Khao Mokoju

Thailand is bij uitstek een land om te wandelen. Wandelen is gezond. Volgens wetenschappers is het zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging. Wandelen is ook goed tegen stress. Ik doe het zelf veel in Pattaya, waarbij de Pratumnak Hill voor mij de grote hoogte is.

Echte bergwandelaars halen daar uiteraard hun neus voor op. Die zoeken, uitgerust met speciale wandelkleding en – schoenen, rugzak en nog zo wat, de uitdagende wandeltochten. Van de website van BK Thailand plukte ik voor hen een aantal bergen (met foto’s), waarvan men als bergwandelaar veel plezier kan beleven.

Khao Mokoju, Kampaeng Pet

Deze berg met een top 1964 meter, bevindt zich in Mae Wong National Park in de provincie Kampaeng Pet. Het is niet de hoogste berg van Thailand, maar zeker niet geschikt voor de onervaren bergwandelaar. Trektochten tot wel 5 dagen lang zijn in dit park mogelijk.

Doi Chiang Dao

Doi Chiang Dao, Chiang Mai

In een prachtig gebied met meerdere attracties ligt deze berg, met de derde hoogste piek in Thailand op 2175 meter. De top is te bereiken in 5 uur voor de geoefende wandelaar, maar aanbevolen wordt de trektocht naar boven in twee dagen te maken. Er zijn geen voorzieningen aan de top, dus slaapzak, eten en drinken moeten door de trekkers zelf worden meegenomen. Meer informatie op: wikitravel.org/en/Chiang_Dao

Khao Chang Puak

Khao Chang Puak, Kanchanaburi

Met 1249 meter boven de zeespiegel lijkt deze berg redelijk tam, maar hoog genoeg om het adrenaline peil te verhogen. Niet voor niets heeft het de bijnaam San Khom Meed (messnede). De tocht begint in het dorp Etong en is 8 kilometer lang tot aan een camping. Reken op 4 à 5 uur klimmen. Men kan van daaruit nog verder omhoog tot aan de top, maar het pad er naar toe is smal en niet geheel zonder gevaar. Meer informatie op www.kanchanaburi.co/specific-place/khao-chang-phuak

Doi Inthanon

Doi Inthanon, Chiang Mai

Dit is de met 2565 meter de hoogste berg van Thailand. Gelegen in een prachtig nationaal park, maar niet echt spectaculair voor bergwandelaars, want men kan de top bereiken per auto. Er zijn enkele wandelroutes, waaronder de 3 km lange Kew Mae Pan natuurpad. Het wandelen via deze route, waarbij verplicht een gids aanwezig is, is als lopen op de wolken. Zie ook: www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/nationaal-park-doi-inthanon en www.thainationalparks.com/doi-inthanon-national-park

Doi Phatang

Doi Phatang, Chiang Rai

Direct aan de Thaise grens met Laos vindt u deze 1638 meter hoge berg. Deze plek is bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen en zonsopkomsten. Vergeet niet om de rots “de poort naar Azië” te bekijken. Een spectaculaire rotsformatie, die in de Koude Oorlog letterlijk door spionnen en militairen werd gebruikt om de grens over te steken. Vanaf de top zijn wandelroutes aanwezig. Voor meer informatie zie o.a.

www.chiangraibulletin.com/2013/04/08/doi-pha-tang-hidden-paradise-in-chiang-rai

Phu Chi Fah

Phu Chi Fah, Chiang Rai

Het zou het kleine zusje van Doi Phatang kunnen zijn, want deze 1442 meter hoge berg ligt op slechts op 25 kilometer van de hierboven genoemde Doi Phatong. Op de top een schitterend uitzicht over Laos met een welhaast eindeloze horizon. Bent u er tijdens zonsopkomst, dan krijg je het gevoel, dat je echt op het dak van de wereld staat. Sunrise is de beste tijd om te bezoeken, als je het gevoel alsof je echt op de top van de wereld staat. Voor meer informatie zie o.a.:.www.discoverythailand.com/Chiang_Rai_Phu_Chi_Fa_Forest_Park.asp

Phu Kradueng

Phu Kradueng, Loei

Phu Kradueng National Park is misschien wel het meest populaire park in Thailand. De top ligt op 1316 meter, die men via een wandelroute van 5,5 kilometer kan bereiken. Kost pakweg 3 tot 4 uur op de top te komen via een niet al te moeilijk wandelpad, prachtige uitzichtpunten en plaatsen om uit te rusten om te eten en te drinken om zowat elke kilometer. Voor meer informatie zie o.a.

www.lonelyplanet.com/thailand/loei-province/phu-kradung-national-park

Phu Soi Dao

Phu Soi Dao, Uttaradit

Een 2120 meter hoge berg, waarvan de top te bereiken is via een prachtige wandelroute van een kilometer zes. De route voert door dennenbossen en grasvelden, die aan het einde van het regenseizoen veranderen in zeeën van bloemen. Meer informatie (ook routebeschrijving van de wandeltocht) op:

www.trekthailand.net/north43

Bron: BK Thailand (http://bk.asia-city.com)

2 reacties op “Bergwandelen op grote hoogte in Thailand”

 1. Tino Kuis zegt op

  Phu Chi Fah, ‘de berg die naar de hemel wijst’ ligt dicht bij mijn vroegere woonplaats Chiang Kham in Phayao. Ik ben daar verschillende keren geweest, 4 uur ’s nachts opstaan en een steil pad maar boven om de zonsopgang te zien. Beneden zie je in Laos de Mekong rivier. Er is nu een weg bijna naar de top.
  Doi Inthanon bezocht ik een paar maal, de laatste keer om zonsop- en zonsondergang te zien met duizenden andere mensen. Te druk voor mij.
  Doi Chiang Dao is prachtig. Ik was daar een keer met een groepje mensen maar ik moest helaas wegens kuitkrampen afhaken een paar honderd meter onder de top. Als ik langs de berg rijd schep ik vaak op dat ik op de top heb gestaan, maar bij deze, dat was een leugentje.
  Doi Pui (naast Doi Suthep) op 1676 meter heb ik ook beklommen, een paar kilometer vanaf een parkeerplaats…..

 2. Fred zegt op

  Dank voor deze tips, ik zet ze op mijn reisplan voor mijn volgende trip!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website