Automobilisten en andere verkeersdeelnemers in Pattaya zijn gewaarschuwd over de risico’s van rijden onder invloed tijdens de feestdagen.

De strafmaatregelen zijn bepaald op:

 • Boetes tot 20.000 Baht.
 • Voertuig en rijbewijs wordt in beslag genomen.
 • Grote kans op militaire detentie of gevangenisstraf.

In een gezamenlijke operatie van de lokale politie en het leger kunnen verkeersdeelnemers verhoogde patrouilles en wegversperringen verwachten in geheel Pattaya, waarbij “zero tolerance” (geen enkel excuus wordt aanvaard) wordt gehanteerd voor het rijden onder invloed van alcohol in het verkeer.

Een hoge politie-functionaris vertelde verslaggevers dat het hardhandige optreden is gelanceerd als “een manier om geluk terug te brengen naar de mensen, zodat zij gevrijwaard worden van dronken bestuurders”.

Met deze zware maatregelen wil men het aantal sterfgevallen in het verkeer tijdens de zwarte periode rondom de feestdagen (Kerst en Nieuwjaar) drastisch terugbrengen.

Pattaya staat bekend als één van de gebieden in Thailand met het hoogste aantal van rijden onder invloed gerelateerde ongevallen.

De maatregelen zijn weliswaar in Pattaya aangekondigd maar mensen die elders in Thailand verblijven, doen er goed aan met soortgelijke regels en controles rekening te houden.

Als u gedronken hebt zorg voor een nuchtere chauffeur of neem een (motorbike)taxi. Bedenk dat zelfs als u besluit de nacht in het duurste hotel van Pattaya – al dan niet met gezelschap – door te brengen, u nog altijd goedkoper uit bent dan te verwachten boete van 20.000 Baht en ook voorkomt, dat u in de gevangenis belandt en uw voertuig in beslag genomen wordt.

U bent gewaarschuwd!

Bron: Thaivisa

8 reacties op “Gevangenis en hoge boetes voor rijden onder invloed”

 1. Joost Jongen zegt op

  Hier in Buriram (midden in de Isan) wordt ook al lang en veel gecontroleerd op alcohol en ook hier is dat niet meer af te kopen met een paar honderd baht.

 2. l.lagemaat zegt op

  Donderdagavond op de Pattaya Klang, hoek second road; Vrijdagavond Thappraya road, grote controles, dus wees verstandig en een gezond nieuw jaar!
  groet,
  Lodewijk

 3. Peter zegt op

  Is best te begrijpen de thais feesten en rijden (best vaak) extreem onder invloed met heel heel veel doden tot gevolg.

  Daarom zijn er data met zero tolorance. Dit is met ons nieuw jaar en met thais nieuw jaar. Gelukkig maar.

  Wat ik begrepen heb zijn deze data in Pattaya langer dan in het rest van het land.

  Tijdens deze data moet je gewoon niet drinken. Ook niet twee flesjes bier.

  Maar…..
  Is iemand bekend met welke data er een streng optreden is. Tijdens de de feestdagen, is mij niet duidelijk welke dagen de thai politie het een feestdag vind. (In Pattaya en overig Thailand)

  Wie kan mij deze info geven. Opdat ik gewoon weer met 1 flesje bier op kan rijden.

  Alvast erg dank.

 4. Sir Charles zegt op

  Goede zaak, geen pardon en niet alleen tijdens de feestdagen!
  Met name óók al die farang met een slok op die op een motorbike willen stappen die denken het toch wel af te kunnen kopen met 2 briefjes van 100 baht bij staande worden gehouden door een politieagent.
  Een forse hoge boete of anders hup langdurig in het gevang!

 5. Jacques zegt op

  Er is nog hoop beste mensen en ik juich dit beleid toe. Discipline is nodig, maar voor velen een vies woord of een die niet bestaat in hun vocabulaire. Glaasje op laat je rijden, misschien dat Prayut hier ook een liedje voor kan maken ter ondersteuning en als goede voorbeeld. Dit heeft hij met zijn kabinetsleden toch maar voor elkaar gekregen. Het is the talk of the town. Laatst sprak ik nog met een groep Engelse notoire alcohol drinkers en het hield ze bezig. Wellicht dat er bij hun, naast het traditonele barzitten en alcohol nuttigen, ook nog een andere invulling kan worden gegeven aan het leven.Ik help het ze hopen.

 6. Leo Th. zegt op

  ‘Zero tolerance’ is vertaald als ‘geen enkel excuus wordt aanvaard’. Betekent dit nu dat je in het geheel geen alcohol mag drinken of dat er net als in veel andere landen een alcohol percentage van 0,5 of 0,8 promille als grens wordt gehanteerd waar je niet boven mag komen en indien dat wel het geval mocht zijn daar geen excuses voor gelden? Het is bekend dat bij sommige mensen zonder één slok alcohol genuttigd te hebben toch een gering alcohol percentage in hun bloed voorkomt.

 7. Pedro & zo zegt op

  Ook die z.g. motorbiketaxi chauffeurs zijn niet altijd een goed alternatief.

  Regelmatig deze mannen stevig zien drinken in hun “werktijd” bier, Lao Kau you name,t !!!

 8. Pat63 zegt op

  Gaan we nu allemaal de moraalridder uithangen?
  Dat iedereen voor zich zijn of haar gezond verstand gebruikt aub. Ik weet dat ik graag naar Thailand kom (kwam?) omdat ik me daar weer 20 voel, maar als ze naar nul gaan betekend dat je zelfs geen praline met een beetje alcohol of zelfs geen mondspoelwater (daar zit ook alcohol in) kunt gebruiken. Dan blijf ik liever thuis. Met alle begrip en respect voor de mensen die het slachtoffer geweest zijn van alcohol MISBRUIK gerelateerde ongevallen of voorvallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website