Sinds enige tijd rijdt er een bus van Bangkok Airport (Suvarnabhumi) naar Hua Hin. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van vervoer zoals de trein, minivan en taxi.

Natuurlijk moest de schrijver van dit artikel zelf even testen of deze bus een aanbeveling is voor de lezers van Thailandblog, lees mijn ervaringen.

Opties om van Bangkok Airport naar Hua Hin te reizen

De trein van Bangkok is erg traag (doet er ruim vier uur over) en je moet dan eerst van Bangkok Airport naar het centrum van Bangkok om daar op de trein te stappen. De minivans zijn rijdende doodskisten. Daarnaast zijn ze nogal oncomfortabel, je kunt weinig bagage kwijt en daar moet je ook nog eens extra voor betalen. Daarnaast rijden de meeste chauffeurs als bezetenen. Regelmatig verongelukt er een busje.

Een normale taxi is de beste optie maar vrij prijzig. Afhankelijk van je onderhandelingskwaliteiten ben je al gauw 2500 baht (65 euro) kwijt. Op zich niet veel als je het kan delen met een of meerdere personen, maar als je alleen reist, is het vrij duur.

Luxe touringcar

Gelukkig is er nu een alternatief: comfortabel, goedkoop en snel. Voor slechts 305 baht per persoon kan je plaatsnemen in een gloednieuwe VIP-bus met businessclass-stoelen en airconditioning. Je koffers gaan onderin de bus. De stoelen zijn echt voortreffelijk en kunnen in alle standen, een ontspannen dutje ligt in het verschiet. De bus heeft zelfs een toilet. De rit naar Hua Hin duurt, afhankelijk van de drukte op de weg ongeveer drie uur.

Ook wanneer je vanuit Bangkok stad naar Hua Hin moet, kan je deze bus overwegen. Neem de Airport Rail link naar de luchthaven en je kunt aldaar opstappen.

Hoe werkt het?

Je gaat naar level 1 bij gate 8 op Suvarnabhumi Airport (dezelfde busmaatschappij die ook de route naar Pattaya aanbiedt). Daar koop je een ticket. Wil je eerder uitstappen, bijvoorbeeld in Cha-am? Dat kan ook. Geef het even door aan de medewerker in de bus.

Wil je van Hua Hin naar Suvarnabhumi? Dan kan je opstappen op Phetkasem Road bij het busstation ter hoogte van Soi 96/1 (in de buurt van het Bangkok Hospital). Zie het tijdschema links voor de vertrektijden. ceck ook altijd even de website om tie zien of de vertrektijden niet veranderd zijn: www.airporthuahinbus.com/

Conclusie

Een uitstekende uitbreiding van het bestaande aanbod. Wij reisden van Pattaya naar Hua Hin en stapten over op Bangkok Airport. De bus van Bangkok naar Hua Hin was meer dan voortreffelijk. De volgende keer kies ik weer voor deze vorm van vervoer.

Bus van Bangkok Airport naar Hua Hin (Foto: Khun Peter)

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bus van Bangkok Airport naar Hua Hin”

 1. ineke zegt op

  Het tijdschema klopt alleen niet (meer). Wij vertrokken nl om 09.00 vanaf Hua Hin naar Bangkok. Zie website.

  • Khun Peter zegt op

   @ Beste Ineke bedankt voor je opmerking. Je hebt gelijk ik had een oud schema gebruikt. Ik heb het schema inmiddels aangepast.

 2. Martin zegt op

  Bus stopt op verzoek ook in Cha-am, voor Governement Savings Bank aan phetkasem Road.
  Nadeel is alleen dat je tevoren naar Hua-Hin moet om een kaartje te kopen en let op dat de mevrouw achter het loket Cha-am invult op voucher en in de computer!

 3. Marjan zegt op

  Ook mijn man en ik hebben begin februari de bus genomen van het vliegveld naar Hua Hin.Dit n.a.v. een eerder artikel op dit blog.
  Een heel goede ervaring, luxe bus, zelfs een flesje water voor onderweg, slechts 3 passagiers op de heenweg. Bij aankomst Hua Hin meteen een ticket voor de terugreis kopen is aan te raden , hoef je niet extra met de taxi naar het vertrekpunt.
  Ook op de terugweg maar 6 passagiers. Mooi op tijd gereden.
  We gaan hier zeker vaker gebruik van maken!

