Beste redactie/Rob V.,

Ik heb een vraag over het op bezoek laten komen (vakantie 30 dagen) van onze 2 Thaise kinderen van 14 en 17 jaar naar Nederland. Voor het visum heb je vliegtickets nodig voor de heen en terugreis, hoe regel ik dit zonder deze al te betalen i.v.m. een eventuele weigering van hun Schengenvisum!

Hoor graag jullie oplossingen,

Groet,

Hank


Beste Hank,

Voor een Schengenvisum heb je een reservering van een (retour) vlucht nodig. Betaal nooit tickets vooraf. Er zijn enkele maatschappijen die terug betalen als je een afwijzing van het visum overlegd maar als je het mij vraagt is dat onnodig gedoe.

Ik adviseer om 1 van het volgende te doen:
1. Regel een reservering door hier in Nederland of in Thailand contact op te nemen (telefonisch of per email) met een luchtvaartmaatschappij.
2. Bij sommige maatschappijen kun je online, tegen betaling, een optie op een ticket vast laten zetten.
3. Stap in Nederland of Thailand een reisbureau binnen en laat hen een vluchtreservering regelen.
4. Maak een screenshot van de boekingspagina met vluchtgegevens (heen en terug).

Een uitgebreider antwoord vind je in het Schengendossier, download de PDF via het menu hier links op de site. Zie ook een lezersvraag en reacties van enkele maanden terug.

1. www.thailandblog.nl/visum-kort-verblijf/dossier-schengenvisum-2019/
2. www.thailandblog.nl/lezersvraag/schengenvisum-aanvragen-en-vluchtgegevens-overleggen/

Succes.

Groet,

Rob V.

Nb: vergeet voor de minderjarige kinderen niet om een toestemmingsformulier (letter of consent) ivm uitreizen te regelen via de Amphur. Dit alles wegens de bestrijding van mensenhandel en kinderontvoering eisen Thaise en Nederlandse autoriteiten formeel dat via een formulier aangetoond kan worden dat de kinderen de eigen kinderen zijn over wie er ouderlijk gezag is en toestemming om te reizen van beide ouders. Hoe dat precies in detail gaat via de Amphur weet ik helaas niet. Maar een deel van de mensen moet dit daadwerkelijk tonen aan de grenswachters, het is dus beter iets op zak dat je niet hoeft te tonen dan met lege handen in discussie moeten gaan met een ambtenaar. Zie bijvoorbeeld: www.isaanlawyers.com/downloads/travel-permit-consent-letter-amphur-travel-abroad-child/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website