King Power eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha, die ook eigenaar is van de Engelse voetbalclub Leicester City, heeft een meerderheidsbelang in Thai AirAsia gekocht.

De huidige directeur/eigenaar Tassapon Bijleveld van Thai AirAsia (zie inzet) verkoopt zijn meerderheidsbelang aan King Power. Met de deal is zo’n 8 miljard baht gemoeid.

De heer Vichai zal na de deal de grootste aandeelhouder zijn met een belang van 14%. Met de familie van Vichai meegerekend bezitten ze 21% van de aandelen van Thai AirAisia. Volgens Vichai pas de aankoop binnen de strategie van het bedrijf die zich vooral op de reisbranche richt.

Tassapon blijft voorlopig nog aan als chief executive van het bedrijf, maar het is onduidelijk of dit in de toekomst ook het geval zal zijn. De huidige groei en het succes van Thai AirAsia zou vooral te danken zijn aan zijn leiding.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “King Power koopt meerderheidsbelang in Thai AirAsia”

 1. john zegt op

  niet erg duidelijk. wordt gesproken over “meerderheidsbelang”maar verderop staat “met familie van vichai bezitten ze 21% van de aandelen van thai air asia. Als men de term “meerderheidsbelang “gebruikt is algemeen aanvaard dat men spreekt over meer dan 50% van 100 %!!
  Iets klopt er dus niet.

 2. Nico zegt op

  Tja,
  Ik heb, zoals iedere Thai, de Japanner (rekenmachine) erbij gehaald, maar die zegt hetzelfde, wat ik al dacht, ook deze knappe kop komt enkele procenten te kort.

  Nu maar hopen dat Air Asia blijft stunten met prijzen, want ik daar al behoorlijk van geprofiteerd.
  Groetjes

 3. paul j. zegt op

  met een meerderheidsbelang wordt bedoeld dat men van alle aandeelhouders het hoogste percentage aandelen in bezit heeft dwz.er zijn er bijvoorbeeld een paar met 10 procent anderen met meerdere of mindere percentages maar 21% is het hoogste bezit.De vergelijking met 100 % gaat dus niet op maar er wordt vergeleken met de andere aandeelhouders.

 4. Franky R. zegt op

  Tassapon eigenaar van AirAsia?

  Ik was altijd in de veronderstelling dat dat Maleisiër Tony Fernandes was? Die nam de tent in 2001 over van de Maleisische overheid.

  Ook het idee om met maatschappen uit India, Singapore en Thailand samen te werken, is van deze man.

  En zelfs bij een verkoop zal deze Fernandes altijd de grootste aandeelhouder zijn, want er wordt nergens gerept van een verkoop door deze man.

  Ik laat mij gaarne corrigeren indien foutief…

 5. Petervz zegt op

  Er zit een luchtje aan deze deal. King Power heeft nl de aandelen gekocht tegen een prijs die 30% onder de beurswaarde lag, en de deal wordt nu nader onderzocht op onregelmatigheden. De aankondiging van de verkoop leidde tot een scherpe daling in het beursaandeel. Enkelen worden er dus veel rijker door, maar vele kleine aandeelhouders beduidend armer.Thai Air Asia staat op de Thaise beurs genoteerd onder de naam Asia Aviation Public Co, ltd (zie http://www.set.or.th).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website