog andere landen.

Silom Thai Cooking School

Wij worden voorgesteld aan Oat. Hij zal vandaag onze leraar zijn. Ik herinner me hem van twee jaar geleden. Hij heeft een goed gevoel voor humor en is extreem geduldig. Dus, ik kijk uit naar de volgende drie uur. Eerst gaan we naar de lokale markt om onze ingrediënten in te kopen. Zodra we er zijn, wordt ons de kruiden en de producten die zo belangrijk zijn voor de Thaise smaak uitgelegd. Met onze mandjes vol, keren we terug naar de kookschool. Elke dag staat er een ander vijf gangen menu op het programma. Als je allergisch bent voor iets, bijvoorbeeld garnalen (zoals ik ben), houdt men daar altijd rekening mee.

Mijn eigen winkel starten

Vandaag maken we een pittige garnalen- of kippensoep, pad Thai, groene currie en mango met kleefrijst. We gaan ook een amuse maken: een salade van kipgehakt. Alles wat we gemaakt hebben eten we daarna zelf op. Nogmaals, ik ben steeds weer verbaasd over hoe makkelijk het is om heerlijk Thais eten te koken. Alles wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten. Ik heb deze kookcursus nu voor de derde keer gedaan en ik werd aangenaam verrast toen ze me een diploma gaven voor de Intensive Course in Thai Food Cooking. Nu kan ik mijn eigen Thaise winkel opzetten!

Geniet van de zoete smaak van Thailand

Hier is het recept voor mijn favoriete Thaise gerecht. Een echte klassieker. Probeer het maar!

Pad Thai Recept (voor 1 à 2 personen), ingrediënten

  • 100 gram gedroogde rijstnoedels, voorgeweekt in warm water, daarna droog gemaakt.
  • 5 middelgrote garnalen (schoongemaakt) of stukjes kip. Vegetariërs kunnen champignons gebruiken.
  • 2 eetlepels plantaardige olie (geen olijfolie of sesamolie).
  • 1/8 kopje bieslook of groene uien in kleine blokjes gesneden.
  • 1 eetlepel palmsuiker of bruine suiker.
  • 2 theelepels vissaus (vegetariërs kunnen sojasaus gebruiken).
  • 1 ei.
  • 1/4 kop tauge of koolsnippers.
  • 1 eetlepel knoflook (gehakt).
  • 1/3 kopje extra stevige tofu gesneden in 1 cm strips.
  • 1 eetlepel tamarind pasta of witte azijn.
  • 1 eetlepel ingelegde witte radijs, fijngesneden of gepekelde kool.
  • 1 eetlepel gemalen geroosterde pinda’s of gemalen geroosterde cashewnoten.
  • 1/2 theelepel gemalen gedroogde rode chilipoeder.

Bereiding

Verhit de olie langzaam op een lage stand. Voeg knoflook toe, daarna de garnalen, kip of champignons, tofu, tauge todat de garnalen of kip gaar is. Breek een ei en voeg dat al roerend toe..

Daarna de noedels er bij en maak het op smaak met vissaus, palmsuiker, de gemalen pindas, de gemalen gedroogde rode chilipoeder, tamarindpasta en ingelegde witte radijs. Meng alles samen. Blijf frituren.

Schakel het vuur uit zodra de noedels zacht en doorschijnend zijn Strooi nog wat gemalen pindas en chilipoeder over het gerecht en serveer het met verse groenten.

(Recept door: Sanusi Mareh)

Tenslotte

Dit was het verhaal van DareSheGoes, ben wel benieuwd of er bloglezers zijn, die ook een cursus op een Thaise kookschool hebben gevolgd en wat hun ervaringen zijn.

Bron: Het verhaal verscheen in 2014 op eerdergenoemde KLM.blog, maar er is nu ook een eigen website van DareSheGoes met allerlei verhalen en nieuwtjes.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website