 4. Martin & Ria Brugman zegt op

  Wij hebben einde januari van deze bus gebruik gemaakt vanaf Hua Hin nar het vliegveld Bangkok en vonden het meer dan voorsteffelijk. Heerlijke stoelen, veel beenruimte en je krijgt nog een flesje water ook. En dan rechtstreeks in drie uur naar het vliegveld. Misschien een tip… boek een paar dagen van te voren, ik zag dat een paar mensen ter plekke een ticket wilde kopen maar teleurgesteld werden omdat de bus vol was.

 5. Tjitske zegt op

  Beste Khun Peter,
  Van mijn zus en zwager ook goede reactie gehoord over de bus van Bangkok Airport naar Hua Hin en terug. Het was zeker aan te bevelen.
  Nu lees ik jouw stukje hierover op het blog en heb je het ook over de route Bangkok Airport naar Pattaya met dezelfde maatschappij. Heb je hier wat meer informatie over want wij gaan onze eerstvolgende vakantie naar Baan Amphur (bij Pattaya).

  • Khun Peter zegt op

   Wel, je kunt je melden bij hetzelfde loket. De reis van Bangkok naar Pattaya duurt wat korter. Je betaalt slechts 135 baht en de bus is een stuk ouder. Desondanks goed te doen. Het eindpunt is Jomtien. Daar staan meestal al taxi’s klaar.

   • Jan zegt op

    Ik lees weinig over de free shuttle service bus die je naar het public transport centre brengt. Deze vertrekken vanaf level 1 en 2. Ik meen dat het witte bussen zijn (waren).

    http://www.airportsuvarnabhumi.com/airport-features/suvarnabhumi-public-transportation/airport-shuttle-bus/

    Vanaf dit goed geoutilleerd transportcentre ( convenient store , ATM , prima stoelen etc ), vertrekken bussen naar diverse richtingen.
    Prima verbindingen en service naar bijv het oosten..Chonburi…SriRacha..Pattaya..Jomtien. Ook bussen naar Rayong en Trat…en Koh Chang.

    Uitstappen op de diverse intersections in Nua Klang en Tai in Pattaya bijvoorbeeld.

 6. Sven zegt op

  Je kan wel degelijk tickets kopen in Cha-Am je moet daarvoor op Phetkasem Rd zijn bij het bureau van de gele bus maatschapij ,deze is op ongeveer 300 m vanaf de verkeerslichten richting BKK. De uitbater spreekt spijtig genoeg geen Engels en is slechts in de namiddag daar.Hij gaat voor jouw naar Hua-Hin en de volgende dag kan je je tickets ophalen.

 7. Ruud zegt op

  Als ik dit verhaal via FB wil doorsturen, lukt dit niet omdat het vakje delen niet zichtbaar is.
  Misschien iets om naar te kijken.

 8. Marcel zegt op

  Volgens mij is het schema vanaf 15 april 2013 WEER veranderd
  (http://www.airporthuahinbus.com/), wat oa neerkomt dat er nog een bus vanaf airport naar hua hin gaat om 11.30 uur

 9. Sandra Koenderink zegt op

  Wij zijn afgelopen zaterdag met de bus van 11.30 uur vanuit Suvarnabhumi naar Hua Hin gereden.

  Ziet er inderdaad prima uit,wij hadden alleen de pech dat er veel file was en een chauffeur hadden die duidelijk de weg niet wist. De laatste 45 minuten heeft de bijrijder alleen maar met de telefoon aan haar oor gezeten om te vragen hoe ze moesten rijden.

  Wij hebben er 5 uur over gedaan. Maar willen toch met Bell terug naar vliegveld want de stoelen zijn perfekt, heel veel been ruimte.
  Misschien hadden wij gewoon domme pech……

 10. Henk zegt op

  is een buskaart bangkok naar hua hin misschien beter al bij voorbaat te reserveren ivm evt drukte , of loopt dat zo een vaart niet , Bvd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website