Na vier jaar wachten is het zover. De spoorverbinding tussen Bangkok en Suvarnabhumi Airport is klaar en in gebruik. De exploitatie van de spoorlijn is in handen van de State Railway of Thailand (SRT).

Sinds december 2009 werd er al proef gereden op de nieuwe en snelle spoorverbinding tussen Bangkok en de internationale luchthaven Suvarnabhumi Airport. De officiële opening is 12 augustus, maar tot die tijd kunnen de Bangkokianen gratis een ritje maken. Iets wat velen ook doen inmiddels.

De vraag wat is nu sneller, taxi of trein, is het gesprek van de dag in Bangkok. Vandaar dat de redactie van Bangkok Post het uittestte. Twee verslaggevers vertrokken tegelijkertijd vanaf Siam Paragon in het centrum van Bangkok:

 • Verslaggever 1, die de treinverbinding nam, deed er 46 minuten over. Inclusief een ritje op de motortaxi en een normale taxi om bij het treinstation te komen.
 • Verslaggever 2, die de taxi uitprobeerde, was sneller: 25 minuten.

Een treinkaartje gaat 150 baht kosten. Een taxirit kost al snel 270 baht inclusief de tolheffing.

Benieuwd naar de nieuwe spoorlijn? Bekijk de onderstaande video.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Spoorverbinding tussen Bangkok en Suvarnabhumi Airport gereed”

 1. Hans Bos zegt op

  Op dit moment rijden de treinen alleen op proef, van 07.00 tot 10.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur. De trein stopt vooralsnog slechts op twee stations.

 2. Redactie zegt op

  Zoals in de Tweet van Richard Barrow staat te lezen: ben je dus met meerdere personen dan is een taxi goedkoper.

  Zowel de trein als de taxi heeft voor- en nadelen. Het hangt af van je eigen situatie wat het goedkoopste/snelste is

 3. bkkdaar zegt op

  EN enkel van maandag tot vrijdag! Vanaf -zoals die toch wel heel domme journaliste (leest ze d’r eigen krant niet eens??) had kunnen weten-vanaf BTS-PHAYATHAI-nonstop naar Swampy-in 16 min (17 terug-althans bij mijn free ride vorige week). Elke 20 min. vanaf beide eindpunten.
  Geleidelijk aan worden meer stations bediend en de bedrijfsuren uitgebreid. Wie zich laat neppen om voor 150 bt enkel naar dat Makkasan te rijden-tja-zelf gewild, maar slim is het niet. Die stoptreinen (cityrail-blauwe streep) kosten maar 40/60 bt-en sluiten wel aan op de BTS.
  Voor 2 en zeker voor meer blijft de taximeter de beste keus-want direkt naar bestemming aan zelfde of mindere prijs en zeker minder tijd-vergeleken met express.

 4. bart zegt op

  Ik ga over 2 weken naar bangkok en wil met zijn tweeen(budget) van Suvarnabhumi Airport naar Ayutthaya. Was van plan om taxi naar BKK central station te pakken en daar de trein. Zou deze nieuwe lijn een snellere route betere, als ik het zo zag was er geen verbinding met BKK Central toch?

  • Redactie zegt op

   Als je met z’n tweeën gaat is een taxi goedkoper en volgens velen ook sneller.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website