Indonesisch eten in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Restaurants, Uitgaan
Tags: , ,
19 juli 2017

Eén van de vele attracties van Pattaya/Jomtien is de grote verscheidenheid in eetgelegenheden. Natuurlijk moet je als bezoeker de fijne Thaise keuken leren kennen, maar ook aan vele buitenlandse restaurants is geen gebrek. Noem een land en zeer waarschijnlijk is er in deze badplaats wel een restaurant met specialiteiten van dat land.

Daarbij ontbrak helaas Indonesië, mijn grote favoriet als het om eten gaat. Ruim zes jaar geleden hadden we in Jomtien het prima Indonesisch restaurant Bali Breeze, maar dat is inmiddels al weer gesloten en moeten we het doen met een bord nasi goreng in een Nederlands restaurant.

Pieter Oosterom van Malee Guesthouse in Soi Langkee is nu in dat “gat in de markt” gesprongen. Hij heeft een Indonesische kok uit Bali in dienst genomen en onder de naam Malee Bali is er nu een menuboek beschikbaar van wel 60 Indonesische gerechten. Als echte liefhebber moest ik dat vanzelfsprekend uitproberen.

Malee Bali

Het restaurant van Malee Guesthouse heeft een groot aanbod aan Thaise en buitenlandse gerechten en nu dus ook een keur aan Indonesische gerechten. Aan de buitenkant wordt die mogelijkheid nog niet genoemd, maar op de website en op de Facebook pagina wordt uitvoerig aandacht besteed aan de vele gerechten uit vooral Bali.

Malee Bali is een degelijk restaurant, eenvoudig, maar keurig ingericht. Het is niet echt een plek voor een romantisch diner bij kaarslicht en de feeërieke sfeer, die de achtergrondfoto op de website uitstraalt, moet u er even zelf bij denken. Het gaat om het heerlijke Indonesisch eten en als je daarvan geniet, waan je je al gauw in de Gordel van Smaragd.

Menu

Het Indonesische menu is, zoals al gezegd, zeer uitgebreid, van een eenvoudige loempia, verschillende satés tot aan een complete rijsttafel. Ik heb er drie keer gegeten, de eerste keer een prima Nasi Goreng Ramas, de tweede keer een heerlijke Babi Pangang en de derde keer ging ik er met de hele Thaise familie naar toe om te genieten van een uitgebreid Indonesisch buffet.

Kijk voor het hele menu en de locatie op malee-bali.com en volg de aanbiedingen op Facebook.

Een Indonesisch restaurant in Pattaya: weer een argument om van deze stad te houden! Voor mij wordt het nu regelmatig Selamat Makan!

11 reacties op “Indonesisch eten in Pattaya”

 1. Kees zegt op

  Kun je iets exacter vertellen waar het zich bevindt?

  • Gringo zegt op

   Vanaf Second Road ter hoogte van Mike’s Shopping Mall ga je door Soi Diana.
   Bij Soi Buahow rechtdoor is dan Soi Langkee.
   Bali Breeze is dan halverwege met als buurman Steak & Co.

 2. RichardJ zegt op

  Prima tip: ze hebben ook tempeh!

 3. Joop zegt op

  De oude Bali Breeze is toch verhuist…Pepper & Salt tegenwoordig….hebben volgens mij nog steeds ook Indonesische keuken….groetjes Joop

  • Gringo zegt op

   Klopt wel, Joop, Pepper & Salt heeft nog steeds enkele prima Indonesische gerechten, maar het is voor velen wat ver uit de buurt.
   Bovendien heeft Malee Bali een zeer uitgebreid menu

  • chris zegt op

   Zit nu in Soi Khao Thalo, maar heeft alleen nog Nasi Ramas op het menu. Meer Steak en Hollandse Pot.

 4. Henk van der Rijst zegt op

  Weet zeker dat Piet er een succes van ga maken omdat zijn eten altijd goed en lekker was en die ervaring heb ik omdat ik twee keer een vakantie heeft door gebracht bij Piet in Pattaya .

 5. pieter oosterom zegt op

  wij zitten in soi LK naast australian steakhouse binnen aircon buiten teras voor rokers

 6. Fransamsterdam zegt op

  Vrij gunstig gelegen en ook niet onbelangrijk voor een eetcultuur-barbaar zoals ik: Ze hebben ook saté met pindasaus!
  Dat is op zich al reden genoeg om er eens te gaan proeven.

 7. T zegt op

  Lekker is ben eerlijk gezegd ook een grotere fan van die Indo keuken als de Thai keuken. Dus ik zou het bij een bezoek in Pattaya zeker eens willen proberen.

 8. Philippe zegt op

  Malee bali is gelegen in soi lengkee, soi lengkee is gelegen tussen soi buokhao en 3th road te hoogte van soi diana. Niet te verwarren met soi LK (metro). Bijde straten zijn genoemd naar Lengkee(ontwikkelaar van beide straten) de eigenaar van het beroemde Lengkee restaurant en de lk hotels. Dus Piet u zit met Malee Bali in soi Lengkee. Groeten van lampje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website