De Thaise staatsspoorwegen (SRT) heeft negen nieuwe Chinese treinen gekocht met in in totaal 115 rijtuigen. Eind deze maand arriveren de eerste in de haven van Laem Chabang. De treinen  worden vanaf 11 augustus als eerste ingezet op de lijn Bangkok-Chiang Mai. Daarna volgen andere routes zoals naar Ubon Ratchathani, Nong Khai en Hat Yai.

Volgens SRT-gouverneur Wunthichart zullen treinpassagiers onder de indruk zijn van de compleet andere service. Het interieur oogt strak en modern, zoals donkerrode stoelen met een roze hoofdsteunen, lichtgroene stoelen in de restauratie, beveiligingscamera’s en toiletten zoals je gewend bent in een vliegtuig. In elke stoel zit een LCD-scherm waarop eten en drinken kan worden besteld.

De laatste keer dat de SRT nieuwe treinen kocht was in 1995, toen nog van Zuid-Korea. Veel van de huidige treinen en wagons zijn afgeschreven en vertonen mankementen. In 2010 kreeg de SRT van het kabinet al toestemming voor de aankoop van nieuw materiaal. Het is onduidelijk waarom pas in oktober vorig jaar het contract met de Chinese leverancier getekend werd.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise spoorwegen krijgen nieuwe treinen met meer comfort”

 1. ruud zegt op

  En ik maar denken, dat er rails met een andere spoorbreedte zou komen.
  Daar kunnen deze treinen niet op rijden.

 2. Emthij zegt op

  Op 11 augustus de eerste rit Bangkok – Chiang Mai. Wij gaan op vr 12 augustus in omgekeerde richting. Dus kans op een rit in een splinternieuwe trein?

 3. Rob Surink zegt op

  De trein is niet het probleem, maar het altijd naast de rails staan. Het is een smalspoor en niet zoals in Europa. Dus instabiel!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website