De nieuwe airline, Crystal Thai, heeft de ambitie om de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Thailand te worden. Dit door het aanbieden van vluchten naar groeimarkten zoals Zuid-Korea en India. Phuket is de enige binnenlandse bestemming, die vanuit Bangkok wordt aangevlogen.

De nieuwe Thaise luchtvaartmaatschappij is in 2009 opgericht. Volgens een artikel op de luchtvaartsite Aviationweek.com, heeft Crystal Thai Airlines alle vergunningen binnen. Op 30 januari zal de eerste vlucht van start gaan, een vliegreis van Bangkok naar Seoul Incheon.

Andere bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij zijn:

 • Busan (Zuid-Korea);
 • Colombo (Sri Lanka);
 • Phuket (Thailand);
 • Clark (Filipijnen);
 • Bhutan, Cochin en Mumbai (India).

Deze lijst is nog niet volledig.

Aviationweek.com zegt dat Crystal Thai Airlines zich voornamelijk zal richten op het vervoer van toeristen. Een Airbus A320, zal de vluchten naar Seoul Incheon verzorgen. Dit toestel zal ook worden ingezet voor vluchten naar Busan (Zuid-Korea) en Colombo (Sri Lanka). De luchtvaartmaatschappij heeft ook een Airbus A330 geleased. Deze wordt operationeel in maart en vliegt van Bangkok naar Dubai.

Korea zal de belangrijkste bestemming zijn voor de nieuwe vliegmaatschappij. Er zijn goede connecties met Koreaanse touroperators. Veel Thai willen een bezoek brengen aan Korea en voor de Koreanen is Thailand een populaire bestemming.
De vervoerder wil na Thai Airways en Bangkok Airways, de derde luchtvaartmaatschappij van Thailand worden. Daarmee zouden ze de bestaande spelers zoals Oriënt Thai Airlines, Thai AirAsia en Nok Air passeren.

Er is nog niets duidelijk over de gehanteerde prijsstelling. Crystal Thai Airlines belooft lage tarieven en een hoogwaardige service.

Meer informatie: website Crystal Thai Airlines

5 reacties op “Crystal Thai Airlines: nieuwe lowcost airline gaat deze maand van start”

 1. wiel palmen zegt op

  een vraag. ik wil in april van Bangkok naar Kathmandu (Nepal) en zal daar een maand blijven om dan weer terug te vliegen naar Bangkok. Bij Cheap ticket kost een retour ongeveer € 900.- dat is enige honderden meer dan van Amsterdam naar Bangkok. Ik hoop dat ik me vergis. Wie kan adviseren.

  groet

  wiel

  • Richard zegt op

   Ik zoek zelf altijd met Skyscanner, daar zoek bij meerdere aanbieders van vluchten. Volgens mij kan je met Thai Airways voor ongeveer € 450,- van Bangkok naar Katmandu vliegen.

 2. erik zegt op

  vol verwachting klopt mijn hart,ik ben heel benieuwd en hoop dat het een betere club is dan pukhet airlines van toen

 3. erik zegt op

  crystal Air gaat vliegen met materiaal ouder dan 20 jaar,ik heb zo’n gevoel dat het een tweede PukhetAir gaat worden,eerste vlucht is alweer uitgesteld van januari naar April

 4. Hans Bos (redactie) zegt op

  Dit meldt de website van Crystal Airlines in gebroken Engels:

  We apologize to delay our first flight.

  CTA Fleet is in Montpellier, Fracne and finished a demo flight sucessfully on 31st of January 2011. However, It’s occured technical snags and then CTA Fleet is under the repair. CTA think safety is the first for customers so we decided to postpone our first flight.

  we expect our fleet will be in Thailand on 12 of March 2011 and our first flight will be the end of March.

  we hope our customer’s understanding.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website