Pae Mai, food garden Hua Hin – Foto: Hans Bos

Je hebt in Thailand food courts en food gardens. Niets ten nadele van food courts, meestal in een of ander winkelcentrum, maar een food garden biedt ook een beetje gezelligheid.

Inwoners en bezoekers van Hua Hin kennen ongetwijfeld de food court op Soi 88, groot, druk en niet bepaald schoon. De stad telt echter sinds kort ook een food garden, Pae Mai aan het begin van de Canal Road. Het was voorheen een driving range, maar de eigenaar zag meer brood in het verstrekken van spijs en drank. Er valt op gebied van eten het nodige te genieten, van Thai tot Europees eten. En dat voor een lage prijs. Op het achterliggende parkeerterrein kan een vliegtuigje met gemak landen, met uitzondering van de dinsdag als daar de marktstallen de ruimte innemen.

Elke avond kunt u luisteren naar levende muziek. De ene groep is beter dan de andere, maar af en toe worden op het gigantische podium ook Thaise dansen uitgevoerd. Enig probleem is de geluidssterkte, die af en toe oorverdovend is.

Een van de uitgiftebalies is in handen van Kan, de vrouw van een Nederlander. Zij verkoopt niet alleen kunstige ijscoupes, maar sinds kort ook zelfgemaakte bitterballen en kroketten. Naar verluidt komen daar binnenkort ook stamppotten bij. Met name buitenlanders zijn gek op de kroketten, al had een ervan onlangs een klacht (geen Nederlander). Hij vond de kroketten te kort, totdat bleek dat hij deze verwarde met een frikandel…

1 reactie op “Pae Mai, de food garden van Hua Hin”

  1. Sjaak S zegt op

    Inderdaad heel gezellig. Mijn favoriete stal is de Indiase…lekker Palak paneer en Garlic naan, Samosa of tikka mutton…..mmmm krijg er alweer trek in!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website