Reizen met de bus vanuit Hua Hin

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: ,
23 maart 2014

Hua Hin heeft een aantal busterminals van waaruit je naar andere bestemmingen in Thailand kunt reizen, onder andere naar Chiang Mai, Bangkok Airport, de zuidelijke busterminal in Bangkok, Phuket, Korat en Ubon Ratchatani.

Busterminals in Hua Hin

Op de genoemde routes rijden de zogenaamde VIP bussen. Redelijk comfortabele bussen met airconditioning en meestal een toilet. Veel VIP bussen vertrekken van de nieuwe terminal op Soi 96/1, iets ten zuiden van Bangkok Hospital (zie foto’s). Er is ook een busterminal van Pran Tours bij het Siri Petchkasem Hotel op Srasong Rd, in de buurt van Dechanuchit Rd.

De busdiensten in Thailand kunnen wat verwarrend zijn omdat er naast het reguliere openbaar vervoer ook veel commerciële bedrijven verschillende lijndiensten aanbieden. Deze stoppen en vertrekken ook niet altijd van dezelfde busstation.

Hua Hin busdiensten

Er zijn in Hua Hin de volgende busdiensten:

 • De blauwe airco bussen van en naar Bangkok (Pran Tours – busterminal Srasong Rd).
 • De VIP bussen met airco en (meestal) toilet die naar Bangkok Airport, het zuiden richting Phuket en naar Isaan vertrekken (Hua Hin busterminal Soi 96/1).
 • De locale oranje bussen die naar Pranburi en Petchaburi rijden.
Hua Hin busterminal Soi 96/1

Alternatieven

Naast deze diensten zijn er ook nog de bedrijven die met minibussen (minivans) naar Bangkok en andere bestemmingen rijden. Daarnaast is er een treinverbinding van Bangkok naar Hua Hin en deze trein rijdt verder naar het zuiden van Thailand. Beide laten wij nu even buiten beschouwing.

Reizen met de bus vanuit Hua Hin

Een veel gebruikte busdienst met airconditioning bussen is Hua Hin Pran Tours, die om de 30 minuten naar Bangkok vertrekken vanaf Srasong Road. De bussen hebben als eindbestemming de zuidelijke busterminal in Bangkok.

Wil je naar Bangkok Airport dan is er de uitstekende VIP bus die vertrekt vanaf busterminal Soi 96/1. Lees hier meer: bus-bangkok-airport-naar-hua-hin/

Ben je van plan met de bus naar het zuiden te reizen (Phuket) dan kan je het beste naar de Hua Hin busterminal Soi 96/1. Er is een informatieloket waar de vertrektijden staan vermeld en je kunt daar bustickets kopen.

Verder zijn er vanaf de Hua Hin busterminal Soi 96/1 ook tourbussen naar Chiang Mai in het Noorden van Thailand. Als laatste kan je ook met dezelfde busmaatschappij naar Noordoost Thailand (Isaan) met als bestemming Korat en Ubon

De prijzen van een busticket zijn relatief laag. Voor 300 baht wordt je naar Bangkok gebracht. Voor de langere afstanden naar het Noorden, Noordoosten en Zuiden moet je op ongeveer 600 baht rekenen.

Wil je onderweg eerder uitstappen dan is dat soms mogelijk. Bespreek dit met busmaatschappij. Je doet er verstandig aan om een dag van te voren je busticket aan het loket te kopen. Dan ben je zeker van een plaats.

Hua Hin busterminal Soi 96/1

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Reizen met de bus vanuit Hua Hin”

 1. brenda zegt op

  Weet iemand of er ook bussen van uit hua hin naar pattaya rijden we gaan meestal met een taxi maar de kosten zijn dan wel hoog.
  Alvast bedankt

  • Khun Peter zegt op

   Neem de VIP bus naar Bangkok Airport (305 baht of zo). Dezelfde busmaatschappij verzorgt ook de busdienst naar Pattaya met als eindbestemming Jomtien. Enkeltje 135 baht.

  • Johan Combé zegt op

   Schuin tegenover de busterminal van Hua Hin – Pran tours (Srasong Road) vertrekken vans (minibusjes) naar o.a.Pattaya

 2. brenda zegt op

  Bedankt voor de snelle reactie ik ga er zeker wat mee doen.
  Alleen één vraagje moet je dan een kaartje in bangkok kopen of koop je die al in hua hin naar pattaya.

  • Khun Peter zegt op

   Je kan in Hua Hin volgens mij alleen een kaartje kopen naar Bangkok airport. Daar naar de balie gaan. Eerste etage. Wij hebben het ook zo gedaan, maar dan omgekeerd van Pattaya naar Hua Hin.

 3. paul zegt op

  vanaf Sa Song rd rijden er meerdere malen per dag minivans naar Pattaya. Eindpunt 3e road in Pattaya. Prijs 400 Baht. Ik heb dit al 20 maal gedaan en leef nog steeds (misschien geluk gehad!)

 4. Marian Winter zegt op

  Goede informatie bedankt

 5. BerH zegt op

  Kan er in de bagageruimte van de bussen ook een fiets mee?

 6. Karlijn zegt op

  Weet iemand of er ook een bus van Hua Hin naar Phuket gaat?
  Alvast erg bedankt!

  • Cornelis zegt op

   Ik zie op de foto van het busstation, boven dit artikel, Phuket als een van de bestemmingen staan bij het loket voor de kaartverkoop.

   • Karlijn zegt op

    Bedankt Cornelis, ik zie het staan!

 7. Pim . zegt op

  Geen Probleem Karlijn.
  Het busstation bij soi 96 vertrekt de bus van Hua hin naar Phuket .

  • Karlijn zegt op

   Bedankt Pim!
   Weet u toevallig ook hoelang de busreis duurt van Hua Hin naar Phuket? Is het ‘veilig’ om hiermee te reizen? Alvast bedankt!

 8. Pim . zegt op

  Beste Karlijn .
  Zelf ben ik nog nooit met die bus gegaan ,
  Ik heb wel een aangenomen kind die daar op school mag gaan .
  Ook mijn klanten voor haring staan dan op die bus te wachten na ongeveer 12 uur .
  Het is net waar je moet zijn het kan ook weleens langer duren .
  Vrienden van mij rijden er volgens hun 8 uur over met hun Ferrarie maar kwamen hier op de kartbaan weleens tegen mij racen .
  Of het veilig is kan ik je niet zeggen ,van de haring heb ik nog nooit klachten gehad dat ze lastig zijn gevallen onderweg .
  Wel weet ik dat ze daar snel zijn opgegeten .
  In ieder geval wens ik je een goede reis en als je na vrijdag gaat kan ik je misschien wel de 28e bij de avond van de Nederlandse vereniging zien naast de immigratie in de 3 Girls .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website