Beste lezers,

In het voorjaar wil ik mijn Thaise vrouw naar Nederland laten komen. Hiervoor zijn we nu bezig om een Schengenvisum aan te vragen voor haar. Nu moet je een vlucht laten zien maar er wordt geadviseerd niet te betalen totdat je het visum hebt. Nu kan ik geen enkele maatschappij vinden waarbij dat mogelijk is. Dat brengt me tot de volgende 3 vragen:

 1. Waar kan ik een reservering maken zonder te betalen en pas te betalen zodra het visum geregeld is?
 2. Is het mogelijk om een ‘nep vlucht’ te gebruiken die je voor een tientje online kunt kopen?
 3. Indien ik een reservering maak, het visum is verstrekt maar ik besluit toch een andere (goedkopere) vlucht te boeken, gaat dat voor problemen zorgen?

Alvast bedankt!

Groet,

Matthijs


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Schengenvisum aanvragen en vluchtgegevens overleggen”

 1. pw zegt op

  Stond er ook zo voor.

  In Udon Thani bij een reisbureautje gereserveerd.
  Was vrijwel dezelfde prijs als direct online boeken.
  Geen probleem en ook meteen de reisverzekering afgesloten.
  Na ontvangst van Schengenvisum ticket betaald en boeking definitief gemaakt.

  Trucs zoals een nepvlucht zou ik niet doen.
  Krijg je in de toekomst misschien ellende mee en krijg je een kruisje achter je naam.
  Wat dat betekent voor toekomstige visa laat zich raden.

  Als er geen aanleiding is te twijfelen aan het krijgen van een Schengenvisum, gewoon een ticket kopen.
  Deed ik ook ooit. Geen enkel probleem.

 2. Geertg zegt op

  Gewoon in Nederland n vlucht optie nemen bij n vertrouwd reisbureau.
  Is geen enkel probleem. Ook tegenover de Nederlandse ambassade in Bangkok
  kun je bij een klein bureautje een vluchtoptie nemen.

  • weyde zegt op

   Lukt dat dan met een vlucht optie, dat is geen geboekte vliegticket dus niet officieel niet betaald.

 3. Prawo zegt op

  Op mijn startpagina http://schengenvisum.eu staat in het blok “Bereid je reis voor” o.a. de volgende link: https://signal.org/
  Wellicht heeft u daar iets aan.

  • Rob V. zegt op

   Beste Prawo,
   Je kennis en helpende hand als oud vreemdelingenadvocaat zijn uitstekend. Mocht je nog feedback hebben voor het Schengendossier dan hoor ik het graag. Je hebt mijn mailadres. Groet, Rob.

   • Prawo zegt op

    Je hele tekst doorlopen stokt helaas steeds weer ergens omdat er iets tussenkomt.
    Misschien wil ik het et goed doen.
    Soms is kort reageren sneller (zoals hier).

 4. Prawo zegt op

  Sorry, de juiste link is: https://travelvisabookings.com/

  De andere link is een vervanger voor Whatsapp, met iets meer beveiligde communicatie.

 5. Ferdinand zegt op

  Ik heb de KLM de volgende vraag gesteld…

  Ik boek een vlucht online en moet dus afrekenen, want een optie nemen kan alleen via het reisbureau.
  Wat als mijn vriendin geen visum krijgt ? Ben ik dan het geld voor het ticket kwijt ?

  Ik kreeg als antwoord:
  Goedemorgen Ferdinand, wanneer je op tijd een visum hebt aangevraagd voor je reis, maar je visumaanvraag is geweigerd kun je een teruggave verzoek voor je tickets indienen via: http://klmf.ly/2s9be8u. Hiervoor dien je te beschikken over een bewijs van visumweigering van de ambassade, dat je als bijlage kunt toevoegen.

  Je kunt ook gebruik maken van onze Time To Think-optie. Afhankelijk van je bestemming betaal je een klein bedrag om de vluchten en het tarief tijdelijk op te slaan. Je kunt deze optie selecteren tijdens het boeken. Afhankelijk van je bestemming en vertrekdatum wordt je 1 tot 14 dagen extra bedenktijd aangeboden, zonder dat je aan de boeking vast zit.

  Aangezien wij binnen 6 werkdagen haar visum binnen hadden, gerekend vanaf de dag dat we de papieren hebben ingeleverd, zou optie Time to Think ook een mogelijkheid zijn.

  Maar niet iedereen is gecharmeerd van onze blauwe vogel.

  Groeten
  Ferdinand

 6. Kees zegt op

  Ik weet natuurlijk niet waar je zit in Thailand , maar in Pattaya heb ik dit ooit zo geregeld bij J.K. Travel. Die zat toen in soi 8 beach road. Volgens mij nu in soi 8 second road.

 7. Peter zegt op

  Ga naar Thai airways en vraag een optie op een vlucht. Zij geven je het Doc gratis. Wanneer visum in orde betaal je de vlucht.

 8. Rob V. zegt op

  Beste Mathijs,

  1. Inderdaad is het beter om geen ticket te kopen maar een reservering of optie te kiezen. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden:
  – Laat je lief via een reisbureau in Thailand een reis reserveren
  – Doe de aanvraag via een visumbureau in Thailand die dit in orde brengt.
  – Regel zelf via een reisbureau de tickets zodat zij een reis reserveren
  – Laat je lief bellen of mailen met een luchtvaartmaatschappij dat een kantoor heeft in Thailand en leg uit dat ze een reservering wil ivm aanvraag van een visum en geen geld kwijt willen zijn indien het visum geweigerd wordt. De medewerker kan dan aangeven wat de mogelijkheden zijn: reservering, optie, bedenk tijd etc. (vaak tegen een kleine vergoeding) of dat er een ‘ geld terug bij aantoonbare visumweigering’ regeling is. Denk aan bijv. Eva Air.
  – Bel of zelf met een luchtvaartmaatschappij met een kantoor in Nederland en doe zoals hierboven. Denk bijv aan KLM.

  2-3. De nog niet definitief geboekte ticket is niets meer dan een indicatie van de voorgenomen reis. Je kunt dus na toekennen van het visum toch elders een ticket kopen, een iets andere route nemen, iets andere data etc. Als dat is wat je bedoelt met een ‘nep reservering’ is er niets aan de hand. Regel je een optie via zeg KLM voor een ticket BKK-AMS-BKK maar koop je een ticket bij Eva of kies je voor een vlucht via Zaventem of Düsseldorf (want veel goedkoper, makkelijk aan de rijden) dan is er niets aan de hand. Dat zijn goed verklaarbare afwijkingen van de ingediende planning/voornemens.

  Uiteraard kan het wel vragen oproepen indien je het hele schema compleet omgooit: hele andere maatschappij, hele andere route (heel ander Schengenland van aankomst), hele andere datum. Dat is niet per definitie fout maar als de ambtenaar van dienst de indruk krijgt dat je bewust de boel hebt voorgelogen en compleet andere reisplannen had dan je op papier hebt gezet dan gooi je natuurlijk je eigen glazen in voor de toekomst.

  • Hoi Rob, Feliz vertelde mij enkele jaren terug, toen er nog geen VFS tussen zat. Dat als je online een ticket gaat boeken en je zit op de laatste webpagina (dus nog voor de definitieve betaling) je daar een schermprintje van kan maken. Vervolgens maak je de laatste stap, betalen, niet. Makkelijker kan haast niet.

   • Rob V. zegt op

    Ook een oplossing waar je zeer waarschijnlijk wel mee weg komt. Maar gezien BuZa aangeeft de laatste jaren zeer strikt op de papieren durf ik hem er niet bij te zetten. De andere punten werken 100% zeker zonder gelazer, zelfs als je een lastige behandelaar of VFS (optioneel tussenbureau) treft.

 9. Rob zegt op

  Beste Matthijs,

  Het is heel simpel.Vlak voordat je vriendin naar Bangkok gaat voor de afspraak met het “Visumbureau” ga je op het internet naar een vliegmaatschappij b.v. Thai Airways. Daar boek jij online voor je vriendin ( of je vriendin kan dat zelf ook doen) een ticket. De boeking vervalt na 72 uur zonder kosten voor jullie. Het ticket uitprinten en meenemen naar Bangkok naar het Visumbureau die de Schengenvisa regelt. Let wel op het volgende: de datum van de heen -en terugreis van het ticket moeten overeenkomen met en/of binnen de datums vallen van de periode dat je vriendin Nederland wilt bezoeken (de data die zij heeft aangegeven op het Schengenvisum aanvraagformulier).
  In feite ga je dus met een “fake ticket” naar het Visumbureau. Als het visum wordt toegekend (wordt naar haar opgestuurd, ik meen binnen 2 weken) dan kun je een echt ticket boeken.

  Zo heb ik het vorig jaar gedaan met mijn vriendin die voor de eerste keer Nederland ging bezoeken. Ik heb gekozen voor Thai Airways, maar volgens mij kan dit ook bij KLM, Quatar Airways e.a. Ik ga het in februari weer zo regelen.

  Hopelijk ben je zo geholpen en vragen staat vrij.

  Groeten,

  Rob

 10. Rob zegt op

  Beste Matthijs,

  Hier nog even een reactie van Rob K, dus niet Rob V haha. Ik heb vorig jaar dus een nep reservering gedaan en het ticket doorgemaild naar mijn vriendin. Zij heeft het uitgeprint en meegenomen naar het Visumbureau in Bangkok. Het faketicket/nepreservering was bij Thai Airways, en het uiteindelijke echte ticket heb ik bij Emirates geboekt die via Dubai vliegt. Thai Airways vliegt bv via Munchen of Frankfurt. Een totaal andere route dus. Echter, naar die routes daar wordt helemaal niet meer naar geïnformeerd als het visum in haar paspoort staat en zij aankomt op Schiphol.

  Groeten,

  Rob K

 11. Tom zegt op

  Ik had ze vorig jaar gebeld met deze vraag en het antwoord was, gebruik KLM. Maak een boeking, en klik per bankoverschrijving te betalen.
  Dan krijg je de bevestiging in de mail. Deze heb ik succesvol gebruikt en de boeking komt vanzelf te vervallen als je niet betaald.
  Ze weten ervan, de hele regel slaat nergens op, maar toch werkt het zo.

 12. Prawo zegt op

  Als het om een echtgenoot gaat kun je misschien beter het visum aanvragen bij de ambassade van een ander Schengenland. Het visum is dan niet alleen gratis maar MOET (mits goed aangevraagd) worden verleend.
  In dat geval zijn de enige voorwaarden:
  — aantonen rechtsegldig huwelijk:
  — aannemelijk maken dat de echtgenoot (of een kind) dat Unieburger is gaat reizen of er al is Als de reis met een Nederlands kind gaat kan zo’n aanvraag ook bij de NL ambassade.

  Geld, reisverzekering of vliegtickets zijn in zo’n geval niet nodig.

 13. Matthijs zegt op

  Bedankt voor de reacties allemaal. Hier kan ik wat mee!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website